geavanceerd zoeken
Uw zoekresultaten

BIV-makelaar: wat betekent dit?

BIV staat voor Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars.
Elke Belg die als zelfstandige vastgoedactiviteiten stelt, moet verplicht over een BIV-erkenning beschikken. En wie een BIV-erkenning heeft, staat onder toezicht van het Beroepsinstituut, wat betekent dat hij of zij zich strikt moet houden aan de deontologische code en de Plichtenleer van de vastgoedmakelaar. Daarenboven dient hij over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te beschikken. Dit houdt in dat u een stuk veiliger bent met uw aankopen in het mooie Spanje.

1. Onder toezicht in België

BIV-makelaars staan onder toezicht van het instituut. Dit betekent concreet dat wij ons aan een set regels moeten houden, en wetten respecteren, die allen in het leven geroepen zijn ter bescherming van de consument. Die bescherming wil u toch zéker als u in het buitenland een aankoop doet?!

2. Veilige derdenrekening

BIV-makelaars zijn verplicht verzekerd voor hun activiteiten en beschikken over een veilige 3den rekening om eventuele voorschotten te ontvangen. Zo hoeft u dus geen gelden over te maken aan een Spaanse organisatie als u dat niet zou wensen.

3. Betrouwbare partner

Elke makelaar die vanuit België vastgoed verkoopt (vanuit een kantoor, thuis, hotel, …) moet ingeschreven zijn bij het instituut. Staat iemand dus niet ingeschreven bij het BIV dan is dat dus illegaal en geniet u dus geen enkele vorm van bescherming. Wil u nagaan of uw makelaar BIV erkend is? Dit kan u doen via BIV.be.

De strijd tegen nepmakelaars

Voorstelling van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars

Hoe kan je een BIV-makelaar herkennen?

U kunt een BIV-makelaar herkennen door het BIV-nummer. U kunt de naam van de makelaar intypen op de site van BIV.be of u kunt het BIV-nummer intypen dat op de site wordt gegeven. Ons BIV-nummer is BIV 511973.

Wil u dit graag nagaan voor uw makelaar. Klik dan hier.

Waarom kiezen voor INVESTINSPAIN?

Vind uw droom

Op zoek naar een buitenverblijf aan de Costa del Sol? Wij bekijken tijdens een afspraak in ons kantoor in Mechelen of Utrecht welke projecten u kunnen interesseren.

Vergelijk aanbiedingen