geavanceerd zoeken
Your search results

Spaanse kust wordt meer en meer Costa Belgica

Posted by admin on mei 10, 2017
0

Heb je al gehoord van de Costa Belgica? Spanje was in 2016 hét land waar mensen een tweede woning of buitenverblijf kochten. Vorig jaar kochten 14 keer zoveel Belgen een buitenverblijf in het land van de Sangria in vergelijking met 10 jaar geleden. Vastgoedexperten verwachten tussen dit en volgend jaar een verdere stijging in de verkoop van 5%.

De cijfers van de Costa Belgica op een rijtje

De Costa Blanca, denk maar aan Benidorm en Alicante, is de streek waar het meeste vastgoed wordt verkocht. In 2016 kochten 1 260 gezinnen een woning in de Costa Blanca. De tweede meest gekozen plaats, is de Costa Del Sol  met Marbella en Málaga, goed voor 916 aankopen in het vastgoed. Op de derde plaats staan de Canarische eilanden, met 553 verkochte eigendommen.

Waarom Spanje?

De Spaanse kust is erg in trek bij de Belgen, één van de redenen is uiteraard het zonovergoten klimaat. De Spaanse kustlijn heeft het mediterrane klimaat dat zelfs in Frankrijk vaak op zich laat wachten. Naast het klimaat zijn de prijzen voor het kopen van vastgoed één van de hoofdredenen. Gemiddeld betaal je €150 000 voor een aardig stulpje, dit is gemiddeld 30%?! procent lager dan de prijzen in 2008, vlak voor de crisis.

Goedkope verbinding naar het Zuiden

Een volgend pluspunt van de Costa Belgica is dat het vliegtuig nemen naar Spanje steeds goedkoper wordt. Er zijn enorm veel vliegtuigmaatschappijen die Spanje en de bijhorende eilanden bedienen waardoor de druk voor lage kostprijzen steeds hoger wordt. De concurrentie is bikkelhard en als je wil meespelen als vliegtuigmaatschappij, dan moet je jouw prijs verlagen.

Veiliger gevoel

We mogen het niet onder stoelen of banken steken, ook het gevoel van veiligheid heeft er grotendeels mee te maken waarom heel wat mensen een tweede woning kopen in Spanje. De laatste jaren zijn er heel wat aanslagen gebeurd in de populaire vakantiebestemmingen zoals Egypte, Turkije en Frankrijk. Spanje en alle eilanden die tot Spanje behoren, liggen een heel pak verder weg en hebben geen directe link met aanslagen.

Family time

Het is ook opvallend dat mensen een huis kopen in Spanje voor echte quality time met de familie. Het wordt vaker een beslissing die met de familie wordt genomen dan ieder voor zich. Mensen denken aan hun kinderen en kleinkinderen en zien het belang in van samen op vakantie gaan. Met een vast stekje in het Zuiden kunnen ze vaker een tripje maken zonder al teveel moeten regelen of boeken. Los van dit blijft het een investering en zal het meer opbrengen dan geld onder jouw matras te bewaren (lees jouw spaarrekening).

Nog op zoek naar jouw droomwoning? Ontdek de lopende projecten!

Leave a Reply

Compare Listings