geavanceerd zoeken
Your search results

Luxe woningen Costa del Sol

Onze selectie van luxe woningen in Marbella, Estepona, Mijas, Sotogrande en andere hotspots aan de Costa del Sol.

THE SECRET VILLA A CAM21 FINAL

De Costa del Sol biedt al jaren een zeer stabiele vastgoedmarkt aan. De onderliggende trend bij vastgoedprijzen in deze regio blijft altijd in stijgende lijn, ongeacht of er diepte- of hoogtepunten zijn in een bepaalde periode. Daarom blijft vastgoed nog steeds een zeer veilige investering. De Costa del Sol staat bekend om haar uitgebreide luxe woningen die internationale investeerders aantrekken. Deze grote internationale interesse heeft ervoor gezorgd dat zelfs de corona-crisis de vastgoedmarkt aan de Costa del Sol niet kon onderuithalen, in tegendeel! De pandemie heeft mensen er nog meer van overtuigd om levenskwaliteit voorop te stellen. En waar kan u meer genieten van zon, luxe en rust dan aan de Costa del Sol?

Marbella wordt aanzien als zowat het centrum van de glamour aan de Spaanse zuidkust, deze stad biedt aan haar bewoners alles wat ze maar kunnen wensen, maar ook Benahavís en Estepona zijn de laatste jaren uitgegroeid tot bloeiende plaatsen. Benahavís is een bergdorpje dat een grote groei kent door de uitbreiding van golf en luxe accomodaties, maar heeft zijn charme hierdoor zeker niet verloren. Mensen die hier verblijven hebben een adembenemend uitzicht op de kustlijn tussen Marbella en Estepona en kunnen op een klare dag zelfs de kust van Afrika spotten. In Estepona daarentegen vinden er ook veel uitbreidingen plaats, wat van deze groene stad ook meteen een zeer levendige, maar niet overheersend drukke stad maakt.

Investeerders gaan langs de zuidkust op zoek naar luxe appartementen en villa’s die genieten van de meest uitgebreide domotica en faciliteiten. Van Health Clubs tot conciërge services en van eigen farmer markets tot ruitersportcentra, alles wat u zich kan bedenken is er te vinden. Met INVESTINSPAIN hebben we een ruim portfolio aan luxueuze nieuwbouw projecten die niet alleen een goede investering vormen, maar u ook de kans geven om 100% te genieten van uw verblijf. Verkiest u een kleinschalig project dat extra privacy garandeert met geweldige golf- of zeezichten? Of maakt u graag gebruik van allerhande services on site om volledig tot rust te kunnen komen? Neem dan zeker een kijkje tussen onze projecten of contacteer ons voor verdere info!

Uitgelichte luxe woningen in Costa del Sol

Te koop

The Gallery Palo Alto

Vanaf € 3.600.000
The Gallery Palo Alto: Exclusieve villa’s tussen de prachtige heuvels van Ojén Ontde ...

VITAE VILLA’S

Vanaf € 1.850.000
Vitae Villa’s: Unieke villa’s in Monte Mayor- vanaf €1.850.000 Vitae VillaR ...

Luxe Villa’s te koop in Costa del Sol

Bekijk hier een exclusief aanbod van +1miljoen nieuwbouw villa’s te koop in Zuid-Spanje.

Oceanic – On-hold

Vanaf € 1.650.000
Oceanic: Nieuwbouw project van 25 villa’s in La Duquesa – Vanaf €1.650.000 OCE ...

The Secret Marbella – On-hold

Vanaf € 2.711.000
The Secret Marbella: 34 spectaculaire villa’s in Real de la Quinta – Vanaf €2. ...
3 980 m2details
Verkocht
Verkocht

Mirador del Paraíso – Uitverkocht

Vanaf € 1.350.000
Mirador del Paraíso: Unieke appartementen en villa’s in Benahavís – vanaf €1.3 ...
Luxe woningen Costa del Sol

Luxe appartementen te koop in Costa del Sol

Bekijk hier een exclusief aanbod van luxe appartementen te koop in Zuid-Spanje. Deze nieuwbouw projecten liggen in de buurt van de meest diverse faciliteiten.

Ikkil Bay

Vanaf € 2.300.000
Ikkil Bay: Frontline beach villa appartementen vlakbij jachthaven van Estepona vanaf €2.30 ...
Verkocht
Verkocht

Grand View Marbella – Uitverkocht

Vanaf € 2.400.000
Grand View Marbella: 7 ruime luxe appartementen met panoramische zeezichten – Vanaf ...
Verkocht
Verkocht

EMARE – Uitverkocht

Voor € 3.850.000
Emare: Frontline beach villa-appartement naast Laguna Village voor €3.850.000 – Inst ...
3 3 409 m2details

Costa del Sol feiten

 • Spanje heeft een van de gezondste levensstijlen en hoogste levensverwachtingen ter wereld
 • Andalusië is het levendigste deel van Spanje en de bakermat van veel van zijn culturele iconen
 • Het klimaat, het landschap, de voorzieningen en de levenskwaliteit van de Costa del Sol maken het tot de ultieme lifestyle bestemming in Europa
 • De lage dichtheid, ruimte, open landschappen en indrukwekkende uitzichten zorgen ervoor dat u nooit ver van de natuur bent.
 • Dit wordt nog versterkt door het feit dat het gebied zo’n rijke diversiteit aan locaties, levensstijlen en eigendommen biedt
 • De kustgebieden die bekend staan als de “Costas” bieden een levensstijl die buitenlandse kopers aanspreekt
 • Een brede waaier van woningtypes en prijsklassen bestaan hier
 • Marbella is de meest gevestigde high-end residentiële zone aan de Costa del Sol, met vijf-sterren diensten en aantrekkingskracht, maar andere gebieden bieden alternatieven die steeds meer in de mode zijn
 • Dit is vooral het geval in Marbella Oost, Benahavis en Estepona, waar veel van de nieuwe en moderne eigendommen kunnen gevonden worden
 • Finca Cortesin en Sotogrande, aan de westkant van de Costa del Sol, zijn zeer selectieve residentiële resorts omgeven door natuur
 • De markt- en prijsgroei van de laatste jaren was vooral gericht op nieuwgebouwde appartementen en villa’s

Costa del Sol – Een unieke levensstijl

Binnen Andalusië is de kuststreek die bekend staat als de Costa del Sol de onmiskenbare levensstijl-bestemming voor mensen uit heel Europa en daarbuiten. Het gebied, dat zich uitstrekt van Sotogrande in het westen tot Malaga in het oosten, biedt spectaculair subtropisch groen en zeegezichten binnen het zonnigste klimaat van Europa.

Dit zorgt voor een unieke manier van leven die ideaal is voor buitenactiviteiten zoals golf, zeilen, paardrijden, tennis, yoga en wandelen. Een levendige kosmopolitische sociale scène heeft zich hier ontwikkeld sinds de internationale elite deze regio voor het eerst ‘ontdekte’ in de jaren 1950, en vandaag is Marbella een upmarket residentiële lifestyle bestemming in het hart van de Costa del Sol.

De meer dan 70 golfbanen waarvan het groen zich over het gebied uitspreidt belichamen zijn vermogen om u het leven ten volle te laten beleven, maar toch heeft elk deel van de Costa del Sol zijn eigen kenmerken en levensstijl geschiktheid. Het meest aantrekkelijk is de regio van Marbella Oost via Benahavis en Estepona naar Sotogrande.

Nieuwbouw woningen kopen in Costa del Sol

Nieuwbouwwoningen of woningen in aanbouw worden meestal gekocht d.m.v. een makelaar, of direct van de ontwikkelaar. Het is onmogelijk om van een particuliere eigenaar nieuwbouw te kopen, zodat er normaal gesproken minder ruimte is voor prijsonderhandelingen.

De prijs van een nieuwbouw villa of appartement is precies dezelfde als u dit via een makelaar koopt, of direct bij de ontwikkelaar. Daarom kiezen veel buitenlandse kopers in Zuid-Spanje om een makelaar in te schakelen.

Het proces is ook anders, want bij het ondertekenen van de koopovereenkomst en het maken van een aanbetaling zal uw advocaat controleren of alles is zoals de ontwikkelaar beweert. Zodra dit is bevestigd, wordt de betaling door de koper gedaan in regelmatige termijnen, zoals vastgelegd in het koopcontract, totdat de laatste betaling is voltooid en het onroerend goed op uw naam is geregistreerd, compleet met eerste bewonersvergunning.

Het nieuwbouw koopproces wordt geregeld door wetten, die voorschrijven dat al het geld dat tijdens de bouwperiode wordt betaald, moet worden gegarandeerd door een bank of verzekeringsmaatschappij.

Bovendien verplicht deze wet de projectontwikkelaar om een verzekering voor 10 jaar af te sluiten met betrekking tot eventuele basisgebreken aan het gebouw, met de kopers als begunstigden. Om er zeker van te zijn dat het onroerend goed wordt geleverd volgens de overeengekomen specificaties, is het altijd verstandig om een uitgebreide oplevering te doen alvorens de levering te aanvaarden. Voor de rest gelden dezelfde regels, zodat de door de ontwikkelaar aan de koper afgegeven overdrachtsakte voor een notaris wordt ondertekend en de woning op naam van de nieuwe eigenaar wordt geregistreerd, compleet met eerste bewonersvergunning.

Geavanceerd zoeken

Geavanceerd zoeken

Meer over nieuwbouw villa’s en appartementen

Niet gevonden wat u zocht?

Neem dan contact op met Investinspain. Onze vastgoed-experts helpen u graag verder met uw zoektocht naar dé perfecte luxe woning aan de Costa del Sol.

[contact-form-7 id=”35073″]

Compare Listings