Uw zoekresultaten

Grand Park Costa del Sol in Mijas: Het grootste park van de Costa del Sol

Home » Grand Park Costa del Sol in Mijas: Het grootste park van de Costa del Sol

Geschatte leestijd: 3 minuten

Mijas zal met het ‘Grand Park Costa del Sol’ (ook wel Gran Parque de Mijas genoemd) het grootste aangelegde park van de hele Costa del Sol krijgen. Werken begonnen in de lente van 2023 en zouden in februari 2025 afgerond zijn. Het park zal een locatie zijn waar tal van hobby’s kunnen uitgevoerd worden en evenementen georganiseerd zullen worden. Bronnen: Sur In English & La Opinion de Malaga

Grand Park Costa del Sol Mijas
Bron: Sur In English

Locatie van Grand Park Costa del Sol

Het Grand Park Costa del Sol wordt gebouwd in el Cortijo del Ahogadero in Las Lagunas, Mijas en is dus ook makkelijk bereikbaar vanuit het centrum van Fuengirola (zo’n 10 minuten rijden). Vanuit het centrum van Las Lagunas de Mijas is het 1,5 km stappen.

Grootste aangelegde park Costa del Sol

Grand Park Costa del Sol zal, zoals de naam doet vermoeden, het grootste aangelegde park worden van de hele Costa del Sol. In ruim 350.000m2 oppervlakte zullen kunstmeren, een amfitheater voor events, klimmuren, een skatepark, loopbaan, fietspad, waterattracties en veel meer terug te vinden zijn. Ook 20.000 planten en meer dan 2000 bomen en struiken zullen het Grand Park Costa del Sol hun thuis kunnen noemen, waardoor het park ook wel de ‘groene long van Mijas’ wordt genoemd.

Grand Park Costa del Sol Mijas Fuengirola
Bron: La Opinion de Malaga

Constructie en bouwstijl

Het Grand Park Costa del Sol wordt in twee grote fases aangelegd (gestart in mei 2023). De eerste fase, met een uitvoeringsperiode van 18 maanden, zal het groengebied zijn; terwijl de tweede fase de bouw van twee toegangsbruggen zal omvatten. De plannen om het park te bouwen liepen vertraging op vanwege de ontdekking van een Romeinse locatie een jaar na de eerste opstelling van het project in 2017. Het project werd later nog verder uitgesteld totdat de gemeente voldoende grond verwierf die nodig was om met het project te beginnen, inclusief de aankoop van 360.000 vierkante meter privé grond.

Het park zal een typisch Andalusische stijl hebben met Arabische mozaïeken, fonteinen en zelfs een kleine tempel.

Conclusie

Met het Grand Park Costa del Sol in Mijas krijgt de Costa del Sol één van de grootste aangelegde parken van Spanje. De locatie biedt tal van faciliteiten en mogelijkheden en is zeer goed bereikbaar voor omliggende steden.

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen