Uw zoekresultaten

Onderzoek: De Costa del Sol heeft de meeste luxe woningen in Spanje

Home » Onderzoek: De Costa del Sol heeft de meeste luxe woningen in Spanje

Geschatte leestijd: 7 minuten

Onroerend goed met een prijskaartje van meer dan 1 miljoen euro zijn verspreid over heel Spanje en alle 50 provincies hebben er ten minste één. Maar eersteklas woningen hebben de neiging zich te concentreren in bepaalde gebieden…en één daarvan is de Costa del Sol, waar momenteel meer dan 23% van het totaal staat. Het is tevens de enclave met het hoogste aantal luxe huizen in Spanje.

Dat blijkt uit een onderzoek van Idealista.

Costa del Sol heeft de hoogste concentratie luxe woningen


In een recent onderzoek van het online vastgoedportaal Idealista is gekeken naar eersteklas residentieel vastgoed in Spanje. Specifiek genomen werden enkel woningen met een vraagprijs van ten minste 1 miljoen euro meegenomen in het onderzoek. In totaal waren dat er 36.368.

De overgrote meerderheid van de woningen bevindt zich in slechts vier delen van het land: de Costa del Sol, de Balearen, Madrid en Barcelona. Samen is dit kwartet goed voor 73% van de luxemarkt.

Meer over luxe woningen in Costa del Sol

Bekijk ook eens deze artikelen van investinspain:

Binnen deze vier nemen de Costa del Sol en de Balearen echter het leeuwendeel voor hun rekening. De provincie Malaga is goed voor 23,1% van het totaal en de Balearen komen op de tweede plaats met 22,9%. Zowel Madrid als Barcelona liggen aanzienlijk verder achter met respectievelijk 15,1% en 12%.

Wist u dat? Het duurste onroerend goed in Spanje werd eerder dit jaar verkocht aan de Costa del Sol. Villa Cullinan in La Zagaleta bracht €32 miljoen op.

– GERELATEERD –

– GERELATEERD –

De meeste ultra-high-end eigendommen zijn aan de Costa del Sol

In sommige delen van de Costa del Sol is high-end vastgoed de norm. Dit is het geval in de zogenaamde Gouden Driehoek, die bestaat uit Benahavís, Estepona en Marbella. Het is dan ook geen verrassing te ontdekken dat als het gaat om ultra-luxe eigendommen in Spanje, de Costa del Sol ook een centrale plaats inneemt.

In totaal waren er 2.216 eigendommen aan de Costa del Sol op de markt met een prijskaartje van meer dan 3 miljoen euro. Dit is het hoogste aantal in Spanje en duidelijk beter dan de naaste concurrent.

The Secret Marbella: 34 spectaculaire villa’s in Real de la Quinta – Vanaf €1.870.211

Het aantal ultra-luxe woningen in de provincie Malaga bedroeg meer dan een derde (36,8%) van die in Spanje. De 1.937 eersteklas woningen op de Balearen waren goed voor 32,2% van het totaal.

Wist u dat? Onze Luxe 1 Miljoen + pagina geeft een overzicht van de beste high-end woningen die momenteel te koop staan aan de Costa del Sol.

Vind uw luxe woning aan de Costa del Sol

Zoals de Idealista enquête laat zien, is er geen tekort aan keuze van eersteklas onroerend goed aan de Costa del Sol. Bij Investinspain.be hebben we een van de beste selecties, vooral in de meest gewilde bestemmingen zoals Marbella en Benahavís.

– GERELATEERD –

Marein Natura Nueva Andalucia villas INVESTINSPAIN 4

Luxe Nieuwbouw Villa’s: Costa del Sol Watchlist 2021

– GERELATEERD –

Luxe Nieuwbouw villa’s te koop

Bekijk nu onze top 3 nieuwbouw villa’s te koop in regio Marbella. Deze woningen zijn allemaal +1 miljoen euro eigendommen.

Verkocht
Verkocht

Mirabella Hills (Uitverkocht)

Uitverkocht
Mirabella Hills: Instapklare villa’s in La Alquería – Benahavís – Uitver
Verkocht

Marae Residences – Uitverkocht

Vanaf € 1.150.000
Marae Residences: Villaproject met sublieme zeezichten in Benalmádena – vanaf €1.150
27
Verkocht

Ocean Eye – Uitverkocht

Vanaf € 1.270.000
Ocean Eye: 3 adembenemende villa’s met zeezicht in La Duquesa, Manilva – vanaf

Nieuw bij Investinspain: Thema pagina’s met de mooiste nieuwbouw!

Zoek en vind de mooiste golf nieuwbouw aan de Spaanse Zuidkust. Klik hier benenden om onze gloednieuwe golf verzamel pagina te openen met alleen het beste vastgoed aan de Costa del Sol.

Meer vastgoed pagina’s van Investinspain

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen