geavanceerd zoeken
Your search results

Ruim kwart meer Belgen kocht dit jaar een buitenverblijf in Spanje

Posted by admin on september 18, 2017
0
 
Ruim kwart meer Belgen kocht dit jaar een buitenverblijf in Spanje

Ruim een kwart méér Belgen dan anders heeft sinds begin dit jaar een buitenverblijf in Spanje gekocht. Zo kochten tijdens de eerste jaarhelft van 2017 zo’n 2.015 Belgen een Spaanse casa, terwijl er dat in dezelfde periode vorig jaar enkele honderden minder waren. Dat blijkt uit de officiële marktcijfers van de Spaanse registratiekantoren. Verwacht wordt dat er tegen eind 2017 een recordaantal van 4.000 Belgen alleen al dit jaar eigenaar is geworden van een Spaanse casa, terwijl er dat vorig jaar zo’n 3.200 waren (wat reeds een succesvol jaar was). En opmerkelijk: het aantal aankopen mag dan wel explosief toenemen, het aantal leningen voor al die Spaanse vastgoedaankopen daalt.

Tijdens de eerste jaarhelft van 2017 kochten niet minder dan 2.015 Belgen een woning in Spanje, oftewel 26 procent méér dan in dezelfde periode vorig jaar. Het gaat om één van de sterkste stijgingen in jaren, zeker als je vergelijkt met het eerste semester van 2016. Toen kregen ‘nog maar’ 1.594 Spaanse woningen een Belgische eigenaar.

Afgaand op de orderboekjes verwachten experten dat de trend zich alleen maar zal verderzetten. Dat betekent dat eind dit jaar 4.000 Belgen een buitenverblijf in Spanje zullen gekocht hebben. En dat zijn er al vlug 800 meer dan gebruikelijk is op één jaar. Als je kijkt op lange termijn wordt de explosieve groei pas écht duidelijk: in 2006 kochten nog maar amper 226 Belgen een Spaans buitenverblijf.

Villa in Spanje

Internationale rankings

Internationaal gezien zijn er weinig andere buitenlanders die zoveel in Spanje investeren dan de Belgen. In de internationale rankings staan we zo op de vierde plaats van buitenlanders die een woning in Spanje kopen. Vorig jaar stonden we nog op de zesde plaats.

Ook opvallend: al jarenlang staan de Britten geboekstaafd als de meest fervente Spanje-liefhebbers. Vorig jaar – vlak na de bekendmaking van de Brexit – stuikte de verkoop van de Britten in Spanje echter in elkaar, met een daling van de vastgoedaankopen met liefst 27 procent. Intussen lijkt ook die daling echter stilaan van de baan: de voorbije zes maanden steeg het aantal Britten dat een Spaanse casa kocht zo opnieuw met 12 procent. Op de lange termijn zal de impact van de Brexit dus beperkt zijn.

Bron: ‘Bouw&Wonen’ & ‘Bereal’

INVESTINSPAIN.BE

Check zeker ook onze Services, om volledig zorgeloos van Uw buitenverblijf te kunnen genieten. Deze gaan van aankoop, tot bemeubelen en Property Management!

Indien U interesse heeft in dit project, kan U dat laten weten via onze contactpagina. We kijken er naar uit om U te mogen ontvangen in één van onze kantoren in België of Spanje!

Prijzen en beschikbaarheid? Klik hier, en we sturen het je door!

Lees ook andere relevante blogs over buitenverblijf Spanje Belgen:

Leave a Reply

Compare Listings