geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

Uw zoekresultaten

Winter in Málaga: Voordelen van overwinteren in Spanje

We kennen Spanje om zijn mooie stranden, leuke beach bars en het geweldige klimaat. Maar ook in de winter kan u aan de Costa del Sol genieten van prachtige dagen. Dit is de geschikte periode om het strandtoerisme in te ruilen voor stedenbezoeken en om cultuur op de snuiven! Ontdek wat de winter in Málaga allemaal te bieden heeft!

    1. Goede temperatuur voor sportieve activiteiten
    2. Cultuur opsnuiven in Málaga
    3. Ontdek winterse festivals en tradities
    4. Geniet van koopjes
    5. Leun achterover en ontspan

1. Goede temperatuur voor sportieve activiteiten

Met zijn zonovergoten klimaat is het in Costa del Sol het hele jaar door aangenaam vertoeven. Waar het in de zomer gemakkelijk tot 30 graden wordt, blijft het in Málaga ook in de winter rond een aangename 17 graden hangen. Dit zorgt ervoor dat de winter de ideale periode is om sportieve activiteiten doen. Wandelt u graag door prachtige witte dorpen of fietst u graag langs promenades aan de kust? Dan is dit het ideale moment om te genieten van deze activiteiten zonder de zon te hoeven mijden op het heetst van de dag.

Daarnaast is de Costa del Sol met zijn tallozen golfbanen de ultieme plek om het hele jaar door te golfen! Ga zeker eens langs bij Finca Cortesin Golf of oefen uw techniek bij Los Flamingos Golf Club. Check ook zeker onze extra tips over leuke golfbanen en de bijhorende green fees.

Tijdens de koude maanden van het jaar worden de hoge pieken van de Sierra Nevada wit geverfd. Klim er naar de hoogste top of verdwaal er tussen de Spaanse sparren. Dit zijn enkele van de mogelijkheden in dit geweldige gebied. Bent u een fervent wintersporter? Dan kan u aan de Costa del Sol het beste van 2 werelden combineren. Geniet aan de kust van de fijne strandbars en trek landinwaarts om langs de pistes van de Sierra Nevada te skiën! Dit skigebied moet niet onderdoen qua aanbod en liften tegenover de Alpen. U kan hier namelijk tot op een skihoogte gaan van meer dan 3300 meter op de Pico Veleta.

2. Cultuur opsnuiven in Málaga

Tijdens de winter is het aan de Costa del Sol heerlijk om verschillende steden te bezoeken. U zal al snel merken dat u na een tijdje wandelen gemakkelijk op een zonnig terrasje belandt waar u in t-shirt kan genieten van een lekker drankje. In vele steden aan de Costa del Sol valt er van alles wat te beleven. Wandel langs stadsparken zoals bijvoorbeeld Paseo del Parque in Málaga of el Parque Arroyo de la Represa in Marbella. Spring binnen bij het Picasso museum of ga langs bij el Museo del Vino in Mijas of Málaga en test uw wijnkennis!

Momenteel worden er in zowat alle regio’s in Andalusië druiven verbouwd, en vindt u dus ook een verscheidenheid aan wijnen in Málaga. Deze streek focust zich nu vooral op verfijnde zoete wijnen, gemaakt van de Moscatel en Pedro Ximenez druif. Hier vindt u een reeks gekleurde wijnen, van geel tot zwart, bloemige en fruitige aroma’s in jongere en complexe wijnen en zelfs vintage wijnen! Kortom, het is zeker de moeite om in de wereld van de wijnen te duiken aan de Costa del Sol!

Naast goede wijn, biedt Spanje in het algemeen een zeer goede gastronomie! Vergeet dus zeker niet van tussendoor te stoppen bij restaurants om te genieten van de geweldige Spaanse/Andalusische keuken. Enkele van onze aanraders zijn onder andere Villa Padierna Club de Mar in Sotogrande en Café Belga in San Pedro de Alcántara!

Een andere goede reden om op stedenbezoek te gaan zijn de solden. In de maand januari, net na Driekoningen, gaan de solden van start! Dit zorgt ervoor dat u in combinatie met gastronomie en cultuur, ook gezellig kan shoppen in één van de vele steden aan de Costa del Sol.

3. Ontdek winterse festivals en tradities

Al vanaf eind oktober duiken er aan de Costa del Sol winterse tradities op. Overal zijn er veel kraampjes met geroosterde kastanjes in de straten en op de pleinen te vinden. Deze kraampjes komen vaak voor in de winter in Málaga en hun geur overspoelt hiermee de straten.

Op een witte kerst hoeft u aan de zuidkust niet te rekenen, maar de Christelijke feestdagen worden hier wel uitbundig gevierd. Zo zijn er in verschillende steden en dorpen aan de Costa del Sol tal van kerstmarkten te vinden.

Voor wat spektakel kan u in de winter zeker terecht in Málaga stad. Calle Marqués de Larios, dé winkelstraat van Málaga wordt dan versierd met kerstverlichting en er wordt twee keer per dag een lichtshow gehouden. Ook worden er op verschillende plekken in de stad kerststallen opgebouwd en is er zelfs een echte kerstmarkt. Bovendien vieren de Spanjaarden op 6 januari ook uitgebreid Los Reyes Magos (Driekoningen) met een spectaculaire optocht doorheen de straten!

Wil u liever na de feestdagen naar de Costa del Sol trekken? Geen probleem, want ook in februari valt er genoeg te beleven! In deze periode vinden er namelijk overal grote carnaval festiviteiten plaats.

4. Geniet van koopjes

Niet enkel de solden zijn een aantrekkelijk gegeven in januari, maar ook de spotprijzen bij luchtvaartmaatschappijen zijn een interessant voordeel. Tijdens de wintermaanden valt het klassieke massatoerisme in Spanje weg, en is het veel rustiger in de omgeving. Dit biedt voordelen op verschillende vlakken! U kan namelijk heel goedkoop reizen tijdens het laagseizoen. Een vliegticket is vandaag de dag zeer makkelijk te boeken tegen heel voordelige prijzen. Daarnaast is het heel aangenaam vertoeven in de grote steden en kleine badplaatsen, waar het nu niet op de koppen lopen is. Hierdoor kan u rustig cultuur opsnuiven en fijne uitstappen maken.

5. Leun achterover en ontspan!

De meest voorname reden om de winter in Málaga door te brengen, is natuurlijk om tot rust te komen. Dit is een belangrijk element dat zeker niet vergeten mag worden! Overwinteren in zuiderse oorden kan trouwens vermoeidheid en somberheid voorkomen. Daarom is het belangrijk om naast bovenstaande activiteiten ook voldoende rust te nemen en vooral te genieten!

Studies tonen aan dat overwinteren in Spanje enkele voordelen met zich meebrengt. Zo heeft men in het algemeen minder stress, krijgt u vitamine D boosts, wordt de kans op een winterdip kleiner en zal u soepelere gewrichten hebben door de warmte. Enkele goede redenen dus om Málaga deze winter op te zoeken!

Ontdek andere blogs

sea view seafront promenade port malaga summer 1

De kost van leven aan de Costa del Sol verge...

april 25, 2024
Veel Belgen en Nederlanders kiezen ervoor om in Spanje te gaan wonen omdat het er goedkoper leven is. In deze blog ...
Lees verder
Meteoriet Andalusie

Meteoor Andalusië: Groene gloed te zien bove...

april 15, 2024
Meteoor Andalusië: Op 14 april om 00.35 uur GMT trok een indrukwekkende vuurbal door een deel van de hemel van Anda ...
Lees verder
De Bloeiende Woningmarkten: Wat Verwachten Kopers in 2024?

De luxe woningmarkt in Spanje: Wat Verwachte...

april 12, 2024
Luxe vastgoed in Spanje heeft de afgelopen jaren een vlucht gemaakt. Vooral in de voornaamste gebieden aan de Costa ...
Lees verder

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen