geavanceerd zoeken
Your search results

Casares

Posted by investinspainadmin on juli 23, 2020
0

De meest belangrijke zaken die u moet weten over Casares

 1. Algemeen
 2. Bezienswaardigheden
 3. Culinair genieten
 4. Lifestyle
 5. Nachtleven
 6. Shoppen
 7. Sport & Ontspanning
 8. Stranden & Beach clubs
 9. Vastgoed projecten
 10. Waarom Casares?

1. Algemeen

Casares is een aangenaam stadje aan de Costa del Sol, waar de Spaanse cultuur nog steeds duidelijk aanwezig is. We kunnen Casares onderverdelen in het witte authentieke dorp, dat wat meer landinwaarts ligt en het modernere kustgedeelte. Het is een trekpleister voor golfers, maar ook cultuurliefhebbers voelen zich hier zeker thuis. Gezien er hier jaarlijks vele culturele activiteiten plaatsvinden, valt hier altijd wat te beleven!

Casares Malaga
Casares pueblo

2. Bezienswaardigheden

Één van de meest bekende monumenten in Casares is El Castillo. Dit ligt naast het pittoresque dorp en is deels bewaard gebleven. Op basis van Arabische bronnen, blijkt dat dit kasteel werd opgebouwd rond de 13e eeuw en het diende als communicatiepunt tussen Manilva en Estepona. Dit is zeker een bezoekje waard!

In en rond Casares valt er veel geschiedenis op te snuiven, waaronder ook bij La Iglesia de la Encarnación. Samen met het kasteel bevindt het zich op het hoogste punt van Casares. Deze kerk werd gebouwd rond de 16e eeuw, maar werd beschadigd tijdens de Spaande Burgeroorlog waarna het een ruïne werd. In 2006 werd het terug opgebouwd en sindsdien dient het als cultureel centrum.

Langsheen de kerk en het kasteel liggen verschillende wandelroutes waar er nog andere leuke bezienswaardigheden te spotten zijn. Daarnaast heeft u vanop de heuvels in Casares een prachtig zicht op de kustlijn!

3. Culinair genieten

Aan gastronomie is er zeker geen tekort in Casares. Wil u graag lunchen met zicht op zee, of liever dineren tussen het mooie heuvellandschap? Dat kan zeker!

Een leuk restaurant dat wij zeker aanraden in Casares is Sarmiento – Braza Andaluza. Dit is een zeer bekend restaurant dat een unieke ervaring biedt van de Andalusische keuken, en waarbij de grill centraal staat.

Een andere aanrader is El Jardin de Lutz bij Finca Cortesin. Hierbij hangt er een ontspannen en elegante sfeer, waarbij u kan genieten van de Spaanse keuken met zicht op de Middellandse Zee.

Wil u graag uit eten langs de kust? Dan stellen we u Bahía Beach voor! Hier kan u genieten van heerlijke gerechten vanop hun terras langs het strand.

4. Lifestyle

Casares kunnen we verdelen in Casares Pueblo, waar de authentieke Spaanse cultuur nog duidelijk aanwezig is en Casares Costa, dat meer gemoderniseerd is. Om deze redenen trekken de meeste expats dan ook naar de kust, want daar is meer nieuwbouw te vinden. Casares is in het algemeen een rustige streek waar u kan genieten van de natuur en cultuur rondom. Alle basisfaciliteiten zijn er aanwezig en het is niet ver gelegen van het bruisende Estepona.

Casares Costa
Casares Costa

5. Nachtleven

Casares staat niet meteen bekend om een druk uitgaansleven, maar u kan er zeker wel genieten van een heerlijk cocktail in één van de bars. Wil u graag een avondje uit om te feesten? Dan raden we u aan om richting Estepona te trekken.

6. Shoppen

Aan artisanale shops is er zeker geen tekort in Casares. Hier kan u zeer veel handgemaakte producten kopen, zoals tassen en schoenen en daarnaast zijn er ook kleine bakkerijen en kruidenierszaken in overvloed. Wil u echter wat meer commerciële winkels bezoeken? Dan gaat u best naar Estepona of Puerto Banús.

7. Sport & Ontspanning

Indien u van de natuur houdt, kan u zich in en rond Casares zeker uitleven. Langsheen Casares loopt namelijk Parque Natural de los Alcornocales. Dit is een natuurpark van zo’n 165000 ha groot waar er talloze wandelroutes te vinden zijn. Bovendien is dit park ook een paradijs voor vogelspotters!

Voor golfliefhebbers is Casares the place to be! Zo is er bijvoorbeeld Casares Costa Golf. Deze 9-holes golfbaan werd ontworpen door Juan Carlos Martínez en loopt door een zachte vallei omgeven door wijngaarden, avocado- en sinaasappelbomen en andere typische mediterrane bossen.

Daarnaast is er ook Finca Cortesin, deze golfbaan is wereldwijd bekend om het leveren van een van Europa’s meest onvergetelijke golfervaringen. De harmonieuze relatie tussen het natuurlijke mediterrane landschap en de omgeving op de 18-holes golfbaan van het resort, zorgen voor een prachtig ontwerp.

8. Stranden & Beach Clubs

Ook Casares heeft enkele blauwe vlag stranden, wat betekent dat de kwaliteit en de faciliteiten van het strand heel goed zijn.

Indien u graag wil zonnebaden, kan u onder andere naar Playa Ancha. Dit strand is gelegen ten weste van Casares en is voorzien van voldoende faciliteiten en een leuke promenade.

Daarnaast kan u ook zeker naar Playa Piedra Paloma. Dit strand is een trekpleister voor toeristen, maar het wordt er nooit overdreven druk, bovendien vindt u er veel leuke bars en restaurants!

9. Vastgoed projecten

Lees ook:

Wil u ook graag verblijven in Casares? Wij hebben tal van projecten in ons portfolio! Neem een kijkje bij Casares Golf en ontdek wat dit project allemaal te bieden heeft.

Casares Golf Penthouse INVESTINSPAIN 5911
 • Zowel kust- als berggebied
 • Pittoresk dorp
 • Zeer veel gastronomie
 • Veel natuur rondom
 • Verscheidene golfbanen
 • Rustige sfeer
 • Interessante nieuwbouw langs kust
 • Niet ver van Estepona

Leave a Reply

Compare Listings