geavanceerd zoeken
Your search results

Benahavís

Posted by investinspainadmin on juli 3, 2020
0

De meest belangrijke zaken die u moet weten over Benahavís

 1. Algemeen
 2. Bezienswaardigheden
 3. Culinair genieten
 4. Lifestyle
 5. Nachtleven
 6. Shoppen
 7. Sport & Ontspanning
 8. Stranden & Beach clubs
 9. Vastgoed projecten
 10. Waarom Benahavís?

1. Algemeen

Benahavís is één van de meest begeerde plaatsen aan de Costa del Sol. Dit bergdorpje kent een grote groei door de uitbreiding van golf en luxe accomodaties, maar heeft zijn charme hierdoor zeker niet verloren. Mensen die hier verblijven hebben een adembenemend uitzicht op de kustlijn tussen Marbella en Estepona en kunnen op een klare dag zelfs de kust van Afrika spotten. De natuurlijke omgeving maakt van Benahavís een prachtige en schilderachtige locatie.

2023 08 21 Investinspain INVESTINSPAIN Marbella Club Golf drone p8
Benahavís

2. Bezienswaardigheden

De natuur staat in Benahavís centraal. Alleen al de zichten op de kustlijn of de gebergtes rondom, springen in het oog van iedere bezoeker. Maar naast de weelderige natuur, zijn er natuurlijk ook wel wat monumenten te bezichtigen.

Parque Torre Leonera is een klein aangenaam wandelpark waar u oude restanten vanuit de Middeleeuwen terugvindt. Voor kinderen is er een speelzone voorzien en ter plaatse kan u af en toe van openluchtconcerten genieten. Het is een goed onderhouden toevluchtsoord voor de drukte van de kust.

Het kasteel van Montemayor kan u hier ook bezoeken. Het dateert vanuit de 10e eeuw en een deel van de muren bevindt zich nog steeds in goede staat. De Koningin toren is het belangrijkste kenmerk van het kasteel en is ook in dit geval goed bewaard gebleven. Indien u het kasteel op zondag zou bezoeken, komt u onderweg zeker en vast de zondagsmarkt tegen. Dit is een zeer populaire markt die veel kopers en verkopers uit de kustgebieden aantrekt.

Een natuurlijk monument dat zeker de moeite waard is om te bezoeken in Benahavís is de Guadalmina rivier. Hier kan u aan canyoning doen of kan u hiken langs het wandelpad bij de rivier, dat begint bij Charco de Las Mozas en loopt tot de kloof van Las Angosturas.

3. Culinair genieten

Benahavís dorp is niet zo groot, maar er zijn wel tal van restaurants te vinden. Het heeft alle culinaire kwaliteiten van een bergdorpje en biedt dus veel gevarieerd vlees aan zoals konijn, speenvarken rundvlees of hertenvlees, samen met traditionele visgerechten.

Een aanrader om bij langs te gaan, is El Cordero. Dit restaurant is het enige gelegen in Benahavís met een authentieke houtoven. Hierin wordt, op de pasta’s en de salades na, alles in de oven gekookt. Bij El Cordero hangt er een ontspannen sfeer en is de service uitstekend!

Bij Hills Café & Restaurant Benahavís kan u in stijl lunchen of dineren met een prachtig uitzicht. Hier wordt de Andalusische keuken gecombineerd met de Franse keuken en worden er gerechten gepresenteerd met een creatieve draai.

Naast bovenstaande restaurants willen we ook nog even Luck cocktail bar & restaurant vermelden. Deze bar is te vinden in Benahavís dorp en serveert naast heerlijke cocktails ook enkele vernieuwende tapas. Hier kan u vertoeven op het terras langs de straatkant of op het terras achteraan dat een prachtig zicht heeft op de bergen.

4. Lifestyle

Benahavís trekt talloze inwoners aan omwille van de vele golfterreinen en de exclusieve ligging in de bergen. Het heeft een bevolking van zo’n 9000 inwoners waaronder er 84 verschillende nationaliteiten zijn. Er hangt hier dus een zeer internationale, maar rustige sfeer. Dit staat in groot contrast met de grote steden zoals Marbella of Fuengirola. In Benahavís ligt de levenskwaliteit zeer hoog, daarom valt deze plek zeker aan te raden voor mensen die op zoek zijn naar rust en schoonheid aan de Costa del Sol.

5. Nachtleven

Indien u graag een avondje uit wil, daalt u best af naar de kustlijn richting Estepona of Marbella. In deze bruisende steden valt er altijd wat te beleven, en op slechts 15 minuten bevindt u zich in Puerto Banús!

6. Shoppen

Benanavís is voorzien van kleine shops voor dagelijkse benodigdheden. Daarnaast is er een grote supermarkt gelegen op de rand van de gemeente. De fervente shoppers zullen echter wel meer richting de kust moeten trekken om uitgebreid te kunnen shoppen. Gelukkig is Puerto Banús slechts op 15 minuten verwijderd van Benahavís en ook Marbella en Estepona zijn te bereiken op 25 minuten rijden.

7. Sport & Ontspanning

Golf is de meest beoefende sport onder de bewoners van Benahavís. Niet verwonderlijk als u kijkt naar het aantal nabijgelegen golfclubs. We geven u hier een klein overzicht mee van waar u zelf een balletje kan slaan.

Los Arqueros Golf & Country Club is zeker de moeite waard om langs te gaan. Deze 18-hole golfbaan werd in 1991 ontworpen door Severiano Ballesteros. Zijn ontwerp sluit naadloos aan bij de natuurlijke omgeving en volgt de contouren van het terrein. Om u in de juiste sfeer te brengen voor de uitdagingen die voor u liggen, biedt Los Arqueros Golf een uitgebreid oefengebied met onder andere driving range, putting greens, chipping green en oefenbunkers.

Daarnaast kan u ook golfen bij La Quinta Golf & Country Club. Deze 27-holes golfbaan werd in 1990 aangelegd door Manuel Piñero, een Spaanse golfprofessional. Het is gelegen op een zeer mooie locatie tussen de Middellandse Zee en de bergen en u kan hier naast golfen ook vertoeven in het bijhorende restaurant.

El Higueral is een 9-holes golfbaan die ook gelegen is te Benahavís. Hier kan u genieten van prachtige zichten op de natuur rondom, en kan u het maximale uit elke ronde halen.

Benahavis Hills Country Club is ook een zeer aangename locatie om te vertoeven. Dit is echter geen golfbaan, maar hier kan u wel gebruik maken van de fitness of tot rust komen in de wellness. Indien u hier ook graag wil lunchen of dineren is dat perfect mogelijk, want zoals hierboven vermeld, kan u bij Hills Café & Restaurant Benahavís in stijl lunchen of dineren met een prachtig uitzicht over Benahavís.

La Quinta Golf & Country Club

8. Stranden & Beach Clubs

Gezien Benahavís een bergdorpje is dat zo’n 10 kilometer landinwaarts ligt, trekt u best richting Marbella of Estepona om te genieten van het strand. De Costa del Sol heeft tal van prachtige stranden met alle nodige faciliteiten aanwezig om ten volle te kunnen genieten van zon, zee en vakantie.

9. Vastgoed projecten

Wil u ook graag vertoeven in Benahavís? Wij hebben enkele exclusieve nieuwbouw projecten in portfolio. Neem zeker een kijkje bij Marbella Club Hills en ontdek wat dit project allemaal te bieden heeft!

10. Waarom Benahavís?

 • Enorm gegroeid maar charme niet verloren
 • Rustige plaats
 • Omringd door natuur
 • Veel nieuwbouw projecten van hoge kwaliteit
 • Nodige faciliteiten aanwezig
 • Hoge levenskwaliteit
 • Internationale, maar rustige sfeer
 • Op slechts 10 minuten van de kust

Leave a Reply

Compare Listings