geavanceerd zoeken
Your search results

Juridisch & fiscaal advies

Professioneel advies is ‘Key’ in onze service verlening in het algemeen, dus zéker wanneer het over juridisch advies en/of fiscaal advies gaat.

Uw belangen worden in Spanje niet behartigd door een notaris, maar wel door een advocaat.
INVESTINSPAIN steunt daarbij op een team aan advocaten en fiscalisten die Nederlands, Engels, Frans en Spaans spreken. Zij (www.welex.es) werken met vaste toegewezen advocaten en fiscalisten voor onze klanten, wat een op maat service mogelijk maakt.

Naast de gangbare juridische controles van het pand, staan zij ook klaar om al Uw fiscale vragen te beantwoorden. Koopt u met een vennootschap? Nieuwe Spaanse, of uw eigen vennootschap? Koopt u privé? Vruchtgebruik? Erfrecht? Onze advocaten & fiscalisten zullen al uw vragen met plezier beantwoorden.

Verder zullen ze ook zorgen voor de verplichte administratieve procedures, zoals:

  • Inschrijving in het kadaster
  • De NIE (Número de Identificación de Extranjero) aanvragen
  • Verhuur-nummer aanvragen (indien U zou wensen te verhuren)
  • Openen bankrekening
  • aanstellen notaris

Bovenop van de aankoopprijs, geldt als algemene regel dat je moet rekenen op ongeveer 12-14% (wederverkoop vs nieuwbouw) extra kosten. Deze omvatten:

  • Overdrachtsbelasting (8-10% afhankelijk van de aankoopprijs) voor wederverkoop of BTW (10%) voor nieuwbouw.
  • De notariskosten en allerlei belastingen: +/-3%
  • Uw advocaat: +/-1,21%

We ontvangen u graag in een van onze kantoren

België
Nederland
Spanje

Indien u wenst te kopen met een banklening, kunnen wij u banken adviseren die in uw eigen land actief zijn, en hypotheek kunnen verstrekken in Spanje. Ook voor vennootschappen hebben we specifieke mogelijkheden.

Zodra de aankoop is afgerond zal uw advocaat u helpen met het regelen van de contracten met de lokale nutsbedrijven, het openen van een bankrekening (om via domiciliëring uw gas, elektriciteits- en waterfacturen te betalen) en zal hij de syndicus informeren dat u de nieuwe eigenaar bent.

Elk jaar, als eigenaar van een eigendom in Spanje, bent u verplicht een Spaanse belastingaangifte in te dienen. Ook hier kan uw advocaat het nodige voor u doen.

Waarom kiezen voor INVESTINSPAIN?

Vind uw droom

Op zoek naar een buitenverblijf aan de Costa del Sol? Wij bekijken tijdens een afspraak in ons kantoor in Mechelen of Utrecht welke projecten u kunnen interesseren.

Compare Listings