geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

Goed nieuws voor investeerders: Stijgende huurprijzen in Marbella

UPDATE – 01-2021

Geschatte leestijd: 4 minuten

Investeren in vastgoed in Spanje is vaak een goed idee, zeker als je van plan bent om je woning te verhuren. Voor de huurprijzen ben je dan grotendeels afhankelijk van de lokale markt. Vastgoed kopen in Spanje is deze dagen erg interessant aangezien de huurprijzen zijn verhoogd in vergelijking met vorig jaar, zeker de huurprijzen in Marbella en Estepona.

marbella 6458 xl
Marbella – strand met de beroemde La Concha berg op de achtergrond

Waarom specifiek Marbella?

In Marbella ligt de huurprijs sowieso al een pak hoger dan in de andere delen van het land en dat maakt van Marbella-Estepona dé geschikte omgeving om in te investeren. De regio is zeer gekend, en fel begeerd, als investeerder is dit uiteraard mooi meegenomen.

De vastgoedmarkt aan de Costa del Sol vóór COVID-19

Volgens het Tinsa Coastal Property Report 2020 zijn de prijzen aan de Costa del Sol in het algemeen gestegen in het eerste kwartaal. Zo stegen de huizenprijzen in Estepona met 8,2% tot een gemiddelde van € 1.783 per vierkante meter, en die in Marbella met 7% tot € 2.388. Ondanks consistente stijgingen in de afgelopen jaren liggen de huizenprijzen nog steeds ver onder hun piek (Q4 2007). In Estepona liggen de prijzen 35,6% lager en in Marbella 20,8%.

In februari werden 2.225 woningen verkocht, iets minder dan in februari 2019. In het eerste kwartaal van 2020 daalden de transacties op jaarbasis met 9,7% in Marbella en met 6,8% in Estepona. Wat nieuwe ontwikkelingen betreft, waren er aan de westelijke Costa del Sol (Estepona tot Malaga) 200 projecten in uitvoering of in de pijplijn. De verkoop van nieuwbouwwoningen in Marbella steeg met 71,1% in het jaar tot het eerste kwartaal en met 23,3% in Estepona.

De vastgoedmarkt aan de Costa del Sol anno 2021

Vijf maanden na het begin van de lockdown is de Costa del Sol duidelijk getroffen door COVID-19, maar in mindere mate dan andere vakantiehuizenmarkten in Spanje. De laatste verkoopcijfers (mei 2020, toen Spanje langzaam uit de lockdown kwam) laten zien dat de verkoop met 57,8% is gedaald in het jaar. De daling is echter lang niet zo groot als in Barcelona (daling van 80,3%) of Alicante (daling van 65,5%).

Makelaars in het gebied melden aanzienlijke belangstelling van zowel Spaanse als buitenlandse kopers voor onroerend goed aan de Costa del Sol. Reisbeperkingen hebben ervoor gezorgd dat de vraag van internationale kopers naar vastgoed tussen Marbella en Estepona licht is gedaald als gevolg van COVID-19. Aan de andere kant meldt Tinsa dat de Spaanse vraag nauwelijks enige verandering registreerde.

De ontwikkeling van de huizenprijzen is moeilijker te meten en er zijn nog geen officiële cijfers voor de periode na de sluiting. Vastgoedportaal Idealista meldt een prijsstijging van 0,8% aan de Costa del Sol in juni in vergelijking met een jaar eerder. Tinsa verwacht een daling in het gebied voor de kosten van wederverkoop eigendommen van tussen de 5 en 15%.

Wat zijn de huurprijzen in Marbella?

In vergelijking met vorige jaar, is de huurprijs in Marbella gemiddeld 10% hoger, en in regio Estepona zelfs 17%. Dit blijkt uit onderzoek door TecniTasa, die instaat voor waardebepalingen van eigendommen in Spanje. Deze huurprijzen zijn gelijkaardig aan die van pakweg Ibiza, met dat verschil dat de aankoopwaarde van panden in de regio Marbella een pak lager ligt! Een duw in de rug voor je rendementsberekening!

Lees ook deze relevante posts:

Het ideale moment om te investeren in Marbella?

De economie in Spanje is al een heel pak verbeterd, maar is nog steeds niet wat het was voor de crisis. De aankoopprijzen zijn dus momenteel nog redelijk laag, maar fors stijgend. De huurprijzen stijgen eveneens fors ten gevolge van een sterk stijgende vraag.

Rendementsberekeningen van Spaans vastgoed, spreken voor zichzelf, zéker wanneer je ze vergelijkt met rendementsberekeningen voor Belgisch vastgoed. Bovendien geniet je van het fantastische klimaat. Al duizenden Belgen deden het je voor.

Aangezien de economie in Spanje zich écht hernomen heeft, maar nog een goede weg af te leggen heeft i.v.m. de jaren voor de crisis, lijkt dit wel hét moment om te investeren in de de Costa del Sol. De verwachtingen van experts zijn immers dat de prijzen in de komende 12 maanden nog fors zullen stijgen.

Wil je inspiratie op doen? Ontdek enkele prachtige projecten!

Lees hier meer over Marbella.

Meer informatie over een luxere uitstraling geven aan je huis met deze tips

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen