geavanceerd zoeken
Uw zoekresultaten

Meteoor Andalusië: Groene gloed te zien boven Granada en Andalusië

Meteoor Andalusië: Op 14 april om 00.35 uur GMT trok een indrukwekkende vuurbal door een deel van de hemel van Andalusië. Deze vuurbal werd geregistreerd met de detector van het SMART Project die werd gebruikt bij de observatoria van Calar Alto in Almería, La Hita in Toledo, Huelva, Sevilla en Sierra Nevada en La Sagra, beide in de provincie Granada. Twee van de externe camera’s van het Calar Alto Observatorium in Almería volgden ook de vuurbal, wat zorgde voor deze mooie foto:

Meteoriet Andalusie
Foto van Calar Alto Astronomical Observatorium

Het losgekomen stuk rotsblok van een asteroïde kwam onze atmosfeer binnen met een snelheid van 65.000 km/u. Het lichtgevende deel van de val van de meteoor in Andalusië begon op een hoogte van 90 km, net boven de grens tussen Malaga en Granada. Vervolgens bewoog de meteoor zich naar het noordoosten, doorkruiste de provincie Granada en eindigde op 25 km hoogte boven de provincie Zuid-Jaen.

Enkele dagen eerder, op 11/04, viel er ook al een meteoriet zichtbaar vanuit het Oosten van Spanje. Ook in België en Nederland was er dan een meteoriet zichtbaar. Deze laatste eindigde zijn traject wellicht in de Noordzee.

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen