Your search results

Begeleiding via BIV-makelaar: waarom is het belangrijk?

Posted by Ken Klaver on oktober 13, 2020
0

U wilt in vastgoed investeren in Spanje, of wellicht een vakantieappartement aanschaffen aan de Costa del Sol. Maar waar begint u? Wat zijn de valkuilen, maar ook juist de kansen? In dit artikel leggen wij uit waarom de begeleiding via een BIV-makelaar zo belangrijk is als u een nieuwbouw óf gebruikte woning wilt aanschaffen in Spanje.

Agency help

Professionele begeleiding in Costa del Sol

Niet alleen in België, maar vooral in het buitenland is het belangrijk om professioneel bijgestaan te worden.Vastgoed aankopen in regio Costa del sol is niet iets wat u ondoordacht mag doen. Het gaat immers over een grote investering, en daarenboven een materie én een regio waar de meesten niet in thuis zijn. Kies daarom een BIV-makelaar gespecialiseerd in de regio die u zoekt. INVESTINSPAIN is een BIV-makelaar die voor begeleiding zorgt in Spanje, met name in de regio Costa del Sol:  Malaga tot aan Gibraltar.

Om het beroep van vastgoedmakelaar te reguleren heeft men in België het BIV opgericht in 1993. Dit orgaan controleert de vastgoedmakelaar én beschermt de consument.

In Spanje bestaat dit anno 2020 nog steeds niet. Iedereen kan dus makelaar worden, wanneer men wil, met alle gevolgen van dien…

Ons advies is dus heel duidelijk; Laat u begeleiden door een BIV-makelaar, die gespecialiseerd is in Spaans vastgoed, bij voorkeur in de regio die u wenst.

Zo kan u genieten van 5 belangrijke voordelen:

 

  1. Gereguleerde Belgische derdenrekening om uw gelden veilig te plaatsen
  2. Een BIV-makelaar dient een gereguleerde Deontologie te volgen, op straffe van uitzetting!
  3. Elke BIV-makelaar heeft een beroepsaanprakelijkheidsverzekering, ter bescherming van de consument.
  4. Elke BIV-makelaar dient zijn of haar vastgoedexpertise aan te tonen, én ook steeds op niveau te houden. Academische opleiding & vastgoed examens zijn de tools hiertoe.
  5. Lokaal kantoor in eigen land, voor contractuele zaken, info-sessies, … in ons geval hebben we kantoren in Spanje, Belgïe en Nederland.

Persoonlijke begeleiding

Wilt u weten hoe wij als INVESTINSPAIN u persoonlijk kunnen bijstaan in uw zoektocht naar uw droomwoning in Costa del Sol? Neem dan direct en vrijblijvend contact met ons op. Of zoek verder naar uw Spaanse droomwoning op op onze website!

 


INVESTINSPAIN ENQUÊTE

Wil u alvast uw zoektocht beginnen naar dé ideale droomwoning aan de Costa del Sol? Kom dan te weten via onze INVESTINSPAIN enquête welke projecten het meest geschikt zijn voor u! Aan de hand van 16 simpele vragen, sturen we u nadien een overzicht van de geselecteerde projecten.

 

 

powered by Typeform

Meer weten over de Costa del Sol? Lees verder!

Leave a Reply

Compare Listings