geavanceerd zoeken
Your search results

Ojén

Posted by investinspainadmin on juni 30, 2020
0

De meest belangrijke zaken die u moet weten over Ojén

 1. Algemeen
 2. Bezienswaardigheden
 3. Culinair genieten
 4. Lifestyle
 5. Nachtleven
 6. Shoppen
 7. Sport & Ontspanning
 8. Stranden & Beach clubs
 9. Vastgoed projecten
 10. Waarom Ojén?

1. Algemeen

Ten noorde van Marbella vindt u het pittoresque dorpje Ojén. Het ligt aan de voet van de Sierra Blanca en bevindt zich daardoor in een ruw, bergachtig gebied. Ojén werd door The Times toegevoegd aan de lijst van de 50 beste plaatsen om te wonen en dat is niet zo verwonderlijk als u kijkt naar de aangename sfeer die er hangt. Wie rust en natuur opzoekt aan de Costa del Sol, zal zich hier zeker en vast thuisvoelen.

Ojén1
Ojén

2. Bezienswaardigheden

Ojén is een klein bergdorpje waar slechts enkele zaken te bezichtigen zijn, maar allen zeker de moeite waard.

De grotten van Ojén zijn één van de meest unieke kenmerken van het dorp. In de oudheid werden ze gebruikt als toevluchtsoord voor dieren of voor opslag van voedsel. Vanuit de grotten heeft u zicht over het dorp en kan u net de horizon van de Middellandse Zee waarnemen.

In het dorpje is ook een oliemolen museum aanwezig. De oude molen dateert uit 1800 en werd recent gerestaureerd. De bijhorende machines gebruikt men vandaag nog om demonstraties te doen. In dit museum kan u zien hoe het vloeibare goud, de olijfolie, wordt verkregen.

Maandelijks wordt er ook een levendige markt in Ojén georganiseerd, met live acts en activiteiten voor kinderen. Hier kan u inkopen doen terwijl u wordt omringd door de inwoners die komen genieten van de sfeer.

3. Culinair genieten

In Ojén vindt u zeer veel traditionele restaurants waar u naar hartelust kan eten. Geniet van een heerlijke maaltijd bij Sierra Gourmet of bestel enkele tapas bij Casa Antonia. Wie verblijft in Ojén, maar liever een avondje thuis zit, kan ook altijd heerlijke paella’s laten leveren van Paellero en casa.

4. Lifestyle

In dit dorpje staan vooral de rust en natuur centraal. Doordat er maar zo’n 3000 inwoners zijn, hangt er een zeer familiale sfeer waarbij iedereen elkaar kent. Ojén wordt omringd door natuur, waardoor dat één van de belangrijkste factoren is die mensen naar Ojén brengt. Dagelijks trekken vele toeristen de Sierra Blanca of de Sierra Alpujata in, te voet of met de mountainbike om een prachtige route af te leggen.

Omgeving Ojén

5. Nachtleven

Het leven in Ojén is in het algemeen rustig, dit wil zeggen dat er ’s nachts niet veel te beleven valt. Indien u graag een avondje uit wil, kan u best naar Marbella trekken. Hier vindt u zeer veel uitgaansmogelijkheden en in slechts 15 minuten bent u er al.

6. Shoppen

In Ojén kan u voor basisbenodigdheden terecht bij de plaatselijk supermarkten. Uitgebreid shoppen is hier helaas niet mogelijk, maar op 15 minuten rijden kan u perfect gaan shoppen in Marbella of op 20 minuten in Puerto Banús.

7. Sport & Ontspanning

Doordat Ojén in de bergen gelegen is, is het vanzelfsprekend dat er in de natuur rondom uitgebreid gesport kan worden. Hier kan u prachtige routes afleggen in de Sierra Blanca of de Sierra Alpujata. Indien u het sporten toch liever indoor houdt, kunt u ook terecht bij verschillende fitnessclubs in het dorp. Wie na het sporten wil genieten van een heerlijk glaasje, kan daarvoor terecht bij één van de lokale bars.

8. Stranden & Beach Clubs

Wie graag een dagje aan het strand doorbrengt, gaat best de kanten van Marbella uit. Hier zijn enkele aangename stranden aanwezig zoals Playa del Cable of Playa de Venus waar u rustig kan zonnebaden.

9. Vastgoed projecten

Palo Alto, één van de meest kwalitatieve en luxueuze projecten van de Costa del Sol, is gelegen in Ojén. Dit project is een exclusieve heuveltop community met prachtige, ononderbroken zichten over de Middellandse Zee. Een plek waar u kan genieten van de exclusieve dingen in het leven zoals paardrijden in de heuvels, ontspannen aan het infinity zwembad en cocktails drinken op het terras van uw prachtig appartement.

Bovendien is Palo Alto-domein 50 hectare groot, waarvan slechts 20% zal bebouwd worden, waardoor u zich steeds in een groene en natuurlijke omgeving zal bevinden. Check Palo Alto voor meer informatie.

10. Waarom Ojén?

In onderstaand overzicht krijgt u een duidelijk beeld waarom Ojén perfect voor u is.

 • Zeer rustige omgeving
 • Aangename sfeer onder de inwoners
 • Bekroond tot één van de 50 beste plaatsen ter wereld om te wonen
 • Basisfaciliteiten aanwezig
 • Natuur staat centraal
 • Op 15 minuten van Marbella

Leave a Reply

Compare Listings