geavanceerd zoeken
Uw zoekresultaten

Tweede verblijf in Spanje aankopen met hulp van lokale expert

Een tweede verblijf in Spanje kopen met advies van een lokale expert. Reken hiervoor op de begeleiding INVESTINSPAIN. De Costa del Sol heeft heel wat verschillende facetten: een ideaal klimaat, natuurlijke schoonheid, resort faciliteiten, ontspanning en natuurlijk aantrekkelijke vastgoedopportuniteiten. Estepona, Marbella, Cancelada, Benahavis… al deze regio’s bieden hoogstaande nieuwbouw projecten. Ontdek de mogelijkheden hier! 

  1. Goed voorbereid tweede verblijf in Spanje kopen
  2. Inspectiereis aan de Costa del Sol
  3. Administratieve ondersteuning

1. Goed voorbereid tweede verblijf in Spanje kopen

Op zoek naar een tweede verblijf in Spanje? Weet dat de Spaanse vastgoedmarkt volgens andere regels speelt dan de Vlaamse. Daarom laat u zich best bijstaan door een lokale expert zoals INVESTINSPAIN. Wij zijn vertrouwd met de plaatselijke gebruiken en mogelijke valkuilen. We helpen u vermijden dat u iets koopt dat juridisch niet in orde is. Dit doen we zowel vanuit onze ervaring, ons netwerk aan partners en onze samenwerking met een team van advocaten en fiscalisten.

Reken op de begeleiding van een erkend BIV makelaar en geniet van extra bescherming hierdoor. Elke Belg die als zelfstandige vastgoedactiviteiten stelt, moet verplicht over een BIV-erkenning beschikken. En wie deze erkenning heeft, staat onder toezicht van het Beroepsinstituut. Dit betekent dat hij of zij zich strikt moet houden aan de deontologische code en de Plichtenleer van de vastgoedmakelaar. Daarenboven dient hij over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te beschikken,  waardoor u een stuk veiliger bent met uw aankoop in Spanje.

Daarnaast bespaart de begeleiding van een makelaar u ook heel wat tijd. Wij zorgen dat u enkel hoogstaande nieuwbouw projecten krijgt aangeboden, zodat u geen onnodige tijd verliest met zoeken tussen het zeer ruime aanbod. Kom langs in ons kantoor te Mechelen voor een kennismaking. Op basis van dit gesprek kunnen we een portfolio voorleggen van projecten die volledig bij uw verwachtingen aansluiten.

Tweede verblijf Spanje

2.  Inspectiereis aan de Costa del Sol

Nadat we met u hebben samengezeten tijdens een kennismakend gesprek en we op basis van uw wensen een goede selectie hebben gemaakt, is het tijd om ter plaatse te gaan kijken. Daarom organiseren we voor uw zoektocht naar een tweede verblijf in Spanje begeleide inspectiereizen, waarbij we samen met u de nieuwbouw appartementen / villa’s van uw voorkeur gaan bezichtigen. Hierbij nemen we de administratie met u door, bespreken we uw vragen en plannen we eventueel nog een tweede bezoek aan uw droomwoning in. U krijgt bovendien ook de kans om de omgeving te ontdekken: de bereikbaarheid en kwaliteit van de plaatselijke winkels, medische voorzieningen en sportfaciliteiten van uw keuze. De beste restaurants in de omgeving, de nabijgelegen golfbanen en nog veel meer.

De Costa de Sol bestaat uit zeer veel verschillende dorpen en steden die elk hun eigen kwaliteiten en eigenschappen hebben. Wil u graag genieten van rust in La Cala de Mijas, of zit u liever te midden van gezellige stadsdrukte in Estepona? Ontdek via dit artikel wat deze regio’s te bieden hebben.

 

3. Administratieve ondersteuning bij aankoop tweede verblijf in Spanje

Professioneel advies staat centraal in onze dienstverlening in het algemeen, en vooral wanneer het over juridisch advies en/of fiscaal advies gaat. Uw belangen om een tweede verblijf in Spanje te kopen, worden niet behartigd door een notaris, maar wel door een advocaat. INVESTINSPAIN steunt daarbij op een team aan advocaten en fiscalisten die Nederlands, Engels, Frans en Spaans spreken. Zij (www.welex.es) werken met vaste toegewezen advocaten en fiscalisten voor onze klanten, wat een op maat service mogelijk maakt. Naast de gangbare juridische controles van het pand uit te voeren, staan zij ook klaar om al uw fiscale vragen te beantwoorden. Koopt u met een vennootschap? Nieuwe Spaanse, of uw eigen vennootschap? Koopt u privé? Vruchtgebruik? Erfrecht? Onze advocaten en fiscalisten zullen al uw vragen met plezier beantwoorden.

Ook administratieve elementen nemen we met ons Belgisch kantoor ter plaatse op ons. Zo kan u bijvoorbeeld rekenen op vertalingen van alle documentatie. Laat ons tijdens onze meetings zeker ook weten welke functie het pand voor u heeft. Wilt u via een tweede verblijf in Spanje zelf het Spaanse leven van dichtbij beleven of gaat het eerder om een belegging? Wilt u uw appartement, townhouse of villa verhuren als vakantiewoning? Dan kan onze verhuurservice zeer interessant zijn. In ieder geval is voor iedereen ons alomvattende servicepakket interessant. Zo staat u er niet alleen voor wat betreft inrichting, onderhoud, beveiliging en dergelijke praktische zaken. U kan ze aan ons toevertrouwen, zodat u met volle teugen van uw mediterrane leven kan genieten.

Eindelijk! Een woning kopen in Spanje zonder zorgen!

Nieuwbouw Kopen in Spanje:
De ultieme financiële checklist

7-pagina's tellend, gratis E-book met alle noodzakelijke financiële kennis om een (nieuwbouw) woning aan te schaffen in Zuid-Spanje.

Een overzicht van alle Belastingen die voortvloeien uit de verwerving van een onroerend goed.

  • Alle Belastingen voor het bezit van een onroerend goed in Spanje.
  • Kopen als particulier of als (niet) in Spanje gevestigde vennootschap?
  • Duidelijkheid over de Plusvalia belasting: Voor wie is het?
  • Hoeveel Vermogenswinstbelasting betaalt u in Spanje?
  • Erfbelasting? Profiteer van een reductie van 99% in Spanje! Hoe...Download ons gratis E-boek.
  • Zeg vaarwel tegen onzekerheden! Alle benodigde documentatie bij een transactie

Vul uw gegevens in en krijg DIRECT toegang tot ons GRATIS E-BOEK.


Welkom bij Investinspain.be

Een eigen stekje hebben in het zuiden van Spanje heeft heel wat voordelen, maar er komt meer bij kijken dan je zou denken.

Vaak krijgen we de vraag van onze klanten welke de fiscale aspecten zijn, die gepaard gaan met een aankoop in het Zuiden, als Belg of Nederlander.

Om al deze vragen op een gestructureerde manier te beantwoorden, hebben wij deze financiële checklist opgesteld samen met Arcos en Lamers, een Nederlandstalige advocaat & fiscalist die al velen jaren actief is aan de Spaanse Zuidkust.

In dit gratis E-book staan alle belangrijke regels, wetten en weetjes in overzichtelijke hoofdstukken beschreven. Doe er uw voordeel mee! 

null

Gunther de Vleeschouwer

Oprichter Investinspain

Vergelijk aanbiedingen