geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

Fuengirola

De meest belangrijke zaken die u moet weten over Fuengirola

  1. Algemeen
  2. Bezienswaardigheden
  3. Culinair genieten
  4. Lifestyle
  5. Nachtleven
  6. Shoppen
  7. Sport & Ontspanning
  8. Stranden & Beach clubs
  9. Vastgoed projecten
  10. Waarom Fuengirola?

1. Algemeen

Op slechts 16 minuten rijden van de luchthaven van Málaga, ligt één van de meest bezochte vakantiebestemmingen aan de Costa del Sol, Fuengirola. Een gezellig druk stadje met een prominente boulevard en een lang zandstrand.

Fuengirola
Fuengirola

2. Bezienswaardigheden

Één van de vele must-sees is het Arabische kasteel “Castillo de Sohail”. Deze burcht werd in de 10e eeuw gebouwd en is hét symbool van Fuengirola. Het is gelegen op een heuvel aan de mond van de rivier. Doordat het 38 meter boven zeeniveau ligt, heeft u vorstelijk uitzicht over de zee en het gebergte Sierra de Mijas. Tevens worden er regelmatig  concerten en festiviteiten georganiseerd.

Het archeologische park Yacimiento Romano, ook wel Finca del Secretario genoemd, is zeker een bezoekje waard. Het is een Romeins openluchtmuseum waar onder andere de resten van een badhuis te zien zijn.

3. Culinair genieten

In Fuengirola stad zijn enorm veel restaurants te vinden. Heeft u zin in Indiaas of Italiaans? Of juist in de Franse keuken? Alles is mogelijk!

Een restaurant waar wij graag naar toe gaan is Dao’s Bar & Thai Restaurant. Prachtige, authentieke Thaise gerechten, geserveerd met een vriendelijke glimlach. De eigenaresse, Dao, spreekt zelfs een beetje Nederlands. Ook serveren zij vegetarische gerechten.

Voor de lekkerste paella moet u naar Juan Playa Restaurante gaan. Deze typische Spaanse eetgelegenheid ligt pal aan het strand en heeft een geweldig uitzicht over zee.

Picoteo in het centrum van Fuengirola stad mag u zeker niet missen! Hier komen traditionele en innovatieve Spaanse gerechten samen met een Franse twist. Tevens hebben zij een zeer uitgebreide wijnkaart.

4. Lifestyle

U kan het zich bijna niet voorstellen, maar ook Fuengirola was vroeger een vissersdorp. In deze stad valt er enorm veel te beleven voor zowel jong als oud. Doordat er een treinverbinding is, is het heel gemakkelijk reizen naar de luchthaven of naar Málaga. Het uitgaansleven gaat tot in de vroege uurtjes door. Zit u liever op een terras met een tas koffie of gaat u liever paraderen op de boulevard? Alles is hier mogelijk! In de stad zijn er naast de Spaanse inwoners ook veel mensen uit Scandinavië, Engeland, België en Nederland.

5. Nachtleven

U kunt zich prima amuseren in Fuengirola stad voor wat het nachtleven betreft. Naast de vele cafés en terrassen zult u hier ook diverse clubs vinden. Van salsa, R&B, jazz tot house, ook hier is er weer een diversiteit te vinden. Pogs is een bekende pub die bekend staat om zijn live optredens. Drinkt u liever Belgisch speciaal bier? Dan is Bar Belga the place to be.

6. Shoppen

Middag shoppen? Maak daar maar een week van. Fuengirola stad beschikt over een groot, overdekt winkelcentrum “Miramar”. U vindt hier winkels van veel bekende ketens zoals H&M en Zara. Maar ook een bioscoop mag niet ontbreken.

In het centrum en aan de boulevard kunt u de kleinere souvenirshops en boetieks vinden.

Fuengirola heeft maar liefst 3 markten. De dinsdagmarkt is de grootste van de Costa del Sol. U vindt hier eigenlijk alles, groente & fruit maar ook kledij en schoeisel. Op de zaterdagmarkt verkoopt men brocante, antieke en vintage spullen. De zondagsmarkt is een waar openluchtmuseum. Hier kunt u allerlei kunst kopen en bekijken.

7. Sport & Ontspanning

Omdat Fuengirola aan de kust ligt, worden hier veel watersporten beoefend. Windsurfen, paddleboarden of een ritje op de jetski zijn er daar enkele van. Ook beschikt Fuengirola over een zeilschool.

Diverse golfbanen zijn er in de directe omgeving te vinden.

Doet u het liever wat rustiger aan? U kunt altijd terecht in één van de wellnesscentra voor een ontspannen dag of een heerlijke massage. Hotel Florida Spa heeft diverse arrangementen waar u gebruik van kunt maken.

8. Stranden & Beach Clubs

Het zandstrand van Fuengirola is maar liefst 8 km lang. Dit strand draagt een Europese blauwe vlag, wat een indicatie is voor een hoge waarde van zand- en waterhygiëne.

U kunt bijna overal ligbedden en parasols huren en op diverse plekken treft u ook publieke toiletten en douches aan. Tevens zijn veel stukken ook rolstoeltoegankelijk.

Aan Beach bars en chiringuitos (Spaanse strandbars), geen gebrek. La Cubana, Playa Carvajal, is een kleurrijke, Caribische chiringuito. Huisgemaakte burgers en wraps staan hier op het menu. Vergeet niet de Cava loves Sangría te proeven!

Eten tussen de locals doet u bij Chiringuito Torillo Playa. Zij serveren ook op het strand bij uw ligbed. De verse gegrilde garnalen en de inktvis moet u echt een keer gegeten hebben.

Playa de Los Boliches Fuengirola

9. Vastgoed projecten

Bent u enthousiast geworden over deze bruisende stad aan de kust? Deze stijlvolle townhouses liggen op slechts 3 minuten wandelen van het strand in Fuengirola. Prijzen vanaf €465.000.

In onderstaand overzicht krijgt u een duidelijk beeld waarom Fuengirola stad perfect voor u is.

  • Levendige stad
  • Vlakbij de luchthaven van Málaga, 24 km
  • Dichtbij grotere steden zoals
  • Málaga, 34 km
  • Marbella, 33 km
  • Groot, schoon en veilig strand (blauwe vlag)
  • Ruime keus aan restaurants
  • Bruisend nachtleven
  • Voor jong én oud
  • Internationaal karakter
  • Veel voorzieningen zoals supermarkten, winkels , medische zorg en openbaar vervoer

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen