Uw zoekresultaten

Recordprijs van gebruikte woningen in Spanje

Home » Recordprijs van gebruikte woningen in Spanje

Geschatte leestijd: 3 minuten

Door de maandelijkse prijsstijging van 1% in mei (7,3% op jaarbasis) komt de prijs van gebruikte huizen te koop in Spanje op gemiddeld 2.120 euro/m2, het hoogste cijfer ooit volgens Idealista (het grootste vastgoedportaal van Spanje). De prijzen overtreffen zelfs de records van 2007. Bron: Idealista

Recordprijs bestaande woningen Spanje

De gemiddelde prijs van gebruikte woningen in Spanje is in de maand mei met 1% gestegen tot 2.120 euro/m2, volgens de laatste Idealista vastgoedprijsindex. Deze gegevens vertegenwoordigen de recordprijs van gebruikte woningen in Spanje en overtreffen het vorige record dat dateerde uit juni 2007. Het vertegenwoordigt ook een stijging van 3,1% op kwartaalbasis en 7,3% vergeleken met mei vorig jaar.

Alle Spaanse autonome gemeenschappen registreren steeds hogere prijzen

Alle Spaanse autonome gemeenschappen registreren steeds hogere prijzen (maandelijkse stijgingen in mei 2024) voor bestaande woningen:

De Balearen (1,6%) leiden de stijgingen, gevolgd door Navarra (1,4%), Andalusië (1,2%), Comunitat Valenciana (1,2%), Comunidad de Madrid (1,1%), Extremadura (1,1%), Catalonië (1,1%) ) en Galicië (1%).

Onder de 1% liggen de stijgingen op de Canarische Eilanden (0,7%), Cantabrië (0,5%), Asturië (0,4%), Castilla-La Mancha (0,3%), Aragón (0,2%), Euskadi (0,2%), La Rioja (0,2%), regio Murcia (0,2%) en Castilla y León (0,1%). De trend van sterke prijsstijgingen van gebruikte woningen is dus doorheen Spanje terug te vinden.

GemeenschapGemiddelde woningprijsMaandelijkse stijging %Jaarlijkse stijging %
Andalusië€2.159/m21,2%7,5%
Balearen€4.322/m21,6%11,5%
Canarische eilanden€2.572/m20,7%15,8%
Prijsstijgingen van bestaande woningen in regio’s waarin IIS actief is, bron: Idealista

De regio’s waarin INVESTINSPAIN actief is, kennen vooral op jaarbasis sterke prijsstijgingen: Andalusië (7,5%), Balearen (11,5%), Canarische eilanden (15,8%). Ideaal dus voor investeerders die zowel willen verhuren als de waarde van hun vastgoed willen zien stijgen.

De Idealista vastgoedprijsindex

Om de Idealista vastgoedprijsindex te creëren en deze recordprijs gebruikte woningen te kunnen vastleggen, worden de door Idealista adverteerders gepubliceerde aanbiedingsprijzen (gebaseerd op bebouwde vierkante meters) geanalyseerd. Atypische advertenties met buitenmarktprijzen worden uit de statistieken verwijderd. Idealista neemt het type eengezinswoning op en verwijdert eigendommen van welk type dan ook die al lange tijd in hun database staan ​​zonder dat er gebruikersinteractie nodig is. De definitieve gegevens worden gegenereerd op basis van de mediaan van alle geldige advertenties in elke markt.

Gegevens worden verzameld en geanalyseerd door idealista/data, idealista’s proptech die informatie biedt aan een professioneel publiek om strategische besluitvorming te vergemakkelijken, zowel in Spanje, Italië als Portugal. Het maakt gebruik van alle parameters van de idealista-database in elk land, evenals van andere publieke en private gegevensbronnen om diensten op het gebied van waardering, investeringen, acquisitie en marktanalyse aan te bieden.

Voordelen voor investeerders in nieuwbouw

Dat bestaande woningen in prijs stijgen is goed nieuws voor investeerders in nieuwbouw. Woningen die nieuw worden opgeleverd, waarin enkele jaren wordt gewoond en die daarna worden verkocht, zullen bijvoorbeeld meer opbrengen dan vroeger. Indien de trend van deze recordprijs gebruikte woningen zich verder zet, zullen ook investeerders die nu inkopen in bestaand vastgoed er later de vruchten van kunnen plukken.

Op zoek naar je eigen nieuwbouw?

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen