geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

we hebben gevonden 0 uitslagen
Uw zoekresultaten

Calahonda

De meest belangrijke zaken die u moeten weten over Calahonda

 1. Algemeen
 2. Bezienswaardigheden
 3. Culinair genieten
 4. Lifestyle
 5. Nachtleven
 6. Shoppen
 7. Sport & Ontspanning
 8. Stranden & Beach clubs
 9. Vastgoed projecten
 10. Waarom Calahonda?

1. Algemeen

Calahonda is een interessante plaats voor jong en oud. Doordat het centraal gelegen is tussen Marbella en Fuengirola, zorgt het ervoor dat er zeer veel faciliteiten nabijgelegen zijn. Hoogbouw werd vanaf de jaren 60 bewust geweerd door het stadsbestuur, waardoor u de charmante mediterraanse stijl nog steeds terugvindt langsheen de straten van dit aangename stadje.

Calahonda beach
Calahonda

2. Bezienswaardigheden

Het strand van Calahonda grenst aan de haven van Cabopino. Hier vindt u tal van faciliteiten en kan u onder andere ook aan watersport doen. Het strand zelf is één van de grootste stranden aan de Costa del Sol, wat maakt dat het een grote trekpleister is voor jong en oud. Ook hier zijn zeer veel faciliteiten aanwezig en het is bovendien ook geschikt voor snorkelen en uitermate populair onder vissers.

3. Culinair genieten

Traditionele tapas kunnen onder andere verkregen worden in Bogart’s Tapas Bar. Dit restaurant ligt zo’n 500 meter achter de kust en biedt heerlijke Spaanse gerechten aan.

Een andere optie waar u mediterraanse gerechten vindt is Mesón de Calahonda. In dit kleine gezellige restaurant wordt u verwent met Spaanse kost en voelt u zich meteen thuis.

Wie graag dineert bij zonsondergang op het strand kan dan weer terecht bij Luna Beach Restaurant. Hier vindt iedereen altijd iets naar zijn zin, en bovendien kunt u hier geregeld ook genieten van live muziek.

4. Lifestyle

Calahonda is een veilige en aangename plaats om zich te vestigen. De centrale ligging tussen Marbella en Fuengirola zorgt ervoor dat u in een straal van 15 km wordt omringd door zowel grote als kleine steden met alle nodige faciliteiten aanwezig. Naargelang het seizoen schommelt de bevolking tussen de 14.000 en 45.000 mensen, maar ook in het laagseizoen zal u merken dat er nog steeds vele landgenoten aanwezig zijn. In verhouding met andere steden, is Calahonda een kleinere badplaats, maar wel één die veel rust en gezelligheid te bieden heeft.

5. Nachtleven

Doordat Calahonda een kleinere en meer ontwikkelde urbanisatie is aan de Costa del Sol, is het nachtleven hier niet zo bruisend. Vanwege de geluidsnormen zijn er hier geen grote nachtclubs te vinden waar u kunt uitgaan. Wel kunt u terecht bij onder andere Trafalgar Bar die tot laat op de avond zijn deuren openhoudt.

Wie op zoek is naar een drukke omgeving met ruime keuze tussen uitgaansmogelijkheden, trekt best naar Marbella of Fuengirola. In deze
grootsteden valt er namelijk altijd wat te beleven, op eender welk moment van de dag.

6. Shoppen

Calahonda heeft enkele kleine shoppingcentra waar u terecht kan voor al uw aankopen en tal van diensten.

Los Olivos Calahonda is een klein shoppingcenter op de rand van Calahonda, vlakbij Mijas. Hier kan u terecht voor uw dagelijkse aankopen bij de aanwezige supermarkt, apotheek, press shop, enzovoort.

Daarnaast vindt u in Calahonda ook El Zoco. Dit is een multicultureel shoppingcenter dat werd ontworpen met Arabische architectuur. Hier vindt u niet enkel kleine shops, maar ook zeer veel restaurants & bars.

Wie liever binnenspringt bij commerciële winkels en een ruimer aanbod wil zien, kan daarvoor terecht in Marbella of Fuengirola. Daarnaast bent u in 20 minuten tijd in Puerto Banús waar u tal van designerboutieks vindt.

7. Sport & Ontspanning

Golfliefhebbers kunnen zich uitleven bij La Siesta Golf. Deze golfbaan omvat 9 holes en is dus niet zo groot, maar ter plaatse krijgt u wel het gevoel dat u op een veel groter domein speelt. De moeilijkheidsgraad ligt hier niet al te hoog en vanop hole 9 heeft u prachtige zichten op de Middellandse Zee.

Daarnaast biedt Club de Sol de mogelijkheid om tennis, paddel, squash etc. te spelen, en er is ook een uitgebreide fitnesszaal aanwezig. Na het sporten kan u hier lekker uitrusten op het buitenterras met zicht op de sportvelden.

8. Stranden & Beach Clubs

Playa de Calahonda is een zeer groot strand dat zo’n 4,4 kilometer lang is. Door de grote oppervlakte zijn er veel faciliteiten te vinden. Zo zijn er delen met kleinschalige bebouwing waar er winkels en cafés te vinden zijn, maar ook delen die volledig omgeven zijn door natuur. Naargelang waar u zich bevindt op het strand, kan kan u dus andere activiteiten doen. Vissen en snorkelen wordt aan Playa de Calahonda zeer frequent gedaan, wat zeer logisch is gezien het onder de originele bevolking een belangrijke bron van inkomsten vormt. Daarnaast draagt ook dit strand een blauwe EU-vlag, wat betekent dat het strand van hoge kwaliteit is.

9. Vastgoed projecten

In Calahonda zijn er enkele exclusieve nieuwbouw projecten te vinden waaronder Green Hill Marbella. Hierbij zijn villa’s beschikbaar vanaf €895.000.

 

10. Waarom Calahonda?

In onderstaand overzicht krijgt u een duidelijk beeld waarom Calahonda perfect voor u is.

 • Rustieke stad
 • Aangenaam strand met blauwe EU-vlag
 • Aantrekkelijk voor jong en oud
 • Drukbezocht overdag, ’s nachts aangenaam kalm
 • Basisfaciliteiten in de buurt
 • Op 15 minuten van Marbella en Fuengirola

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen