geavanceerd zoeken
Uw zoekresultaten

Waarom het in Costa Del Sol zalig is om te wonen

Wonen in Spanje moet zowat een droom zijn voor iedereen: elke dag heerlijke tapas, een lekker wijntje en vooral elke dag genieten van het zonovergoten klimaat. Maar waarom specifiek kiezen voor de streek Costa Del Sol?

Waar ligt Costa Del Sol?

Costa Del Sol ligt helemaal onderaan in Spanje, in Andalusië meer bepaald en bestaat uit de provincies Málaga en Granada. Costa Del Sol is een 300 km lang gebied dat grotendeels bestaat uit prachtige lange stranden. Deze streek is verder ook bekend voor de sardinevangst, deze visjes kan je in zo goed als elk restaurant op het strand opsmullen met een lekkere sangria of vino tinto. ¡Salud!

 Bereikbaarheid

Aangezien Costa Del Sol helemaal in het Zuiden van Spanje ligt, is het vliegtuig het meest voordehandliggende vervoersmiddel. Dagelijks vertrekken er vluchten naar de luchthaven van Málaga, van waar je makkelijk de taxi kan nemen naar jouw eindbestemming. Voor diegene met een onoverwinnelijke vliegangst: Costa Del Sol is ook bereikbaar met de auto, oef!

 Het zonovergoten klimaat

Costa Del Sol ligt bijna helemaal in het zuiden van Spanje en zoals de naam het zelf zegt ‘Zonnekust‘, behoort het tot de gebieden met beste klimaat in Spanje. Het typische mediterraans klimaat zorgt voor bijna 300 dagen prachtig weer. In het begin van de lente geniet je al van heerlijke temperaturen die bijna nergens anders in Spanje te vinden zijn. Zelfs in de winter is de gemiddelde temperatuur 15 graden: Zon, zee, strand, here we come!

Tijd voor een snuifje cultuur!

andalucia

Costa Del Sol is gelegen in Andalusië wat ook bekend staat voor ‘Pueblos Blancos‘ of de witte dorpen. Deze Moorse steden vormen het culturele erfgoed en zijn een echte aanrader. Ideaal voor als je even genoeg hebt van al dat luieren! Voor de sportievelingen onder ons, zijn de heuvels van Andalusië de ultieme plaats voor onvergetelijke fietstochten. Uiteraard kunnen deze heuvels ook bewonderd worden via de auto, voor de niet zo sportievelingen.

 Costa Del Golf

golf costa del sol

Voor mensen die nog wat meer de sportieve kant willen uitgaan: Met meer dan 70 golfbanen is het dé plaats bij uitstek voor golfliefhebbers in Spanje en zelfs Europa! Niets is dan ook leuker dan te golfen in heerlijk weer en een prachtige omgeving. Vooral in de regio van Marbella zijn de meeste en beste golfbanen te vinden. Neem je golfclub dus maar al bij de hand! Ben jij een echte golfliefhebber? Ontdek deze schitterende villa gelegen in één van de meest gezochte golf courses in Europa!

Kriebelt het al om naar de Costa Del Sol te verhuizen of er een tweede woning te kopen? Neem alvast een kijkje bij onze projecten of contacteer ons.

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen