geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

we hebben gevonden 0 uitslagen
Uw zoekresultaten

Waarom herstelt de Costa del Sol zich zoveel beter dan de Costa Blanca?

Home » Waarom herstelt de Costa del Sol zich zoveel beter dan de Costa Blanca?

Geschatte leestijd: 6 minuten

De vastgoedmarkt aan de Costa del Sol herstelt zich veel beter dan aan de Costa Blanca. In dit artikel van staging.investinspain.be, BIV-makelaar aan de Costa del Sol, leggen wij uit waarom dit zou kunnen zijn.

De provincie Malaga, de thuisbasis van de Costa del Sol, en de provincie Alicante, de thuisbasis van de Costa Blanca, hadden te kampen met vergelijkbare dalingen in 2020 (oorzaak Corona-crisis), maar 2021 was een ander verhaal.

Waarom herstelt de Costa del Sol zich zoveel beter dan de Costa Blanca investinspain

Zoals u kunt zien in de bovenstaande grafiek, is het herstel van de verkoop aan de Costa del Sol veel krachtiger geweest dan aan de Costa Blanca. De belangrijkste reden hiervoor lijkt te zijn dat Covid helpt om de vraag te stimuleren aan de bovenkant van de markt, waar de Costa del Sol uitblinkt.

Hiermee bedoelen we het hoge segment (nieuwbouw) vastgoed. Daarbij moet u denken aan appartementen, villa’s met een waarde van +1 miljoen euro.

Het hogere middensegment heeft het minst geleden tijdens deze pandemie, en de Costa del Sol heeft een groter aantal eigendommen in het topsegment voor klanten uit het topsegment.

MAREIN ATALAYA NVOGA Developments EXT CM24 V22 R19501920px
Atalaya Banus – Nieuwbouw villa’s te koop in Puerto Banús

Luxe vastgoedmarkt Costa del Sol

Indien u meer wilt weten over luxe nieuwbouw woningen en de markt aan de Spaanse zuidkust, lees dan op uw gemak de volgende artikelen door:

Brexit

De Costa del Sol is minder afhankelijk van Britse klanten dan de Costa Blanca, en is ook beter verbonden in termen van vluchten naar de rest van Europa.

quercus front
Quercus – Luxe Appartementen in Real De La Quinta Resort

Diversificatie

De diversificatie van de vraag aan de Costa del Sol, die niet zo afhankelijk is van de Britse vraag als de Costa Blanca, is erg sterk. Daarbij zijn prijsschommelingen in Marbella, Estepona, Mijas e.d. minder sterk dan in andere kustgebieden.

Met name in het hogere segment van de markt, wat zich vertaalt als “veilige investering” vanuit het oogpunt van een koper,” en helpt de vraag te stimuleren die misschien meer schichtig is in andere gebieden.

Transacties

De Costa Blanca is rustig geweest in termen van transacties, hoewel de aanvragen op peil zijn gebleven.

Dat is in enorm contrast met de zuid-kust van Spanje. Gunther van staging.investinspain.be legt uit:

“Aan de Costa del Sol hebben we veel meer bezichtigingsafspraken gehad, en het omzettingspercentage is het dubbele geweest van het normale percentage, vooral in het topsegment. Alles boven een miljoen, en vooral alles boven de drie miljoen, wordt zeer snel verkocht. Ik heb nog nooit zoiets gezien in de laatste 20 jaar. Costa del Sol klanten zijn meestal zelfstandigen of hoog op de zakelijke ladder, met meer flexibiliteit over reizen, en sterkere financiën. Aan de bovenkant van de markt kopen nu veel welgestelde mensen aan de Costa del Sol, wat de markt opdrijft.”

gunther en sofie staging.investinspain.be
Gunther en Sofie – Oprichters van Investinspain.be

Het klimaat

De Costa del Sol heeft residentieel toerisme; mensen die het hele jaar komen en gaan, in tegenstelling tot het vakantietoerisme dat ik meer aan de Costa Blanca aantref.

Veel kopers zijn zelfs gekomen met plannen om van hieruit op afstand te werken. En veel bewoners zijn overgestapt op woningen met meer buitenruimte.

De Costa del Sol heeft duurdere woningen, en kopers die op zoek zijn naar die woningen en de kwaliteit van leven die daarbij hoort. Het bovensegment is bovendien niet gestopt met reizen als gevolg van Covid.

Integendeel, we hebben veel meer verkopen dan gewoonlijk gezien in het hogere segment van de markt, waardoor zowel de aantallen als de waarde zijn gestegen.

Investeren in nieuwbouw in Zuid-Spanje?

Denkt u eraan om een tweede huis of appartement aan te schaffen? Download dan nu gratis onze 21-pagina’s tellend gids.

  • In dit E-book onthullen we alle noodzakelijke kennis om een (nieuwbouw) investering tot een success te maken.
  • Checklist: De ideale nieuwbouw investering in Zuid-Spanje
  • 9 kritische punten die uw investering in gevaar kunnen brengen
  • Lijst: Praktische zaken voor vakantieverhuur in Andalusië –
  • Aanbevelingen: de beste investeringen in 2021 (Q3/Q4)
  • Een voorbeeld-berekening van huuropbrengst (3 slaapkamer appartement)
  • Zeg vaarwel tegen onzekerheden! Alle benodigde kennis voor een solide investering.

De luchthaven van Málaga

Málaga aiport breidt zijn vliegroutes in heel Europa en Amerika uit, wat het natuurlijk aantrekkelijker maakt. Bovendien heeft Easyjet van Málaga zijn centrale operationele hub gemaakt. Bovendien heeft Málaga betere vervoersverbindingen, zowel lokaal als internationaal.

Google

Google is zwaar aan het investeren in Malaga, met een nieuw veiligheidscentrum. Dit zal een positief effect hebben op het imago van de stad Málaga en hoogstwaarschijnlijk meer tech bedrijven naar de regio aantrekken.

Costa del Golf

De diverse (100+) en sjieke golfclubs in Costa del Sol spreken Amerikaanse investeerders direct aan.

De 12 beste golfbanen in Costa del Sol

Klik hier: De 12 beste golfbanen in Costa del Sol

Overzicht green fees golfbanen Costa del Sol

Klik hier: Overzicht green fees golfbanen Costa del Sol

Waar komen Costa del Sol-kopers vandaan?

Naast de traditioneel sterke markt van de Engelsen zijn er diverse nieuwe grote markten ontstaan na Brexit.

“Kopers aan de Costa del Sol zijn in mijn ervaring nu voornamelijk Zweden, Finnen, Nederlanders, Belgen die kopen omdat ze geen rente krijgen op hun geld op de bank, en werken vanuit ’thuis’ kan nu betekenen vanuit een mooie plaats met een beter klimaat zoals de Costa del Sol”, aldus Gunther, mede-oprichter van Investinspain.

En daar is volgens Gunther ook een zéér evidente reden voor.

“Veel Scandinaviërs en Nederlanders hebben jaren geleden onroerend goed gekocht in hun thuisland, en nu de onroerend goed markt daar een hoge vlucht neemt, verkopen ze en investeren in de Costa del Sol.”

Bekijk onze nieuwste nieuwbouwprojecten in Costa del Sol

Te koop

Marbella Club Hills

Voor € 845.000
Marbella Club Hills: Instapklaar luxe villa appartement op Marbella Club met privé tuin – Voor €845.000 (exclusief meubels) Marbella Club & Puento Rom
Niels Bruggeman
Te koop
hot offer
new offer

Marbella Design Hills – Dolce & G…

Marbella Design Hills – Dolce & Gabbana (pre-launch): Exclusief project centraal in Golden Mile met villa-appartementen en shoppingcenter in samenwerk
Niels Bruggeman
Te koop
new offer

Villa Marbella Club Golf

Prijs op aanvraag
Villa Marbella Club Golf: Unieke high-end villa met zicht op de golfbaan Deze adembenemende villa bestaat uit een oppervlakte van 454 m2 en ligt op een perceel
Niels Bruggeman
Te koop
new offer

Earth

Vanaf € 1.650.000
Earth: Luxe appartementen met tuin en (semi-) penthouses aan de Golden Mile in Marbella – Vanaf €1.650.000 Deze luxe community is gelegen aan de Golden Mi
Niels Bruggeman

Meer vastgoedpagina’s van Investinspain

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen