geavanceerd zoeken
Uw zoekresultaten

Waar kochten buitenlandse investeerders vastgoed in Spanje in 2021?

Home » Waar kochten buitenlandse investeerders vastgoed in Spanje in 2021?

Geschatte leestijd: 6 minuten

Wanneer u onroerend goed in Spanje koopt en verkoopt, helpt het om te weten wie er nog meer met u op de markt is, want de liquiditeit bepaalt hoe gemakkelijk het is om een tegenpartij te vinden. Buitenlandse investeerders zijn een belangrijk segment van de markt, dus waar zijn ze te vinden?

Stijgende buitenlandse vraag naar Spaans vastgoed

2021 was een recordjaar voor de buitenlandse vraag, zoals uitgelegd in het artikel van vorige week de Pandemie geeft een nieuwe impuls aan de buitenlandse vraag in 2021, en buitenlandse kopers waren vorig jaar goed voor 16,5% van de markt. Maar slechts 9 van de 50 Spaanse provincies trekken 90% van de buitenlandse vraag aan, dus als u koopt in een provincie als Teruel, die de minst populaire provincie is bij buitenlandse kopers met slechts 0,01% van de markt, is het een veilige veronderstelling dat u waarschijnlijk geen buitenlandse koper zult vinden wanneer de tijd komt om te verkopen, hoe mooi Teruel ook is.

Volgens de laatste cijfers van de Spaanse vereniging van notarissen was de Valenciaanse Gemeenschap de populairste van de autonome regio’s van Spanje met buitenlandse kopers die goed waren voor 26% van de markt (29.019 kopers), gevolgd door Andalusië met 20% (22.625 kopers) en Catalonië met 16% (17.493 kopers). Het onderstaande taartdiagram geeft een volledig overzicht van het marktaandeel van de buitenlandse vraag per regio.

Waar kochten buitenlandse investeerders vastgoed in Spanje in 2021

De notarissen verstrekken ook kaarten die laten zien hoe de buitenlandse vraag over Spanje is verdeeld. De kaart toont aankopen door buitenlandse niet-ingezetenen (die vakantiewoningen kopen) in H2 2021, en de kaart onder toont aankopen door buitenlandse ingezetenen in Spanje, met inbegrip van economische migranten en lifestyle expats. In elk geval tonen ze het buitenlandse marktaandeel van de twee belangrijkste nationaliteiten in elke regio (of eerste / tweede gelijk in sommige gevallen).

Where foreigners bought real estate in spain 2021

Kijkend naar de kaart links (niet-ingezetenen die tweede huizen kopen) waren de Britten nummer één in drie regio’s en nummer één of twee in zeven. De Duitsers waren nummer één in vier en nummer twee in dertien, en de Fransen waren nummer één in zeven. Interessant is dat de Amerikanen – ver van huis – nummer één waren in twee regio’s en nummer één of twee in vier. Dus hoewel de Duitsers in 2021 na de Britten de grootste groep buitenlandse kopers vormden, waren zij nummer één als het gaat om het kopen van vakantiewoningen buiten de gebaande paden in regio’s als Castilië & Leon, Extremadura en La Rioja.

Als we naar de kaart rechts kijken (buitenlanders die in Spanje wonen, met inbegrip van economische migranten uit Marokko en Roemenië, en lifestyle expats uit het VK en Duitsland), waren de Marokkanen en de Roemenen elk nummer één of twee in 11 regio’s, terwijl de Britten nummer één waren in de regio Valencia, en nummer twee in Andalusië, de Balearen, Murcia en Galicië, terwijl de Duitsers nummer één waren in de Balearen, en nummer twee op de Canarische Eilanden (waar de Italianen nummer één waren). Dus als het gaat om levensstijl expats, de Britten waren de meest avontuurlijke.

Buitenlandse vastgoed zoekopdrachten van buiten Spanje

Meer details over buitenlandse interesse per locatie wordt verstrekt door het Spaanse onroerend goed portaal Idealista, die zojuist een tabel heeft gepubliceerd van kleine gemeenten die de meeste zoekopdrachten uit het buitenland trokken in het vierde kwartaal van vorig jaar. Zij analyseerden zoekopdrachten uit het buitenland gericht op gemeenten met een bevolking van 5.000 of minder, om een idee te krijgen van de buitenlandse belangstelling voor plaatsen weg van de grote toeristische hotspots zoals Marbella en Benidorm.

Leisure club INVESTINSPAIN Ocean View Marbella
Ocean View Marbella – Project te koop in Marbella

Volgens hun gegevens was de populairste “kleine” gemeente Ciudad Quesada in de provincie Alicante aan de zuidelijke Costa Blanca, aangevoerd door Nederlandse belangstelling, met Duitsland op de tweede plaats en het Verenigd Koninkrijk op de derde plaats. In deze studie Alicante provincie had zes van de top vijf van de vijfentwintig meest gewilde kleine steden, en de Balearen had negen, alle onder leiding van Duitse kopers op zoek naar een aantal van de duurste onroerend goed (prijzen in donkerblauw). U kunt klikken op de tabel koppen om de resultaten te rangschikken door een van de kolommen. Duitsland en Nederland domineren de top zoekopdrachten, terwijl het Verenigd Koninkrijk was runner-up in bijna de helft van de locaties.

Meer weten over vastgoed in Zuid-Spanje? Lees verder!

Waarom kopen veel buitenlanders in Costa del Sol?

Uiteraard hebben wij bij InvestinSpain een sterke focus op de Costa del Sol. Maar wat zorgt nou voor de buitenlandse interesse voor vastgoed in Marbella, Estepona, Benahavis en andere hotspots aan de Spaanse zuidkust?

Wij geven u hier een beknopt overzicht van de belangrijkste oorzaken.

Groot aanbod Luxe woningen

Een groot deel van het vastgoedaanbod in dit gebied bestaat uit luxewoningen, met een gemiddelde kostprijs per vierkante meter die hoger ligt dan die van andere Andalusische en Spaanse steden in het algemeen. De kopers die op zoek zijn naar onroerend goed aan de Costa Del Sol kunnen behoorlijk veeleisend zijn, en zijn op zoek naar woningen met niet alleen comfort maar net dat beetje extra; dit draagt ook bij aan de stijgende prijzen van woningen aan de kust. Comfort zoals luxueuze gemeenschappelijke tuinen, zwembaden, sportzones en domotica-systemen zijn slechts enkele van de vele kenmerken waarnaar sommige kopers op zoek zijn bij het investeren in de Costa Del Sol vastgoedmarkt.

gunstige onroerend Goed Markt

Meer en meer klanten met buitenlands kapitaal hebben besloten om te investeren in de onroerend goed markt in de provincie Malaga, en er zijn al mensen die zeggen dat het dicht bij een nieuwe vastgoed zeepbel kan zijn met stijgende prijzen en onmogelijke financiering. Maar voor nu is de waarheid dat de verkoop en verhuur van woningen toeneemt, dus de prijzen passen zich aan de vraag aan.

Een gebied in hoge vraag

Dankzij de cultuur, de vrije tijd, het klimaat, de gastronomie en de mensen in de provincies is de huizenmarkt gegroeid en zal blijven groeien, vooral de markt gewijd aan toerisme en luxe woningen. De heropleving van de vastgoedmarkt is reeds een feit in dit deel van Spanje, en de klanten zijn blij dat ze een huis kunnen kopen waar ze kunnen genieten van alles wat de prachtige Costa Del Sol te bieden heeft.

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen