geavanceerd zoeken
Your search results

Beleggen in Spaans vastgoed: veel goede redenen om het NU te doen

Posted by admin on september 18, 2017
0

Geschatte leestijd: 5 minuten

Investeren in vastgoed in Spanje is de afgelopen jaren steeds aantrekkelijker geworden. Ondanks het coronavirus is de vraag naar appartementen en penthouses in Costa del Sol zéér groot. Wij leggen u graag uit waarom.

marbella 6458 xl

De invloed van het coronavirus op Spaans vastgoed

Door corona is er een sterke opleving van de vraag naar wat de regio Costa del Sol te bieden heeft: ruimte, groen, een aantrekkelijk klimaat en leefomgeving, maar ook een gezonde ligging aan zee, dicht bij de natuur en ver weg van grote stedelijke centra. Dit alles in de vorm van een eigen stek in het buitenland in plaats van het ’traditionele hotel’ als vakantieverblijf.

“Mensen zijn op zoek naar appartementen met grote terrassen en villa’s met goede maar beheersbare tuinen, en een duidelijke nieuwe trend is het belang dat wordt gehecht aan het kunnen werken vanuit huis met ofwel een kamer speciaal gewijd aan een thuiskantoor met de nieuwste technologieën en/of het hebben van een co-werkplek in de gemeenschap”.

Gunther de Vleesschouwer – mede-oprichter Investinspain.be

Beleggen in Spaans vastgoed: Hoogwaardige projecten, interessante voorwaarden

De regio rond Marbella is door het milde klimaat met 325 dagen zon per jaar gegeerd. De talrijke vluchten van amper 2.5u vanuit verschillende luchthavens in België maken deze regio erg toegankelijk zelfs voor een weekendje. Het exclusieve Puerto Banus, de mooie stranden en strandbars en de nabijheid van prachtige golfbanen zijn allemaal toegevoegde waarden voor de regio.

Ontwikkelaars brengen prachtige projecten op de markt op sublieme locaties aan interessante voorwaarden. Bij off-plan kopen en zeker in een eerste fase worden erg interessante prijzen gehanteerd.

Beleggen in Costa del Sol: Goede return on investment door verhuur

Uw return on investment is hoog, zowel als investeerder als om je pensioen aan te vullen. Het is reëel een bruto huuropbrengst van 4 tot 8% te verwachten.

Deze zijn veel hoger en stabieler dan opbrengsten uit dividenden. Vergelijk met gemiddeld dividend opbrengst S&P (12 mnd cijfers juni ’17): 1,93%.

ROI: Een voorbeeld-berekening van huuropbrengst

Een 3 slaapkamer gelijkvloers appartement staat te koop in eerste fase aan 239.000€ (excl. kosten).

 • Hoogseizoen (Juli – Augustus, Kerst, en paasvakantie): 1.250€/week
 • Midseizoen (Mei, Juni, September): 1.000€/week
 • Laagszeizoen (andere perioden): 850€/week

Daarbij kunnen volgende als realistisch beschouwd worden:

 • 10 weken hoogseizoen per jaar: 12.500€
 • 6 weken midseizoen: 6.000€
 • 6 weken Laagseizoen: 5.100€

Totale bruto-opbrengst voor verhuur hiervan: 23.600€/jaar.
Investering van 271.265€ (239.000€ + 13,5%) is dit dus 8,7%!!!

Meerwaarde op uw vastgoed: de verwachtingen

De spaanse economie groeit als één van de snelste in de Eurozone. Ook de komende kwartalen blijft de economische groei van Spanje relatief sterk. Het consumptievertrouwen stijgt.

De waarde van vastgoed in en om Marbella stijgt gestaag. De prijzen stijgen en verwachtingen spreken van een maandelijkse stijging van 1% over de komende 5 jaren, een samengestelde groei van liefst 60%.

Investeringsopties

De cash buyer staat in een sterke positie omdat hij kan aankopen zonder met banken te overleggen en dus snel kan handelen en soms nog wel wat extra voordelen (kortingen) kan halen uit zijn sterke financiële positie.

Hypothecair krediet. De bank financiert een groot deel van je aankoop en zelf investeer je een klein percentage. Wanneer het vastgoed deels of volledig is terugbetaald kan je dat deel terug opnemen om een volgend vastgoed te kopen met het eerste als onderpand.

De alternatieve lening of investment loan. Uw effectenrekening is het onderpand voor uw vastgoed. Afhankelijk van het risiconiveau, looptijd en kwaliteit wordt een waarde bepaald welke staat voor de waarde van het ontleningsbedrag. Zo hoef je geen aandelen te verkopen en heb je geen kosten die normaal verbonden zijn aan de hypothecaire lening.

De bulletlening laat je geen kapitaal afbetalen maar enkel interesten. Je huuropbrengsten betalen je lening terug en jij hebt de meerwaarde van je vastgoed.

Wens je meer info over vastgoed in Marbella? Twijfel dan zeker niet om contact met ons op te nemen.

Meer van Investinspain

Beleggen in Spaans vastgoed: gratis checklist

Wat mij de laatste jaren enorm is opgevallen is het aantal IIS-klanten dat een tweede verblijf in Zuid-Spanje als investering ziet (of toch deels) en voor hen komt het rendement op de eerste plaats. Dat is een heel ander uitgangspunt dan wanneer u iets zoekt om er zelf van te genieten. In het eerste geval rijst dan de vraag ‘Wat zijn de parameters waarmee ik rekening dien te houden bij verhuur en/of herverkoop?’

Om antwoord op deze vraag te bieden hebben wij gratis E-book beschikbaar opgesteld. Doormiddel van een handige checklist proberen wij op deze manier toekomstige kopers bewust te maken van de belangrijkste voorwaarden en elementen die een (nieuwbouw) woning in Spanje goed verhuurbaar maken.

Download ons gratis E-boek

 • Checklist: De ideale nieuwbouw investering in Zuid-Spanje
 • 9 kritische punten die uw investering in gevaar kunnen brengen
 • Lijst: Praktische zaken voor vakantieverhuur in Andalusië
 • Aanbevelingen: de beste investeringen in 2020(Q3/Q4)
 • Een voorbeeld-berekening van huuropbrengst (3 slaapkamer appartement)
 • Zeg vaarwel tegen onzekerheden! Alle benodigde kennis voor een solide investering.


Meer over vastgoed kopen in Spanje

Leave a Reply

Compare Listings