geavanceerd zoeken
Your search results

Aantal nieuwbouw projecten Costa del Sol in 2021

Posted by Ken Klaver on januari 26, 2021
0

Klanten die op zoek zijn naar een nieuwe woning in Estepona, Marbella of één van de andere Costa del Sol hotspots vinden vandaag de dag een enorm aanbod en een grote verscheidenheid aan nieuwe ontwikkelingen; zo veel dat ze niet in staat zijn om ze allemaal te bekijken.”

In dit artikel

Nieuwbouwprojecten in Costa del Sol

Nieuwbouw lanceringenTotaal aant. unitsunits verkochtbeschikbare units
Benahavis22752453317
Estepona48225310751178
Marbella25969553416
TOTAAL95397420631911
Off-plan, in aanbouw en voltooide nieuwbouw 2016, 2017, 2018, 2019

Het is duidelijk dat, nu er meer nieuwbouw projecten worden gebouwd en er ongeveer evenveel potentiële kopers zijn, sommige beter zullen verkopen dan andere. Echter, door het total aanbod van nieuwbouw is het steeds moeilijker om de beste projecten voor u te filteren.

nieuwbouw vergunningen costa del sol investinspain be
Overzicht van nieuwbouw-vergunningen in Costa del Sol – Cijfers 2019. Bron: https://www.tinsa.es/wp-content/uploads/informes/2020/CoastalProperty2020.pdf

Is een vastgoedmakelaar in de Costa del Sol relevanter dan ooit?

Zoveel nieuwe projecten beginnen een zeer competitieve markt te creëren, wat altijd een voordeel is voor kopers. Zoals altijd zijn het de projecten die zich op de beste locaties bevinden, met het beste ontwerp, de beste kwaliteit van de afwerking en de meest concurrerende prijzen, die het meest succesvol zullen zijn in de verkoop.

Daarom is het belangrijker dan ooit dat kopers zeer goed geïnformeerde en ervaren aankoop makelaars gebruiken om hen te begeleiden van ontwikkeling tot ontwikkeling en hen te helpen de vele woningen die worden aangeboden te onderscheiden.

Nieuwbouw cijfers Costa del Sol

De bovenstaande grafiek, samengesteld door Panorama, is illustratief voor het aantal nieuwe projecten, van de eenheden die worden gebouwd, verkocht of gereserveerd en de eenheden die nog te verkopen zijn.

Deze aantallen omvatten alleen grote vastgoedprojecten en niet honderden individuele eigendommen die zijn of worden gerenoveerd, nieuwe individuele villa’s in aanbouw, of tientallen kleine ontwikkelingen van minder dan 10 eenheden die te koop zijn.

De cijfers zijn aanzienlijk, omdat ze een weerspiegeling zijn van de opmars aan nieuwe projecten in Estepona, een gezonde toename van Benahavís, en een tragere ontwikkeling in Marbella, dit laatste mede als gevolg van de voortdurende vertraging in het verlenen van bouwvergunningen door het stadhuis (hoewel de benodigde tijd aanzienlijk is verbeterd), en ook als gevolg van het tekort aan eersteklas volwaardige ontwikkelingslocaties in het kader van het huidige, algemene plan van Marbella.

Estepona en Marbella

In 2018 keurde de vereniging van architecten van Málaga (Colegio de Arquitectos) projecten goed die 1.107 te bouwen woningen in Estepona vertegenwoordigen, vergeleken met 800 het jaar daarvoor. Dit volgens de statistieken die de vereniging op 19 januari publiceerde. In Marbella waren er projecten goedgekeurd voor de bouw van 587 woningen, vergeleken met 252 het jaar daarvoor.

Prijzen: Nieuwbouw versus bestaand vastgoed

Moderne off-plan ontwikkelingen hebben de markt de laatste jaren gedreven. Het is dan ook niet verassend dat de prijzen van nieuwbouw vastgoed (met name per m2) het snelst zijn gegroeid. Dit is deels te danken aan de vraag van de consument, deels aan de stijging van producentenkosten en ook door het mechanisme van
het verhogen van de prijzen tussen de opeenvolgende fasen van een
project.

Het is namelijk zo dat een appartement of penthouse met vergelijkbare specificaties bij de lancering maar liefst €25.000 tot €75.000 in prijs kan verschillen, ten opzichte van opleveringen in latere fases van hetzelfde nieuwbouwproject.

Vooruitzicht

Het is waarschijnlijk dat we nieuwe grootschalige bouwprojecten in een langzamer tempo zullen zien ontstaan nu de beste bouwplaatsen al verkocht zijn en de prijzen voor de weinige goede bouwplaatsen die er nog zijn, stijgen. Ook de bouwkosten nemen aanzienlijk toe, mede door het tekort aan geschoolde arbeidskrachten en bepaalde bouwmaterialen.

De beste projecten in Costa del Sol 2021

Onderstaande projecten zijn momenteel onderdeel van de meest gewilde projecten in Costa del Sol. Ze zijn bovendien gepositioneerd op A-locaties en bieden allen geweldige appartementen met zeezicht.

Consumententrends en nieuwbouw

Naast de moderne bouwstandaarden, open woonruimte, terras, zwembaden en/of jacuzzi’s, entertainment-ruimtes, domotica systemen, snelle WiFi en 24-uurs beveiliging, zijn er ook andere eisen die terrein winnen.

Zo zijn conciërge-diensten, steeds geavanceerdere lounge en wellness faciliteiten en zelfs elementen als lagunestijl-gemeenschappen en ruime groene zones steeds vaker gewenst door de consument. Milieukwalificaties en energiezuinige woningen zijn ook belangrijker dan voorheen. Met mediterrane landschapsarchitectuur en subtropische tuinen als belangrijkste toevoegingen aan de traditionele glamoureuze levensstijl
en aantrekkingskracht van Marbella.

Door het toenemende algemene bewustzijn ten aanzien van duurzame materialen en het behoud van het milieu, zullen we een milieuvriendelijkere bouw in de toekomt gaan aantreffen.

Meer van Investinspain

Leave a Reply

Compare Listings