geavanceerd zoeken
Your search results

Luxe vastgoed Costa del Sol: dé toplocaties van de toekomst

Posted by Ken Klaver on september 15, 2021
0
Home » Luxe vastgoed Costa del Sol: dé toplocaties van de toekomst

Geschatte leestijd: 9 minuten

Wat zijn anno 2021 de investeringsmogelijkheden en de aantrekkelijkste nieuwe ontwikkelingen, van Marbella tot Estepona, New Golden Mile en Sotogrande?

Het westelijke gebied van de Costa del Sol strekt zich uit van Marbella’s Golden Mile, tot Sotogrande en omvat steden zoals Benahavis, Estepona en Casares. Het is de thuisbasis van Spanje’s meest chique buurten, golfbanen en resorts en een topbestemming voor internationale kopers.

Investinspain.be staat bekend als een van de belangrijkste spelers in het gebied, vooral als het gaat om nieuwe ontwikkelingen, waardoor ze de meest voordelige opties zijn voor kopers die op zoek zijn naar investeringsmogelijkheden.

Off-plan eigendommen (nieuwbouw vastgoed) in Spanje kunnen stijgen in prijs tot 30-50% wanneer het gebouw is voltooid, en de huurmarkt is gestaag gegroeid sinds 2008.

Met dat gezegd, vroegen wij onze vastgoedexperts om de beste gebieden te selecteren om te investeren, in het licht van de recente marktontwikkelingen.

De €280 miljoen investeringen in Marbella: van een iconisch stadion tot het nieuwe project van Fendi Casa

De Golden Mile en Puerto Banus zijn van oudsher de meest gewilde gebieden van Marbella.

Een belangrijke ontwikkeling in deze regio is de vernieuwing van het stadion van de arena van Marbella door de Britse ontwikkelaars Citygrove & Burlington, die is aangekondigd in juli 2021. Dit iconische stadion, gelegen in Puerto Banus, is grotendeels verlaten als gevolg van de afnemende belangstelling voor het stierenvechten bij de jongere generaties van Spanje.

Het ontwerp is van de hand van NY architects KFP en omvat luxe winkels, open pleinen, culturele podia en ondergrondse parkeergarages, in overeenstemming met duurzaamheid en het verbeteren van het profiel van de stad.

Verwacht wordt dat deze ontwikkeling van 100 miljoen euro de waarde van de eigendommen in de gebieden Puerto Banus, Nueva Andalucia en Marbella’s Golf Valley (die op zijn beurt Aloha, Las Brisas en Los Naranjos omvat) naar nieuwe hoogten zal brengen.

De Franse investeringsgroep Fierce Capital investeert 50 miljoen euro in prachtige nieuwe ontwikkelingen, zoals La Fuente de Marbella, een luxueus residentieel complex op wandelafstand van het strand in de Golden Mile.

Eveneens op deze exclusieve locatie wordt Epic Marbella ontwikkeld door , goed voor een investering van 180 miljoen euro in 56 luxe eigendommen.

De 450 miljoen euro kostende ontwikkeling in Benahavis, een van de meest bevoorrechte locaties van Europa


De gemeentegrenzen van Benahavis reiken veel verder dan dit charmante bergdorpje en omvatten Europa’s meest exclusieve urbanisaties, waaronder La Zagaleta en La Quinta.

Benahavis is een van de meest luxueuze bestemmingen in Spanje dankzij het panoramische uitzicht op zee, de bevoorrechte ligging en de nabijheid van Marbella.

Dit jaar was er een enorme vraag, met een recordaantal transacties na de opheffing van de beperkingen in verband met het coronavirus. Zo werd Villa Cullinan in La Zagaleta, de duurste villa van Europa, verkocht voor maar liefst €32 miljoen.

Een opmerkelijke ontwikkeling in Benahavis is het nieuwe woonresort Real de La Quinta, dat een investering van circa 450 miljoen euro vertegenwoordigt.

Het is 200 hectare groot en beschikt over 24-uurs beveiliging en een volledig panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee, Gibraltar en de Noord-Afrikaanse kust. Het resort zal vooral beschikken over een privémeer met een beachclub, een manege en een golfacademie, naast andere luxe faciliteiten.

Het wooncomplex van Olivos is voltooid en een ander, Quercus genaamd, is in aanbouw. Bovendien zijn er verschillende luxe villa’s van meer dan drie miljoen euro in aanbouw.

De €480 miljoen in ontwikkeling in Estepona en de New Golden Mile: eigentijdse projecten en hoogstaande stedelijke voorzieningen

New Golden Mile estepona investinspain

De New Golden Mile bestaat uit het stuk tussen Marbella en Estepona, met inbegrip van gebieden zoals Atalaya, el Padron, Velerin, Los Flamingos, Costalita en Selwo. Dit gebied heeft geprofiteerd van het hoogste niveau van investeringen in de afgelopen jaren.

Opmerkelijke ontwikkelingen zijn El Mirador del Paraiso en Velaya. De eerste is een gesloten urbanisatie binnen El Paraiso waar de ontwikkelaar nu de laatste hand legt aan een aantal exclusieve villa’s met een eigentijds design, panoramisch uitzicht op zee en overloop zwembaden, evenals een nieuwe ontwikkeling genaamd Infinity die unieke onafhankelijke penthouses heeft met hun eigen tuin, terras zwembad en uitzicht op de golfbaan en de zee.

Estepona heeft een ongelooflijk aantal investeringen gezien in de laatste paar jaar. Zo opende in 2021 Ikos Resorts in dit gebied , met name het eerste vijfsterren, all-inclusive, luxe hotel van Spanje, met een investering van € 250 miljoen.

Een nieuw, ultramodern openbaar ziekenhuis heeft ook zijn deuren geopend, na een investering van 15 miljoen euro en een nieuw commercieel plein zal worden gebouwd in de buurt van de jachthaven van Estepona voor 14,5 miljoen euro.

Deze stad heeft de afgelopen jaren ook meer dan €200 miljoen aan investeringen in nieuwe vastgoedontwikkelingen ontvangen.

Meer over vastgoed en investeren in Zuid-Spanje

boulevard paseo maritimo estepona

De 490 miljoen euro kostende ontwikkelingen in Sotogrande: architectuur van wereldklasse en vijfsterrenvoorzieningen

Sinds het begin in de jaren zestig heeft Sotogrande zich ontwikkeld tot de grootste en belangrijkste particuliere urbanisatie van Spanje. Het beschikt over elegante palmenboulevards vergelijkbaar met Palm Springs in Californië, de beste polofaciliteiten in Spanje, evenals een aantrekkelijke jachthaven met restaurants en de exclusieve golfbanen van Valderrama en La Reserva.

Het grootste deel van de nieuwe ontwikkelingen in deze regio vindt nu plaats in de noordelijke gebieden van Sotogrande Alto en La Reserva.

In Sotogrande Alto wordt het hotel Almenara volledig gerenoveerd in het kader van een 30 miljoen euro kostende renovatie om het op het hoogste 5-sterrenniveau te brengen, overeenkomstig de internationale normen. In de omgeving zijn onlangs verschillende luxe villa’s opgeleverd met een prachtig uitzicht op de golfbanen en de kurkeikenbossen.

La Reserva ondergaat een grote transformatie dankzij kolossale investeringen van de Amerikaanse private equity-onderneming Orion Group. Een nieuwe club met unieke strandfaciliteiten, sportlagune, restaurant, spa en tennisclub is in de afgelopen jaren gelanceerd, goed voor een investering van 10 miljoen euro.

Sotogrande I

Almenara II

Last but not least, een opmerkelijke ontwikkeling in de omgeving van Sotogrande bestaat uit de toekomstige luxueuze urbanisatie Almenara II door de groep La Zagaleta, die in 2016 een perceel van 220 hectare aankocht. De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde investeringsgroep investeert nu 200 miljoen euro in de aanleg van een nieuwe golfbaan, een strandclub, een manege, een luxehotel en vijftig serviced villa’s.

Dit zou de concurrentie met Sotogrande SA moeten vergroten, maar ook de aantrekkelijkheid van het gebied moeten verbeteren voor ultra-vermogende kopers die op zoek zijn naar een rustigere levensstijl, Sotogrande International School en faciliteiten van wereldklasse.

Luxe vastgoedmarkt Costa del Sol in 2021: Meer resistent dan ooit?

NA financiële crisissen en pandemieën wordt één trend kristalhelder: de luxemarkt markt van Marbella is de meest resistente en dynamische van allemaal!

Economisch herstel is altijd een top-downproces, omdat de bovenkant van de markt meer recessie- en crisisbestendig is dan het brede middensegment

Je zou kunnen denken dat een financiële crisis in 2008 en een Covid-crisis in 2020-2021 specialisten in luxueus vastgoed over de hele wereld op de vlucht zouden doen slaan, maar in werkelijkheid is het tegendeel waar.

In feite worden de meesten nu overspoeld met aanvragen, vooral in top
bestemmingen zoals de Costa del Sol, die een verleidelijke mix bieden van vijfsterrenallure vermengd met levenskwaliteit, overvloedige natuur en zonneschijn.

Nieuwbouw in Costa del Sol na corona

Download nu onze gratis gids: Spaans vastgoed na corona: 2021 vooruitzicht. Gebruik onderstaand formulier om direct toegang te krijgen tot deze gratis, premium content.

spaans vastgoed na corona costa del sol

Economisch herstel heeft altijd de neiging een top-down proces te zijn, omdat het hogere segment van de markt meer recessie- en crisisbestendig is dan het brede middensegment, waar mensen simpelweg niet dezelfde financiële reserves hebben om zo snel terug te keren en grotendeels afhankelijk zijn afhankelijk zijn van perioden van snelle groei.

Toch is de huidig situatie op de markt voor luxe onroerend goed veelzeggend, en het is een indicatie van twee belangrijke trends.

De luxe vastgoedmarkt meest veerkrachtige markt

Ten eerste hebben we, ondanks alle uitdagingen waarmee de wereld de afgelopen jaren te kampen heeft gehad, een toename gezien van zowel het aantal als de rijkdom per hoofd van de bevolking van vermogende particulieren – en de groei is aanzienlijk. Het aantal mensen met een vermogen van tientallen miljoenen is zelfs tijdens de pandemie toegenomen, en het tempo versnelt.

  • 27% – de toename van mensen met een vermogen van meer dan 30 miljoen dollar tussen nu en 2025.
  • 41% – de toename van ‘gewone’ miljonairs tegen 2025.
  • De eerste groep zou dus kunnen oplopen tot meer dan 650.000 personen

De laatste groep zou er een miljoen aan toe kunnen voegen.

Waar komen ze vandaan?

Het zal u niet verbazen dat Azië de belangrijkste leverancier van de nieuwe rijken zal zijn. Met landen als China, India en Indonesië die de weg wijzen naar een toename van bijna 40% van de HNW-bevolking in de regio.

De VS zullen hun positie als algemene nummer één behouden, met een gestage groei, maar ook Europa doet het goed, met een verwachte groei van 23%. Polen en Zweden lopen hier voorop, met indrukwekkende stijgingen van rond de 60%.

Het aantal rijken en hun totale vermogen zal dus indrukwekkend blijven groeien in de ontwikkelde landen, en nog meer in de zich ontwikkelende delen van de wereld, waaronder Latijns-Amerika en Afrika. Zoals Flora Harley, adjunct-redacteur Knight Frank’s The Wealth Report, zegt:

“…de voorspelde groei van het aantal UNHWI’s wereldwijd in de komende vijf jaar betekent optimisme voor het ontstaan van een nieuwe economische cyclus en schept nieuwe verwachtingen voor de post-pandemische wereld.”

Ten tweede

Als het aantal rijken toeneemt, groeit ook hun rijkdom per hoofd van de bevolking mee, wat zorgt voor een dubbele kwantitatieve en kwalitatieve uitbreiding van het hogere segment.

Dit geldt zowel voor investeringen als consumptie, en is de laatste tijd breder verspreid over activaklassen, waaronder niet alleen de aandelenmarkten en zakelijke ondernemingen, maar ook opmerkelijke kunst, luxeartikelen en onroerend goed.

In combinatie met een opmerkelijke focus op een betere kwaliteit van leven, en een verlangen om omringd te worden door natuur en privacy, verklaart dit voor een groot deel waarom de markt voor luxe onroerend goed floreert op lifestyle-locaties zoals Monaco, de Balearen en Marbella.

Leave a Reply

Compare Listings