geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

we hebben gevonden 0 uitslagen
Uw zoekresultaten

Vastgoed kopen in Spanje zonder valkuilen

De dagen zijn korter, temperaturen lager, …. We denken terug aan de goeie tijden: de Spaanse zon, de palmbomen, heerlijke wandelingen, lekker eten, kortom een verhoogde levenskwaliteit. De herfst en winter zijn populaire periodes om een tweede verblijf onder de zon te kopen. En dat doen we nog altijd massaal in Spanje, met meer dan 3.000 per “normaal” jaar. Maar ook in 2020 kochten meer dan 2.300 Belgen vastgoed in Spanje.

Kopers hebben een duidelijke focus maar laten zich ook verleiden door mooie praatjes en de bijbehorende valkuilen. Het is daarom van belang om vooraf goed voorbereid te zijn, en een antwoord te krijgen op;

  • Welke financiële garanties zijn er?
  • Zijn mijn zichten gegarandeerd?
  • Welke afwerkingen heb ik recht op?
  • Wat is er te vinden in welke regio?
  • Welke bescherming geniet ik als consument?

Valkuil 1 vastgoed Spanje: Een plek in de schaduw

Mensen laten zich vaak verleiden door de idyllische omgeving. Als ze een woning bezoeken – wat een must is – krijgen ze een goede indruk van het huis of appartement, maar waar ze vaak niet op letten is de oriëntatie naar de zon. Wij Belgen willen graag zon, maar in een land met meer dan 300 dagen zon per jaar is ook een plek in de schaduw essentieel. Net zoals de aanwezigheid van airco of de mogelijkheid om er te plaatsen.

PISCINA INFINITY LAFINCA ARCHIMIA 06 02 2017 02

Valkuil 2 vastgoed Spanje: In de rust, maar legaal?

Afgelegen woningen met zicht op de velden zijn aantrekkelijk voor wie op zoek is naar rust, maar vragen extra voorzichtigheid. Het is best mogelijk dat er geen water of elektriciteit ligt en dat ook een riolering ontbreekt. Soms gaat het zelfs om illegale huizen zonder vergunning. Bovendien is het ook belangrijk om na te gaan dat er geen schuld meer op de woning staat. Indien u in Spanje een woning koopt met schuld, bent u er als koper verantwoordelijk voor. Alles grondig checken is dus de boodschap en dat laat u het beste doen door een makelaar en een advocaat. Een belangrijke tip hierbij is om voor nieuwbouw te gaan, op deze manier bent u voor 100 verzekerd dat er geen openstaande schulden kunnen opduiken.

Valkuil 3 vastgoed Spanje: Goedkoper = minder service

De meeste kopers kiezen voor een nieuwbouw in een geürbaniseerde omgeving, maar laten zich vervolgens verleiden door de prijs en kiezen iets dat veel goedkoper is dan de rest. Achteraf komen dan soms vervelende, verborgen gebreken aan de oppervlakte. Als de prijs te mooi is om waar te zijn, dan is het dat ook. Een lagere prijs staat vaak ook gelijk aan een mindere dienstverlening, vooral vanaf het moment dat het contract is ondertekend. Terwijl u ook dan nog altijd nood hebt aan deskundige bijstand.

Hou daarnaast ook rekening met de voor- en nadelen van deel uit te maken van een community. Zal u niet permanent aanwezig zijn in uw woning, maar enkel tijdens de vakantie, dan zorgt u er best voor dat u op een goede communityservice  kan rekenen. Op deze manier kunnen onverwachte problemen snel worden aangepakt, en dient u zich daarvoor niet telkens te verplaatsen. Met een alleenstaande woning geniet u niet van dit voordeel, maar wel van extra privacy. Indien u permanent in het zuiden wil verblijven, is dat wel een zeer geschikte optie.

Valkuil 4 vastgoed Spanje: Keuze makelaar

Sommige beginnende makelaars kloppen bij nog te bouwen projecten bij u aan voor een voorafbetaling, zonder dat ze om een bankgarantie te vragen. Als er nadien iets misgaat, heeft u als koper geen been om op te staan. Kies daarom iemand met ervaring die lid is van een beroepsvereniging, een gedragscode onderschreven heeft, referenties kan voorleggen én samenwerkt met een advocaat. Die laatste leest alle contracten na en ook de notariële akte. Zo staat u als koper nooit voor verrassingen. In dat opzicht doet u er ook goed aan om voor een Belgische in plaats van een Spaanse makelaar te kiezen. Bovendien heeft u daardoor ook het gemak om in uw eigen taal geïnformeerd te worden, wat een pak onduidelijkheden kan wegnemen.

Om u zorgvuldig te laten begeleiden is het daarom belangrijk dat u samenwerkt met een Belgische makelaar die een gedragscode onderschreven heeft, een aansprakelijkheidsverzekering heeft, afdoende opgeleid is, … Die garanties vindt u allemaal bij een BIV-makelaar. Controleer hier of uw makelaar erkend is.

INVESTINSPAIN is een erkend BIV makelaar (BIV-nr: 511973), en werkt bovendien met een Belgische advocaat ter plaatse om uw droompand volledig juridisch door te lichten in eigen taal!

Wij raden onze klanten aan eerst op kantoor in Mechelen of Utrecht te komen voor een eerste kennismaking. De wensen uit te spreken en een traject uit te stippelen incl. een inspectiereis op maat. Zo gaat u voorbereid op reis en loopt u tegen zo min mogelijke teleurstellingen aan.

Om projecten te bekijken en uw favoriete regio te selecteren, kunt u terecht op onze projectpagina. De ins & outs van elk project, incl. prijzen en beschikbaarheid overlopen we graag met u tijdens een afspraak online of op kantoor.

(Bron: HLN.be)

 

Ontdek onze blogs!

Malaga Paasvakantie

Malaga opnieuw een van de favoriete bestemmi...

maart 20, 2024
Malaga is opnieuw een van de meest gewilde bestemmingen voor Pasen onder Europeanen. Concreet is het voor Nederland ...
Lees verder
la termica Malaga

Vastgoedproject ‘La Térmica’ in ...

maart 15, 2024
De gemeenteraad van Malaga heeft het project “La Térmica” goedgekeurd. Dit project heeft inmiddels alle ...
Lees verder
dolce and gabbana real estate marbella design hills 11z 1 INVESTINSPAIN

Branded residences aan de Costa del Sol

maart 6, 2024
Branded residences worden steeds populairder in Spanje. Zo ook aan de Costa del Sol. Deze nieuwe vorm van wonen, ge ...
Lees verder
Huisdieren in woongemeenschappen Spanje

Huisdieren in woongemeenschappen Spanje

februari 26, 2024
Tal van mensen hebben huisdieren en vele onder hen wensen deze dan ook mee te nemen naar hun tweede verblijf, maar ...
Lees verder

Vergelijk aanbiedingen