geavanceerd zoeken
Your search results

De Top 20 Costa del Sol: Welk gebied past het beste bij u?

Posted by investinspainadmin on juni 19, 2020
0

U wil graag van de Costa del Sol uw tweede thuis maken, zodat u telkens kan genieten van het warme klimaat, de prachtige stranden en de leuke steden die er te vinden zijn. Maar waar aan de Costa del Sol zou u zich nu echt thuisvoelen? Welke gebieden sluiten het beste aan aan uw wensen? Of we het nu hebben over de goede restaurants en golfbanen of over natuur en cultuur, de Costa del Sol heeft het allemaal! Echter, is het door de grote verscheidenheid tussen de regio’s niet altijd duidelijk waar nu juist te investeren. Daarom zetten wij voor u alle gebieden aan de Costa del Sol op een rij. Lees hier verder en vind uw perfecte thuis!

 1. Gibraltar
 2. Sotogrande
 3. La Alcaidesa
 4. Manilva
 5. Casares
 6. Estepona
 7. Cancelada
 8. Benahavís
 9. San Pedro de Alcántara
 10. Nueva Andalucía
 11. Puerto Banús
 12. Marbella
 13. Ojén
 14. Calahonda
 15. Cabopino
 16. La Cala de Mijas
 17. Fuengirola
 18. Mijas
 19. Benalmádena
 20. Málaga

1. Gibraltar

Wie denkt aan vakantie aan de Costa del Sol, denkt ook vaak aan het mooie uitzicht op de rots van Gibraltar. Dit Brits overzees gebied maakt natuurlijk geen deel uit van de Costa del Sol, maar het geniet evenzeer van het warme klimaat en de zuiderse sfeer die daar ook aanwezig zijn. Doordat Gibraltar maar enkele kilometers groot is, heeft het een zeer hoge bevolkingsdichtheid. Wie op zoek is naar veel ruimte, zal zich dus maar beter settelen in een andere regio. Wie echter meer van interculturaliteit houdt, is hier wel op zijn plaats. De bevolking zelf leeft in een mix van zowel Spaanse als Britse cultuur en hebben hierbij ook een eigen taal ontwikkeld, het zogenaamde Llanito. Dit is een vorm van het Spaans dat doordrenkt is met Engelse woorden. Wie het Spaans nog niet zo goed onder de knie heeft, kan hier dus zeker wel verder in het Engels. Lees meer over Gibraltar.

Gibraltar video

2. Sotogrande

Sotogrande is zeker en vast een aanrader voor wie graag verblijft in een groene omgeving. Dit geweldige gebied ligt in het meest zuidelijke deel van de Costa del Sol en biedt aan toeristen een ruim scala van faciliteiten aan, denk maar aan de golfclubs van wereldniveau en de vele watersporten die er kunnen gedaan worden. Zeker rondom de haven valt er het hele jaar door een heleboel te beleven. De haven van Sotogrande is één van de meest bruisende havens van de Costa del Sol, en zeker de zeilliefhebbers kunnen hier genieten van de aanwezige Atlantische invloeden. Evenzeer zijn hier ook de faciliteiten en glamour te vinden, zoals aanwezig in Marbella, maar hier hangt een rustigere en meer private sfeer. Wie wil investeren in rust en natuur, maar tegelijk wil omringd zijn door luxe, zal zich in Sotogrande zeker thuisvoelen. Lees meer over Sotogrande.

3. La Alcaidesa

La Alcaidesa is een kleine stad waarbij sport en rust centraal staan. Het is een gemeenschap die in de jaren 90 is ontstaan en dus nog geen lange geschiedenis achter zich heeft. Wel is het een zeer interessante plaats voor golfliefhebbers en het is zeer goed gelegen ten opzichte van Gibraltar en andere steden aan de Costa del Sol zoals Marbella. Lees meer over La Alcaidesa.

4. Manilva

Bij vakantie aan de Costa del Sol, horen natuurlijk ook witte authentieke Andalusische dorpen. Manilva is er daar één van en kan zeker niet ontbreken tussen de lijst van leukste gebieden aan de Costa del Sol. Wie de costa afschuimt en van Marbella richting Sotogrande trekt, durft Manilva al wel eens overslaan, maar mist daardoor de gezellige sfeer en traditionele activiteiten die er plaatsvinden. Zo wordt er ieder jaar la fiesta de la Vendimia georganiseerd om de afsluiting van de druivenoogst te vieren. En in het bruisende Puerto de la Duquesa kan men ten volle genieten van de wijnen die voortvloeien vanuit de velden rondom Manilva. Deze plek is perfect voor iedereen die wil profiteren van de mooie kanten van de Costa del Sol en tegelijk wil omringd worden door een aangename gemeenschap. Lees meer over Manilva.

5. Casares

Één van de belangrijkste gebieden aan de Costa del Sol voor golfliefhebbers is Casares. Golfers die een verblijf zoeken rond Estepona, zakken er vaak naar af omwille van het gekende Finca Cortesin. Casares dorp zelf is nog steeds overwegend Spaans met zo’n 4000 inwoners, terwijl de meerderheid van de buitenlandse investeerders te vinden zijn in de omliggende moderne ontwikkelingen van het nabijgelegen Casares Costa. Kort samengevat zou u kunnen zeggen dat Casares alles omvat wat de Costa del Sol te bieden heeft, gaande van het witte authentieke dorp tot de moderne golfbanen en stranden die zeer veel faciliteiten bieden. Lees meer over Casares.

Video Casares

6. Estepona

Estepona maakt mee deel uit van de zogenaamde “Golden triangle” aan de Costa del Sol, waar ook het prachtige Benahavís en het glamoureuze Marbella bijhoren. Deze stad is de afgelopen jaren enorm gegroeid, zonder zijn charme te verliezen! Wandel door de witte straatjes en ontdek hoeveel groen en natuur er aanwezig is, Estepona wordt namelijk niet zomaar “el jardín de la Costa del Sol” genoemd. Met zijn 23 kilometer lange kustlijn, zijn uitgebreide gastronomie en levendige haven, valt er altijd wat te beleven. Lees meer over Estepona.

7. Cancelada

Centraal gelegen tussen Estepona en Nueva Andalucía vinden we Cancelada. Hier zijn er de laatste jaren veel nieuwe projecten opgebouwd met een verfijnde uitstraling. Er werd vooral gekozen voor laagbouw, wat maakt dat de vraag heel groot is. In Cancelada staat het gezinsleven meer centraal, en dit zorgt ervoor dat het een rustiger gebied is. Ook hier vinden we tal van excellente golfbanen en zeer verfijnde restaurants, die zeker een bezoek waard zijn. Lees meer over Cancelada.

8. Benahavís

Zo’n 7 kilometer landinwaarts, gelegen tussen Marbella en Estepona, vinden we Benahavís. Een idyllische plaats die de laatste jaren zeer veel interesse kent. Dit komt vooral omdat het de thuisbasis vormt van vele golfbanen, luxueuze accomodaties en een uitstekende gastronomie. Hier krijgt u de kans om te genieten van luxe zoals u ze in Marbella zou vinden, maar dan wel in een rustige en groene omgeving waar u tal van sporten kan beoefenen. Van de 9000 inwoners is ongeveer 70% buitenlands, wat deze plek een internationale trekpleister maakt voor investeerders op zoek naar een woning aan de Costa del Sol. Lees meer over Benahavís.

Video Benahavís

9. San Pedro de Alcántara

San Pedro de Alcántara, of lokaal ook wel San Pedro genoemd, is een sterk verstedelijkt stadje dat op ongeveer 10 km van Marbella ligt. Hier vindt u langs het strand zeer veel “chiringuitos” of strandbars waar u kan genieten van uitstekende gerechten. De gastronomie is hier zeer uitgebreid, en beperkt zich niet enkel tot zuiderse menu’s, maar ook bijvoorbeeld Belgische bieren zijn hier te vinden in het bekende Café Belga. La Playa de San Pedro de Alcántara draagt ook een blauwe vlag, wat toont dat het tot één van de beste stranden behoort van de E.U.. San Pedro vormt een thuishaven voor vele buitenlandse inwoners die hier genieten van de aangename stranden, de vele restaurants en de zuiderse cultuur. Lees meer over San Pedro.

San Pedro de Alcántara

10. Nueva Andalucía

Nueva Andalucía is een waar paradijs aan de Costa del Sol. Terwijl Puerto Banús steeds in de schijnwerpers staat, biedt Nueva Andalucía wat meer rust en privacy aan de inwoners. Hier werden er veel gated communities en appartement-complexen opgetrokken, waardoor een gemeenschap ontstaat die van de voordelen geniet van een ontspannen leven aan de Costa del Sol, maar die wel dicht genoeg ligt bij de toeristische trekpleisters. Naast de vele clubs, restaurants en winkels in Puerto Banús, bevinden er zich ook golfbanen van wereldklasse. Kortom, de ultieme plaats voor wie graag omringd wordt door vele faciliteiten. Lees meer over Nueva Andalucía.

11. Puerto Banús

Met de opening van de haven in 1970, werd Puerto Banús meteen dé bekendste en meest luxueuze haven van de Costa del Sol. Bij de opbouw ervan, werd er bewust voor gekozen om de Andalusische stijl te bewaren, met als hoofddoel luxe en charme te combineren. Deze plaats zorgt er natuurlijk mee voor dat Marbella zich bevindt in een glamoureuze setting. Daarnaast is er aan faciliteiten geen tekort, aangezien hier de meest chique boetieken en eetgelegenheden te vinden zijn van de Costa del Sol. Let wel, aan deze exclusieve locatie hangt een stevig prijskaartje vast. Lees meer over Puerto Banús.

Video Puerto Banús

12. Marbella

Marbella is één van de eerste plaatsen waar men aan denkt wanneer men spreekt over het warme klimaat en de luxueuze levensstijl die aanwezig zijn aan de Costa del Sol. Hier staat niet enkel luxe centraal, maar ook een gezonde levensstijl. En naast de restaurants, winkels en golfclubs die telkens worden vermeld, heeft Marbella ook zeer veel cultuur te bieden. Deze levendige stad moedigt mensen daarmee aan om actief te blijven, want hier valt altijd wat te beleven. Wie denkt dat hij zich de luxe die Marbella te bieden heeft niet kan veroorloven, heeft het mis. Projecten langs de kust en het berggebied beschikken namelijk over zeer uiteenlopende prijsklassen. Lees meer over Marbella.

Video Marbella

13. Ojén

Het dorpje Ojén zal u misschien niet meteen bekend in de oren klinken, maar behoort wel tot de 50 beste steden om in te wonen volgens de Britse krant The Times. Heel verbazend is het niet als u kijkt naar het klimaat, de natuur en de rust die er te vinden zijn. Ook Ojén is een wit authentiek bergdorpje dat zeer veel te bieden heeft. Wie naar de Costa del Sol reist en langs Marbella passeert, vindt Ojén terug op zo’n 10 kilometer landinwaarts. Deze locatie is door de aanwezige natuur een paradijs voor hikers en fietsers, die in het dorp na het sporten weer op krachten kunnen komen in één van de traditionele tapas bars. Hoewel het een authentiek dorpje is, vindt u er ook op kleine schaal moderne verstedelijking. Één van de meest interessante projecten in Ojén dat sport, gastronomie en luxe combineert is Palo Alto. Lees meer over Ojén.

Video Ojén

14. Calahonda

Centraal gelegen tussen Marbella en Fuengirola vinden we Calahonda. Hier kan u op het langste strand van de Costa del Sol u laten verwennen met lekkere gerechten in de nabijgelegen restaurants. Ook hier heerst er een rustieke sfeer, dit heeft vooral te maken met het feit dat er aan de kust enkel laagbouw geplaatst werd. Calahonda biedt zoals andere steden zeer veel faciliteiten aan zoals golfbanen, strandbars, restaurants enzovoort. De goede verbinding met Marbella en Fuengirola, maakt deze locatie interessant voor zowel jonge gezinnen als ouderen. Lees meer over Calahonda.

Calahonda beach
Calahonda

15. Cabopino

In Cabopino hangt er een exclusieve sfeer, zonder opzichtig te zijn. Op deze plaats kan men genieten van het vele groen en de golfbanen die er aanwezig zijn, alsook de gezellige haven van Cabopino. De haven is voor bootliefhebbers zeer interessant, net zoals de aanwezige restaurants die zeker de moeite waard zijn om langs te gaan. En ook families voelen zich hier heel snel thuis omdat Cabopino perfect gesitueerd is voor jonge mensen. Rondom liggen heel wat scholen, er kan aan beach volley, voetbal en tennis gedaan worden, en het ligt op slechts 15 minuten van Marbella. Lees meer over Cabopino.

16. La Cala de Mijas

Wat ooit een klein vissersdorp was, is door de komst van toerisme een zeer gemoderniseerde badplaats geworden. Deze modernisatie maakt van La Cala de Mijas een aantrekkelijke plaats voor families die graag richting de kust trekken om er op de promenade te vertoeven in één van de restaurants of om te winkelen. Daarnaast verandert de promenade tijdens de zomermaanden in een cultureel festival van klassieke muziek en Flamenco. Maar wie toch graag wat meer vertoeft in grotere internationale plaatsen, heeft Marbella en Fuengirola in een straal van slechts 15 minuten rond hem. Lees meer over La Cala de Mijas.

17. Fuengirola

Fuengirola staat bekend als een kosmopolitische stad die sinds de jaren 60, met de komst van het toerisme enorm gemoderniseerd is. Desondanks de modernisatie en hoogbouw aan de kust, zijn de typische Spaanse elementen zeker nog aanwezig. Langs de promenade heerst er een toeristische sfeer waar men gezellig kan genieten van de winkels, restaurants en chiringuitos die gespecialiseerd zijn in visgerechten. De haven van Fuengirola is na al die jaren ook nog steeds de belangrijkste aanvoerder van verse vis ter plaatse. Wie zich minder thuisvoelt in het glamoureuze Marbella, kan in Fuengirola evenzeer genieten van de commerciële en culturele verscheidenheid. Lees meer over Fuengirola.

18. Mijas

Wie op zoek is naar witte Andalusische huizen en mooie zichten over de Costa del Sol, moet zeker en vast naar Mijas trekken. Deze stad ligt zo’n 8 kilometer landinwaarts en geniet daardoor ook van een iets milder klimaat. Ondanks dat Mijas wat verder van de kustlijn ligt, is het wel zeer makkelijk bereikbaar. Dagelijks zijn er buslijnen naar onder andere Fuengirola en in minder dan 20 minuten bereik je de luchthaven van Málaga. Mijas ligt aan de voet van de Sierra de Mijas, een kleine bergketen waar hikers en fietsers zich dagelijks op uitleven. Daarnaast bruist het in Mijas Pueblo van de tapas bars en de culturele activiteiten die er plaatsvinden. Lees meer over Mijas.

Mijas
Mijas Pueblo

19. Benalmádena

Benalmádena biedt een verscheidenheid aan levensstijlen doordat het zowel bestaat uit de kuststreek, als Benalmádena pueblo dat meer landinwaarts ligt. Dit zorgt ervoor dat het een zeer rustige locatie is om te wonen, met de nodige faciliteiten om de hoek. De kust is vooral bekend door zijn haven, die meermaals bekroond werd tot beste in de wereld. Hier bruist er het van energie door de vele eetgelegenheden en bars, terwijl je in Benalmádena pueblo de rust kan opzoeken in een gezellig restaurantje in één van de witte smalle straatjes. Ondanks de toestroom van toeristen heeft deze locatie zijn charme en traditionele kanten kunnen bewaren. Lees meer over Benalmádena.

Video Benalmádena

20. Málaga

Wie landt op de luchthaven van Málaga trekt daarna vaak meteen door naar één van de nabijgelegen gebieden aan de Costa del Sol. Je zou haast vergeten hoe rijkelijk deze stad gevuld is met geschiedenis en cultuur, maar ook met moderne winkels en restaurants die enkele van de beste gerechten ter wereld serveren. Wie er graag wil verblijven, vindt in de stadskern veel appartementswoningen en wat meer ruimte in de buitenwijken. Malaga is een plaats waar modernisatie en traditie volledig in elkaar overvloeien. Dit maakt van de stad een kosmopolitische plaats waar jong en oud zich thuisvoelen. Lees meer over Málaga.

Video Málaga

Leave a Reply

Compare Listings