geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

we hebben gevonden 0 uitslagen
Uw zoekresultaten

La Cala de Mijas

De meest belangrijke zaken die u moet weten over La Cala de Mijas.

  1. Algemeen
  2. Bezienswaardigheden
  3. Culinair genieten
  4. Lifestyle
  5. Nachtleven
  6. Shoppen
  7. Sport & Ontspanning
  8. Stranden & Beach clubs
  9. Vastgoed projecten
  10. Waarom La Cala de Mijas?

1. Algemeen

De gemeente La Cala de Mijas is een charmant kustdorpje op slechts 23 minuten rijden van de luchthaven van Málaga. U treft hier minder toeristen aan dan in de nabijgelegen steden Fuengirola en Marbella. Rust en strand zijn dan ook dé kenmerken van dit plaatsje aan de Costa del Sol. Ondanks dat La Cala de Mijas niet groot is, valt er voldoende te beleven!

Holiday Spain INVESTINSPAIN

2. Bezienswaardigheden

La Torre de la Batería, een wachttoren gebouwd in de zestiende eeuw, ligt in het centrum van La Cala de Mijas. De toren heeft een hoogte van tien meter en heeft vanaf de top een adembenemend uitzicht over de zee en het dorp. Tegenwoordig huisvest hier het Studiecentrum van de wachttorens en de plaatselijke VVV.

Verder heeft het dorp een prachtig aangelegd wandelpad dat langs de kustlijn loopt tot aan Calahonda. Tijdens een wandeling langs dit pad, van maar liefst 6 km, treft u diverse (beschermde) soorten flora aan.

3. Culinair genieten

In de gemeente La Cala de Mijas vindt u een breed scala aan verschillende (internationale) eetgelegenheden.
Eén van onze favorieten is “El Cortijillo”. Een typisch Spaans restaurant met pure gerechten en tapas, aangename bediening en dat alles aan een eerlijke prijs. U mag de huisgemaakte Gazpacho zeker niet missen!

Een echt verborgen juweeltje is “The Little Geranium”. Dit fine dining restaurant, met maar een beperkt aantal tafels, heeft een à la carte menu maar ook een heerlijk degustatiemenu mét aangepaste wijnen. En dit alles op basis van lokale producten.

4. Lifestyle

Wat ooit een authentiek vissersdorp was, is nu uitgegroeid tot een bruisend doch rustig stadje aan de (ruige) kust. Bijna alles is hier op loopafstand te doen. Een wild nachtleven zult u hier niet aantreffen, maar een gezellig diner bij één van de plaatselijke restaurants met vrienden, kinderen en/of kleinkinderen behoort wél tot de mogelijkheid. La Cala de Mijas is gezinsvriendelijk en ademt een ontspannen Spaanse sfeer uit.

La Cala de Mijas

5. Nachtleven

In het centrum van de gemeente La Cala de Mijas zijn een aantal cafés en cocktailbars te vinden. In enkele ervan spelen ze op sommige dagen ook live muziek. Voor de discotheken/dancings gaat u best naar Puerto Banus, Marbella zijn.

6. Shoppen

Naast banken, supermarkten en souvenirshops kunt u ook naar hartenlust winkelen in een van de boetiekjes die La Cala de Mijas rijk is.
Elke woensdag en zaterdag van 09.00 – 14.00 uur is er een traditionele Spaanse markt op de parking naast de A7. Van tassen en bloemen tot specerijen en streekproducten, u kunt het zo gek niet bedenken.

7. Sport & Ontspanning

Wilt u een actieve middag op het water? Dan bent u in La Cala de Mijas aan het juiste adres. Kajakken met het gezin, waterskiën, parasailen of surfen? Het kan allemaal!
De Costa del Sol is ideaal voor golfliefhebbers. Ook vindt u hier prachtige golfbanen voor zowel beginners als gevorderden.

Na een intensieve dag is het tijd om te ontspannen in de spa. La Cala Resort beschikt over diverse zwembaden en sauna’s. Uiteraard mag een ontspannende massage niet ontbreken.

8. Stranden & Beach Clubs

De stranden van de gemeente La Cala de Mijas zijn van alle gemakken voorzien. Er is een strandwacht aanwezig, openbare toiletten, douches, verhuur van ligbedden en parasols, en de wagen kunt u ook gemakkelijk parkeren. Dit strand draagt een Europese blauwe vlag, wat een indicatie is voor een hoge waarde van zand- en waterhygiëne.

Beachclubs en chiringuitos (Spaanse strandbars), om uw honger en dorst te lessen treft u hier uiteraard ook aan. Chiringuito Los Moreno staat bekend om zijn “espeto” vers gegrilde sardines aan een spies.
Voor iedereen die wil relaxen op het strand, en daarbij graag een portie luxe heeft, is bij Unico Beach Mijas absoluut aan het juiste adres. Hier geniet men van de mooie dingen in het leven: een glaasje bubbels, een overheerlijke lunch en natuurlijk de zee!

9. Vastgoed projecten

Bent u ook enthousiast geworden over dit charmante dorp aan de kust? Wij hebben diverse nieuwbouwprojecten in La Cala de Mijas. Waaronder het unieke project La Cala Serena. Schitterende appartementen en penthouses vanaf €281.000.

https://investinspain.be/project/te-koop/la-cala-serena/

10. Waarom La Cala de Mijas?

In onderstaand overzicht krijgt u een duidelijk beeld waarom La Cala de Mijas perfect voor u is.

  • Minder toerisme
  • Vlakbij de luchthaven van Málaga, 26 km
  • Dichtbij de grotere steden zoals
  • Fuengirola, 9 km
  • Marbella, 19 km
  • Groot, schoon en veilig strand (blauwe vlag)
  • Diversiteit aan restaurant en cafés
  • Veel voorzieningen zoals supermarkten, winkels , medische zorg en openbaar vervoer
  • Betaalbaar vastgoed

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen