geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

we hebben gevonden 0 uitslagen
Uw zoekresultaten

Nieuwbouw vastgoed Costa del Sol: 2021 Vooruitzicht

1. Vooruitzichten Spaanse vastgoedmarkt na corona

Op dit moment bevinden we ons in een moeilijke en rare tijd waarin er onzekerheid is op de Spaanse vastgoedmarkt. We hoeven u niet uit te leggen wat er in Spanje en in de rest van de wereld gaande is. Maar hoe zit het met het nieuwbouw vastgoed vooruitzicht? Welke nieuwe projecten zijn er op de markt? En wat onderneemt de regio Andalusië om het toerisme te blijven behouden? Ontdek het allemaal in deze blog!

    1. Vooruitzichten Spaanse vastgoedmarkt na corona
    2. Rencente project releases
    3. Verwachte projecten
    4. Ontwikkelingen voor toerisme in de kerngebieden aan de Costa del Sol
    5. Nieuwbouw projecten Costa del Sol in de kijker

Tweede woning

Sinds vorige maand  is er al sprake van dalende huizenprijzen tussen 15 en 30%. Dit gezegd: investeerders, of spaarders, die momenteel koopkracht behouden, zullen echte kansen in de markt vinden. Met name vanaf december wanneer de economische effecten van het coronavirus steviger voelbaar zijn in de markt. Waardoor vanuit investeerdersperspectief, Spanje een interessante bestemming is om te gaan kopen. Dit hebben we ook gezien in 2008 en 2011, oftewel tijdens de vorige crisis. Dat waren ook gouden jaren voor investeerders met name aan de Costa del Sol. De grootste kansen zullen liggen op de bestaande woningmarkt. Waarom? Omdat particulieren een grotere marge van verlaging op de verkoopprijs kunnen hebben. Doordat zij in veel gevallen een deel hebben afgeschreven, waardoor zij dus in staat zijn een lagere verkoopprijs te accepteren.

Nieuwbouw vastgoed vooruitzicht

Voor wat betreft het topsegment nieuwbouw villa’s en nieuwbouw appartementen ligt dit net even anders. Het nieuwbouw vastgoed vooruitzicht ziet er tamelijk rooskleurig uit. Hier zal namelijk een mindere prijsdaling zijn doordat bouwers lagere marges hanteren dan particulieren. Hierdoor zullen nieuwbouw projecten niet of nauwelijks in prijs dalen. U kunt hier dan ook uit opmaken dat nieuwbouw erg stabiel is en zal blijven. Wat uiteindelijk ook weer goed is voor uw investering omdat er minder schommelingen zijn. Ook is het vanuit voorgaande jaren gebleken dat villa’s en nieuwbouw woningen hun waarde hebben behouden.

TIPO C CAM 01 CL 1600 Oasis 8

Woning verhuren

Een van de belangrijkste gevolgen van het coronavirus in Spanje, en met name aan de Costa del Sol,  is een totaal verlies aan toerisme. Naar verwachting zal dit pas in de volgende zomer van 2021 weer gaan stijgen. Voor huiseigenaren met een eerste woonst zal de verhuurmarkt wat lastiger zijn. Zij zijn  afhankelijk van het toerisme doordat de verhuur van hun woning een echte inkomstenbron is. Maar ook zijn ze afhankelijk van de inwoners die bijvoorbeeld willen verhuizen. Doordat er nu minder werkgelegenheid is zullen jongeren langer thuis blijven wonen of zal men in de woning blijven waar men nu al woont.

De korte termijn verhuur, of de toeristische verhuur zal op dit moment wat lastig zijn daar er niet recreatief naar het buitenland gereisd mag worden. Ook is dit uiterst beperkt en moeten huiseigenaren in het bezit zijn van zeer gecompliceerde documenten. Echter voor de seizoenshuur ligt dit net wat anders. Hier zal snel een opleving komen. Maar wat is seizoenshuur? Het woord zegt het eigenlijk al. U huurt voor een seizoen, bijvoorbeeld voor de winter of het voorjaar. Of u kunt per maand huren. Doordat seizoenshuur géén beperkingen en geen papierwinkel nodig heeft, zal dit makkelijker te verhuren zijn.

Impact Covid-19 op de vastgoedmarkt in Marbella en Estepona

Vastgoedmarkt in Marbella en Estepona: er wordt voorspeld dat er een lichte crash zal zijn, maar snel zal herstellen. De vastgoedmarkt van Marbella en Estepona heeft ook de druk als gevolg van het coronavirus gevoeld, omdat deskundigen voorspellen dat het totale volume van de verkoop met ongeveer 30% zal crashen, waardoor dit percentage dichter bij de niveaus komt die men in 2012 en 2013 heeft gezien. Deze crash zal ook afhankelijk zijn van het feit dat 80% van de luxe onroerend goed sector in Marbella en omgeving bestaat uit buitenlandse kopers.

Herstel Costa del Sol

Het aantal afspraken van potentiële klanten tijdens de quarantaine in mei, is nauwelijks 2% is afgenomen ten opzichte van dezelfde tijd vorig jaar. Vastgoed experts blijven optimistisch en spreken over een snel herstel in een jaar of twee. De geleidelijke terugkomst van buitenlanders speelt hierbij een grote rol. Aan de andere kant wordt er benadrukt dat de markt niet volledig tot stilstand is gekomen, zoals tijdens de crisis van 2008 is gebeurd. Tegenwoordig zijn er diverse mogelijkheden om op “afstand” een woning te bezichtigen. De zogenaamde virtuele bezoeken. Hier maken meer en meer potentiële kopers gebruik van. Daardoor zijn de vooruitzichten voor de toekomst zeer optimistisch te noemen voor de komende periode en vooral voor volgend jaar, 2021, als het internationale toerisme geleidelijk terugkeert.

Vastgoed prijzen Costa del Sol

Met betrekking tot de vastgoed prijzen, zal een derde van de woningen die te koop staan, een meer realistisch bedrag krijgen. De echte verkoopprijzen zullen dalen met ongeveer 5 tot 10 % in Marbella en omgeving.  In het topsegment zullen de eigenaren meestal welvarend zijn en het kunnen volhouden zonder de urgentie te hebben om tegen een lage prijs te verkopen. Ook merkt men op dat er veel huiseigenaren zijn die liever wachten op betere tijden door hun huizen op lange termijn te verhuren totdat de markt zich herstelt. De nieuwbouw projecten lopen gewoon door. Hier zullen nauwelijks prijsdalingen zijn. Het nieuwbouw vastgoed vooruitzicht is dus goed te noemen.

2. Recente project releases

Met nieuwbouw projecten die nog steeds goed lopen en stabiele prijzen hebben, bleven er ook tijdens en na de eerste lockdown nieuwe projecten gelanceerd worden. Ontdek hier enkele van de nieuwste topprojecten aan de Costa del Sol!

La Fuente Marbella

La Fuente Marbella is een gated community die uit 15 hoogwaardige villa’s bestaat. Dit project ligt in een prachtige, groene zone, aan de rand van de New Golden Mile en zeer dicht bij het strand. La Fuente Marbella biedt alle nodige luxe die u zoekt. Iedere villa kan namelijk aangepast worden aan uw wensen en u kan hier ook rekenen op security en conciërge services. Bovendien beschikt elke villa over een eigen overloopzwembad en zowel de tuinen als de zwembaden worden onderhouden door de gemeenschap.

Ontdek hier meer details over dit project!

Vista Lago

Vista Lago bestaat uit 18 adembenemende villa’s die gelegen zijn in Real de la Quinta. Ze beschikken over een prachtig design en over geweldige zichten over de Middellandse Zee. De moderne villa’s bij Vista Lago zijn uniek in hun ontwerp. In een klimaat dat zich leent voor het buitenleven, zullen bij deze villa’s binnen- en buitenruimtes naadloos in elkaar overgaan. Het buiten/binnen-concept is in elke villa terug te vinden, waarbij de lounge en het terras zich telkens omvormen tot één grote leefruimte. Bij deze villa’s verdwijnen de ramen in de muren, waardoor er zeer goede zichten zijn.

Ontdek hier meer info over dit project!

Villa te huur Marbella

Vitae villa’s

Vitae villa’s bevindt zich in de prachtige heuvels van Monte Mayor en bestaat uit 5 villa’s die zich volledig integreren met de natuur rondom. Iedere villa heeft een uniek ontwerp, waarbij vakmanschap en kwaliteit telkens voorop staan. Bij dit project kan u genieten van geweldige zichten op de Middellandse Zee en bovendien bevordert de groene ontwikkelingsfilosofie het welzijn van de bewoners, met respect voor de omringende natuur en het milieu.

Ontdek Vitae villa’s hier!

3. Verwachte projecten

Palo Alto villa’s

Ontdek Palo Alto, een exclusieve heuveltop community op enkele minuten van Marbella. Dit project bestaat uit prachtige appartementen, penthouses en nu ook exclusieve villa’s die genieten van geweldige berg- en zeezichten! Het Palo Alto-domein is maar liefst 50 hectare groot. Echter, wordt er hiervan slechts 20% bebouwd, waardoor u zich steeds in een groene en natuurlijke omgeving zal bevinden. Dit is een plek waar u kan genieten van een luxueuze levensstijl! Niet enkel door de kwaliteit van het project, maar ook door de vele faciliteiten die het aanbiedt.

Klik hier voor meer info!

The Hills

The Hills is een exclusief project van 12 individuele villa’s gelegen op de hellingen van La Quinta. Deze 12 elegante villa’s beschikken allen over een fantastisch zeezicht! The Hills wordt een gesloten urbanisatie die op loopafstand ligt van enkele top golfbanen van de Costa del Sol, en daarnaast zijn andere faciliteiten ook zeer dichtbij.

Kom binnenkort meer te weten!

THE HILLS 6 INT COCINA TERRAZA VISTA 2

4. Ontwikkelingen voor toerisme in de kerngebieden aan de Costa del Sol

Eindelijk is het zover! Een opkikker voor bewoners en voor toeristen! De langverwachte nieuwbouw van de boulevard in Estepona is eindelijk begonnen. Plannen voor een nieuwe, grootse boulevard met onder andere een viersterrenhotel, winkelcentrum en recreatieve zone lagen al een tijdje op tafel, maar het was moeilijk om investeerders te vinden voor dit overheidsproject. Het was lange tijd hét gesprek van de dag, met hoge verwachtingen aan de kant van de gemeente. Helaas hadden ze tot en met maart dit jaar geen geluk, doordat 2 potentiële investeerders zich terug hadden getrokken. Maar wat een geluk, want er zijn nu zelfs 3 bedrijven die 30 miljoen euro in het project hebben gestoken. De verwachting is dat de boulevard het toerisme in Estepona sterk zal stimuleren.

Werk voor bewoners, plezier voor de toeristen

De start van de bouw werd goed ontvangen in Estepona, want niet alleen de algemene economie maar ook de plaatselijke bewoners zullen van het project profiteren. Met de werkloosheid in gedachten heeft de gemeente namelijk bedongen dat plaatselijke bewoners voorrang zullen krijgen als er werknemers worden geselecteerd voor de banen die het project creëert. Het bedrag voor de uitvoering van de werken bedraagt 1,7 miljoen euro en zal bestaan uit de renovatie van de volledige bestrating en de voorzieningen. Ook het bestaande stadsmeubilair zal worden veranderd (banken, pergola’s, fonteinen en prullenbakken) en de oude armaturen zullen worden vervangen door led-verlichting die meer respect heeft voor het milieu, wat een aanzienlijke energie- en economische besparing zal betekenen. Bovendien wordt de volledige renovatie van het García Caparrós-plein en de volledige vervanging en modernisering van de bevoorradings- en sanitaire netwerken die langs de hele promenade lopen, overwogen. De uitvoeringstermijn is vier maanden.

Investeerders Estepona

En wat krijgen de investeerders? Zij zullen de komende 75 jaar alle commerciële voordelen van deze nieuwbouw in Estepona opeisen. Alle winst gaat naar de investeerders, totdat de overeengekomen termijn is verstreken en de boulevard weer aan de gemeente zal toebehoren. Het is duidelijk dat dit project een synergie is voor zowel de bewoners als de investeerders. De boulevard zal Estepona’s toerismesector doen groeien en voor werkgelegenheid én stadsverbeteringen zorgen voor de lokale bevolking. De samenwerking tussen deze twee groepen wordt benadrukt door het feit dat dit project het grootste nieuwbouwproject met openbare gebouwen aan de Costa del Sol is, terwijl het door privékapitaal wordt gefinancierd. Dit is natuurlijk goed nieuws voor Estepona en het toerisme dat hier jaarlijks te vinden is.

Spectaculair lange hangbrug geopend in Málaga

Om het toerisme in Málaga te bevorderen heeft het provinciebestuur onder meer de routes Gran Senda de Málaga en de Senda Litoral gelanceerd. De eerste leidt langs de provinciegrens en de tweede volgt de kustlijn van Nerja tot Manilva. De hangbrug van 50 meter lang en 1.20 meter breed maakt de route een stuk spannender. De route wordt overigens al de ‘Caminito del Rey‘ van de Axarquía’ genoemd vanwege de gelijkenissen met de veel beroemdere wandelroute in de gemeente Ardales bij de stuwmeren van Guadalhorce, eveneens in de provincie Málaga.

Bouw van de brug

Om de brug te bevestigen moesten de bouwers op onorthodoxe wijze te werk gaan. Omdat de bouwmaterialen niet per vrachtwagen aangeleverd konden worden, kwamen ze de ene keer per helikopter, de andere keer via tokkelbanen, quads en zelfs via muilezels. Naast de bouw van de nieuwe brug, zijn ook de al bestaande loopbruggen en de paden gerepareerd en verbeterd. Tegelijkertijd is er een nieuw pad aangelegd van iets meer dan een kilometer lang. De provincie heeft in dit laatste project een bedrag van 600.000 euro geïnvesteerd.

Aanleg nieuwe wandel-en fietsroutes

Er zijn momenteel nog meer spannende ontwikkelingen op het gebied van infrastructuur. Namelijk… de aanleg van nieuwe wandel- en fietsroutes. De eerste fase van de bouw van een voetgangerstoegang die calle Lima, in het gebied van Selwo Aventura Park, zal verbinden met de omgeving van de A7, is gestart. Zodra deze werkzaamheden, waaronder het aanleggen van een groenvoorziening met 300 bomen, zijn afgerond, beginnen de gemeentes met de procedure voor de uitvoering van de tweede fase. Dit zal dit hele gebied verbinden met het kustgebied.

Route El Saltillo

De vernieuwde wandelroute inclusief nieuwe brug, begint op het centrale plein in het dorp Canillas de Aceituno en is in totaal 8 kilometer lang heen en terug. Op het gedeelte van de route in Sedella zijn op de moeilijkste punten nieuwe kettingen aangebracht en is het pad verstevigd om dit voor een breder publiek toegankelijk te maken. Het pad is in tegenstelling tot zijn grote broer de Caminito del Rey gratis en zal volgens het provinciebestuur een belangrijke aantrekkingskracht gaan hebben voor toeristen.

Gran Senda

De Gran Senda, waar El Saltillo onderdeel van uitmaakt, is 745 kilometer lang en onderverdeeld in 35 etappes. Deze doorkruist 60 gemeenten, 4 nationale parken, twee beschermde natuurgebieden en 3 ‘parajes naturales’. Bovendien sluit de route aan op de Gran Recorrido GR-92, E-12 en de Camino Mozárabe de Santiago (GR-245).

Inrichting nieuwe ziekenhuis Estepona

In november 2020 kondigde el Ayuntamiento de Estepona (gemeente van Estepona) groot nieuws aan. Het nieuwe ziekenhuis van Estepona wordt momenteel van apparatuur en personeel voorzien. Dit ziekenhuis is het belangrijkste werk dat in de afgelopen decennia in Estepona is ontwikkeld. Het betekent een waardevolle sprong in de kwaliteit van de gezondheidszorg in de stad en de verwezenlijking van de grootste aspiraties van de burgers van Estepona. Het is gebouwd door het stadhuis van Estepona, met een investering van meer dan 16 miljoen euro, en wordt momenteel door de Andalusische regering uitgerust voor de start.

5. Nieuwbouw projecten Costa del Sol in de kijker

Ikkil Bay – Frontline Beach projecten in Estepona

9 ruime villa appartementen met panoramische zeezichten in Estepona. Bij Ikkil Bay werd er gekozen voor een open indeling waarbij alle ruimtes in elkaar overvloeien. Dit zorgt ervoor dat er een maximaal zicht op zee en een zeer goede lichtinval is. Ontdek hier meer!

Terrace Ikkil Bay

Velaya – Frontline beach project van appartementen en bungalows

De 38 woningen en faciliteiten van Velaya zijn ontworpen rekening houdend met uw belangen. Dit exclusief project onderscheidt zich door de hoge kwaliteit van materialen, de exclusiviteit, de stijlvolle architectuur en de unieke frontline beach locatie. Het project is ontwikkeld om te voldoen aan al uw wensen en om u te laten genieten van een exclusieve levensstijl in een natuurlijke en rustige omgeving. Ontdek hier dit project!

Velaya - Te koop in Marbella met zeezicht

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen