geavanceerd zoeken
Uw zoekresultaten

De luxe woningmarkt in Spanje: Wat Verwachten Kopers in 2024?

Home » De luxe woningmarkt in Spanje: Wat Verwachten Kopers in 2024?

Geschatte leestijd: 8 minuten

Luxe vastgoed in Spanje heeft de afgelopen jaren een vlucht gemaakt. Vooral in de voornaamste gebieden aan de Costa del Sol is deze prestigieuze markt groeiende, en daarmee ook het aanbod.

In de afgelopen jaren hebben de luxueuze woningmarkten over de hele wereld een sterke groei doorgemaakt. Luxe Vastgoed in Spanje: In het bijzonder heeft Marbella, een stad aan de Costa del Sol in Spanje, zich ontpopt als een populaire bestemming voor booming housing markets.

De Bloeiende Woningmarkten: Wat Verwachten Kopers in 2024? Luxe vastgoed in Spanje

Luxe vastgoed in Spanje – Inleiding tot de Luxe Woningmarkt

Luxe woningmarkten verschillen aanzienlijk van traditionele woningmarkten. Ze hebben te maken met een unieke set van vraag- en aanbodsituaties, trends en uitdagingen. De kopers zijn vaak high-net-worth individuals (HNWI’s) die op zoek zijn naar huizen die niet alleen een dak boven hun hoofd bieden, maar ook een bepaalde levensstijl en prestige.

De Aantrekkingskracht van Marbella

Luxe woningmarkt in Spanje: Marbella heeft zich in de afgelopen jaren tot een belangrijke speler in de luxueuze woningmarkt ontwikkeld. Het is een stad met een rijke geschiedenis, prachtige landschappen, een aangenaam klimaat en een hoge levenskwaliteit. Deze factoren hebben bijgedragen aan het aantrekkelijke imago van Marbella als een luxueuze en exclusieve bestemming.

Luxe vastgoed in Spanje: OCYAN Villas terraza01 View02

Meer van onze vastgoedblog:

Luxe vastgoed in Spanje – Waarom de Luxe Woningmarkt in Marbella Boomt

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de groei van de luxe woningmarkt in Marbella. Deze omvatten:

1. Duurzaamheid en Milieuvriendelijkheid

Volgens een rapport van Sotheby’s International Realty is duurzaamheid een belangrijke factor geworden in de beslissingen van huizenkopers. Kopers zoeken naar eco-bewuste woningen die helpen hun koolstofvoetafdruk te verminderen. Dit heeft geleid tot een stijgende vraag naar huizen met zonne-energiesystemen, geothermische warmtepompen, energiezuinige apparaten en garages met laadstations voor elektrische voertuigen.

2. Hotelachtige Voorzieningen

Een andere trend in de luxueuze woningmarkt is de vraag naar woningen met hotelachtige voorzieningen. Kopers willen het gevoel hebben dat ze in een vijfsterrenhotel wonen met ruime suites, kitchenettes, cocktailbars en spabehandelingen. Bovendien zoeken ze naar huizen met entertainmentfaciliteiten zoals een spelkamer, een pooltafel, een bowlingbaan of een golfsimulator. Een nog extremere vorm hiervan zijn de branded residences die aan populariteit winnen in heel Spanje. Deze bieden niet alleen hotelachtige voorzieningen, maar ook hotelachtige diensten.

3. Ongeëvenaarde pracht en levensstijl

Een cruciale drijvende kracht die het weelderige vastgoed in Marbella aanwakkert, is zijn ongeëvenaarde natuurlijke pracht en gunstig klimaat. De omgeving pronkt met een overschot aan 300 dagen zon per jaar, waardoor bewoners de kans krijgen om het hele jaar door te genieten van een gematigde en verleidelijke sfeer. Onberispelijke vergulde kusten, azuurblauwe wateren en idyllische bergpanorama’s bieden een adembenemende setting voor de weelderige woningen die de kustlijn en hellingen sieren.

4. Architectonische excellentie en avant-gardistisch ontwerp

De weelderige landgoederen van Marbella tonen architectonische onderscheiding en hedendaagse esthetiek. Ultramoderne herenhuizen pronken met gestroomlijnde contouren, uitgestrekte glazen panelen en vloeiende ruimtelijke arrangementen die interieur- en exterieurruimtes naadloos integreren. Geavanceerde technologie, eersteklas voorzieningen en milieubewuste kenmerken versterken verder de aantrekkingskracht van deze eigendommen, die tegemoetkomen aan de voorkeuren van veeleisende kopers die streven naar het hoogste niveau van weelde en rust.

5. Veerkrachtige investeringsvooruitzichten

De aantrekkingskracht van Marbella overstijgt het domein van luxe accommodaties. De stad wordt gewaardeerd om zijn eersteklas voorzieningen, waaronder gerenommeerde golfbanen, havens, door Michelin bekroonde eetgelegenheden, chique boetieks en exclusieve badplaatsen. De levendige nachtelijke sfeer, met zijn verleidelijke clubs en kustsoirées, draagt bij aan de onweerstaanbare aantrekkingskracht van de stad. Het bestaan van prestigieuze internationale onderwijsinstellingen, eersteklas gezondheidszorginstellingen en voorbeeldige infrastructuur verhogen verder de wenselijkheid voor gezinnen en gepensioneerden die streven naar een culturele en tevreden levensstijl. Dit alles draagt ​​bij aan de luxe woning markt in Spanje.

Luxe vastgoed in Spanje: De Toekomst van de Luxe Woningmarkt in Marbella

Volgens Philip A. White Jr., president en CEO van Sotheby’s International Realty, is de toekomst van de luxueuze sector als geheel optimistisch. Ondanks stijgende rentetarieven en een lichte vertraging in de markt, blijft de vraag naar onderscheidende eigendommen in gewilde gebieden sterk.

Impact op Algemene Publiek

Hoewel de groei van de luxueuze woningmarkt in Marbella over het algemeen een positieve ontwikkeling is, zijn er ook nadelen. De stijging van de huur- en aankoopprijzen maakt het moeilijker voor mensen met een beperkt inkomen om een woning te vinden.

Vooruitblik op luxe vastgoed in Spanje

Hoewel de verkoop en prijzen in 2023 enigszins zijn gedaald, is er nog steeds een groter tekort aan woningen dan aan dalingen in de verkoop. Dit tekort zal de prijzen in de komende 3-4 jaar blijven opdrijven, totdat er meer woningen beschikbaar komen.

Luxe vastgoed in Spanje – 3 luxe woningprojecten te koop in Marbella

Investinspain is een promotor van exclusief (nieuwbouw) vastgoed te koop in de regio Marbella. Hieronder vindt u 3 prachtige, exclusieve listings uit ons luxe portfolio.

1. Villa Playa San Pedro

Villa Playa San Pedro is een frontline beach villa gelegen in San Pedro de Alcantara, vlak naast Puerto Banus. Er is direct beach access en de woning dompelt u onder in luxe dankzij de hoogwaardige afwerking, de geweldige indeling, de privéfaciliteiten en het fantastische uitzicht.

Ontdek Villa Playa San Pedro hier >

2. Villa Marbella Club Golf

Villa Marbella Club Golf bevindt zich in het Marbella Club Resort, waardoor er uitstekende zichten over de golf én de Middellandse Zee zijn. De villa bestaat uit een oppervlakte van 454 m2 en ligt op een perceel van maar liefst 4330 m2. Bovendien is deze woning voorzien van 404m2 aan terrassen, waardoor je het hele jaar door kan genieten van de fantastische omgeving. 

Ontdek Villa Marbella Club Golf hier >

3. Villa Monte Mayor

Deze unieke villa maakt deel uit van de gated community Monte Mayor in Benahavís. Omringd door de natuur, kan je hier genieten van rust en adembenemende zichten, terwijl je op slechts 15 minuten van het strand zit.

Ontdek Villa Monte Mayor hier >

Luxe vastgoed in Spanje – Conclusie

“De luxueuze woningmarkt in Marbella is niet alleen een bubbel. De prijzen blijven 22% onder de pieken van 2007 in de Costa del Sol. Het herstel van een functionerend zoneringssysteem in Marbella zal ook op natuurlijke wijze de opwaartse druk in de loop van de volgende jaren verlichten.” – zegt Gunther De Vleeschouwer, oprichter van INVESTINSPAIN.

“Mijn visie is dat het fijn is om mijn persoonlijke ervaring te zien bevestigd worden door onpersoonlijke statistieken. Marbella en de zogenaamde “gouden driehoek” ervaren zeker de deugdzame effecten van een instroom van luxe kopers, samen met verbeterde infrastructuur van groeiende belastinginkomsten.”

“Het is waar dat we meer opties voor langdurige verhuur nodig hebben, en ik hoop dat de regionale regering van Andalusië prikkels biedt aan de vele uitstekende ontwikkelaars langs de Costa del Sol. Maar zelfs met die kanttekening, voel ik me ervan overtuigd dat Marbella en de steden eromheen net begonnen zijn aan een historische en over het algemeen positieve transformatie.”

gunther investinspain
Gunther is de oprichter van INVESTINSPAIN en is BIV-makelaar sinds 2019

Bedankt voor het lezen: Luxe Vastgoed in Spanje: Wat Verwachten Kopers in 2024?

Op zoek naar een woning aan de Costa del Sol?

Luxe vastgoed in Spanje – Over investinspain: De nieuwbouw makelaar in de Costa del Sol

Indien u uiteindelijk overgaat tot het aanschaffen van uw droom, via INVESTINSPAIN, betalen we uw volledige inspectiereis terug!

Zowel uw verblijf in het hotel voor maximaal 2 personen, als uw vliegtickets worden door ons terug betaald, nadat u de beste beslissing van uw leven genomen heeft. U zal daarbij niet alleen een schitterende investering gedaan hebben, maar tevens uw levenskwaliteit een boost geven!

Met deze inspectiereizen naar de Costa del Sol, hopen we u het leven te vergemakkelijken, zodat u zich kan richten op wat voor u belangrijk is; de juiste keuze maken in functie van uw eigen wensen.

Bedankt voor het lezen van: De luxe woningmarkt in Spanje: Wat Verwachten Kopers in 2024?

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen