geavanceerd zoeken
Uw zoekresultaten

Haven Puerto Banús

De belangrijkste zaken die u moet weten over Puerto Banús.

 1. Algemeen
 2. Bezienswaardigheden
 3. Culinair genieten
 4. Lifestyle
 5. Nachtleven
 6. Shoppen
 7. Sport & Ontspanning
 8. Stranden & Beach clubs
 9. Vastgoed projecten
 10. Waarom Puerto Banús?

1. Algemeen

Puerto Banús is één van dé grote trekpleisters van de Costa del Sol. Hier passeren jaarlijks zo’n 5 miljoen toeristen die komen genieten van alle aanwezige luxe. Hier kan u winkelen in de meest glamoureuze shops van de Costa del Sol en uitgaan in één van de vele nachtclubs. In Puerto Banús gaat men steeds op zoek naar dat tikkeltje extra. Hierdoor behoort deze haven momenteel tot één van de meest exclusieve jachthavens van Europa.

Puerto banus
Haven Puerto Banús

2. Bezienswaardigheden

In Puerto Banús staat de haven zelf natuurlijk in het middelpunt van de belangstelling. Hier is er plaats voor meer dan 900 boten. Vele jachten verblijven er permanent en worden enkel gebruikt als vakantiewoning. Naast het zicht op de jachten, zal u hier ook veel luxueuze sportwagens tegenkomen die worden bestuurd of simpelweg geparadeerd door de eigenaars.

De haven, die in 1970 werd geopend, werd opgebouwd volgens de klassieke Andalusische stijl en weerde op die manier hoogbouw. De oprichter van de haven, José Banús, wilde echter eerst de haven laten omringen door wolkenkrabbers, maar na enkele vergaderingen met de architect begreep hij dat hoogbouw hier niet op zijn plaats zou zijn.

José Banús wordt in de haven op verschillende manieren gehuldigd. Zo vindt u zijn standbeeld bij de ingang van de jachthaven en er is ook la Avenida Jose Banús. Dit is zowat walk of Fame van de haven waar het gemeentebestuur van Marbella al verschillende zeesterrenhuldes heeft gebracht aan de locale bevolking die veel hebben gedaan voor de stad.

3. Culinair genieten

Wie zich in de haven van Puerto Banús bevindt, hoeft niet lang te zoeken naar goede restaurants. Voor de vele toeristen worden er niet enkel locale gerechten bereid, maar ze kunnen er ook proeven van internationale keukens. Hier vindt u voor ieder wat wils!

Mumtaz-Puerto Banús is een Indisch restaurant dat gevestigd is in de haven. Het heeft een groot omheind terras dat zicht biedt op de grote jachten en is ideaal om te vertoeven op zomeravonden. De chefs aanwezig bereiden hoogstaande Indische gerechten op basis van authentiek Indiase kruiden.

Een andere aanrader die ook in de haven te vinden is, is Jacks Smokehouse. Hier kan u genieten van een authentieke BBQ-ervaring met zicht op de jachten. Dit restaurant biedt een voorproefje van het echte centrum van Manhattan in combinatie met de glamoureuze achtergrond van Puerto Banús.

Wie graag een Italiaanse avond wil houden, kan langsgaan bij Incontrobanus. Dit Italiaanse restaurant serveert sinds 2011 klassieke Italiaanse maaltijden die worden bereid op authentieke wijze.

In Puerto Banús zijn er te veel leuke bars en restaurants om op te noemen. Wandel daarom zeker langs Calle Ribera en ontdek zelf wat Puerto Banús allemaal te bieden heeft op culinair vlak!

4. Lifestyle

De haven van Puerto Banús, die wordt omringd door bergen, beschikt over een eigen microklimaat dat ervoor zorgt dat men hier minstens 300 dagen per jaar van de zon kan genieten. Het mooie weer in combinatie met de aanwezige luxe maken van deze plaats een internationale trekpleister.

Puerto Banús is een kosmopolitische plaats, waar zeer veel verschillende culturen samenkomen. Deze wereldberoemde haven onderscheidt zichzelf doordat ze zich aanpast aan alle behoeften die de inwoners hebben. Hier vindt u talloze glamoureuze boetieken, bars en restaurants waar u het hele jaar door kan vertoeven. Als u hier wandelt op de promenade heeft u niet enkel een prachtig zicht op zee, maar ziet u rondom ook alle luxe die de haven te bieden heeft.

Wie bovendien denkt aan Puerto Banus, denkt ook meteen aan de lifestyle die daarbij hoort. Ook voor Jose Banús, de oprichter van de haven, was het de bedoeling om van deze plaats de “jewel of the crown” van Nueva Andalucía te maken en daar is hij zeker en vast in geslaagd.

Puerto Banús

5. Nachtleven

Marbella is zeer bekend aan de Costa del Sol vanwege het bruisende nachtleven, maar de meerderheid van de exclusieve gelegenheden om uit te gaan, zijn te vinden in Puerto Banús. Hoewel het overdag al een druk bezochte plaats is, komt het ’s nachts helemaal tot leven. Geniet van een gastronomisch diner in één van de restaurants, voordat u het drukke nachtleven instapt. Of ontspan daarna in één van de piano-bars met zicht op de haven.

Tibu Night Club is de perfecte locatie om uw avond in te zetten met een heerlijk diner op het dakterras, om daarna door te schuiven naar de indoor night club waar de beste performances en live muziek worden gebracht.

Daarnaast is er ook La Comedia, één van de oudste clubs in Puerto Banús en ook meteen één van de populairste. Deze bar blijft gemakkelijk heel de nacht open.

6. Shoppen

Ondanks dat Puerto Banús niet zo’n grote haven is, is het wel the place to be voor shop-a-holics. Hier vindt u alles, gaande van El Corte Inglés tot designerboutieks van topklasse. Er zijn verschillende shoppingcentra te vinden zoals Centro Plaza of Marina Banús, maar het merendeel van de designerlabels van de stad vindt u in de jachthaven, langs de Calle Ribera.

Gelegen langs Plaza Antonio Banderas en heel goed zichtbaar vanop de A-7, vindt u El Corte Inglés. Deze winkel bestaat uit 5 verdiepen waar alles gaande van kleding tot cosmetica en zelfs meubilair te vinden zijn. Parkeren kan gemakkelijk in de ondergrondse garage die er aanwezig is.

Tegenover El Corte Inglés vindt u Marina Banús. Dit shoppingcenter beschikt over 2 verdiepen waar vooral bekende commerciële winkels te vinden zijn.

Naast commerciële shopping centers is er ook Centro Plaza. Hier kan u terecht voor retail- en zakelijke diensten. Gaande van het kopen van nieuwe technologie tot het zoeken naar advies voor het ontwerpen van huizen of het bijwerken van uw garderobe met de nieuwste kleding en accessoires.

7. Sport & Ontspanning

Wie graag watersport beoefend, kan terecht bij Water Sports Puerto Banús. Hier kan u jetskiën & waterskiën, windsurfen, kajakken en nog veel meer.

Bij Glow Wellness & Fitness kan u zowel sporten als ontspannen. Dit is de nummer 1 sportschool waar u kan trainen in de fitness-, fiets- en activiteitenruimtes. En na het sporten kan u dan meteen overschakelen naar het relaxerende spacenter waar u zich 100% kan laten verwennen.

Indien u graag een avondje uit wil naar de cinema, kan u terecht bij Teatro Goya Cines. Dit is de enige cinema in Marbella die regelmatig originele films vertoont met Spaanse ondertitels. Geen zorgen dus als u het Spaans nog niet onder de knie heeft!

8. Stranden & Beach Clubs

Puerto Banús beschikt over 3 aangename stranden die gelegen zijn langs de haven, namelijk Playa Nueva AndalucíaPlaya Puerto Banús en Playa del Rio Verde.

Playa Nueva Andalucía en Playa del Río Verde zijn beide bekroond met een blauwe EU-vlag. Dit wil zeggen dat ze beide beschikken over uitstekende faciliteiten en hoge normen op het gebied van hygiëne.

Playa Puerto Banús is gelegen naast de haven en Playa del Río Verde. Dit strand is iets meer dan een kilometer lang en is gevuld met fijn zand. Het water is hier rustig en ondiep, wat het zeer interessant maakt voor gezinnen. Hier vindt u leuke strandbars zoals bijvoorbeeld La Pesquera of Levante Beach Club, die beide heerlijke gerechten serveren in combinatie met de beste wijnen.

9. Vastgoed projecten

Rondom Puerto Banús hebben we tal van projecten in portfolio. Check zeker Marein Banús en ontdek wat dit project allemaal te bieden heeft!

7 Marein banus villas

10. Waarom Puerto Banús?

In onderstaand overzicht krijgt u een duidelijk beeld waarom Puerto Banús perfect voor u is.

 • Luxueus, glamoureus,…
 • Shopping paradijs
 • Uitgebreide gastronomie
 • Bruisend nachtleven
 • Aangename stranden
 • Grote trekpleister
 • Op 15 min van Marbella
 • Op 20 min van Estepona

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen