geavanceerd zoeken
Uw zoekresultaten

Malaga opnieuw een van de favoriete bestemmingen tijdens het Paasverlof

Home » Malaga opnieuw een van de favoriete bestemmingen tijdens het Paasverlof

Geschatte leestijd: 3 minuten

Malaga is opnieuw een van de meest gewilde bestemmingen voor Pasen onder Europeanen. Concreet is het voor Nederlandse toeristen de meest gewilde Spaanse bestemming, vóór Barcelona, ​​Alicante, Valencia en Madrid, en bovendien de derde meest populaire bestemming voor Fransen, vierde voor Duitsers, vijfde voor Britten, zesde voor Italianen en zevende voor de Portugezen, schrijft Malaga Hoy.

Malaga Paasvakantie

Dit blijkt uit gegevens afkomstig van de vlucht- en hotelzoekmachine van Jetcost, die heeft bepaald welke bestemmingen tijdens Pasen het meest in trek zijn bij Europese toeristen, waarbij ook wordt benadrukt dat “het aantal zoekopdrachten naar vluchten met 13% is toegenomen, terwijl het aantal hotels dat geboekt werd met 16% is toegenomen vergeleken tot Pasen 2023”, waardoor 2024 het jaar is met het hoogste aantal zoekopdrachten in de geschiedenis van de tool.

Pasen wordt door velen gebruikt om een trip te maken, of het nu gaat om een ​​goed georganiseerde en complete reis of een kort uitje. Niet alleen Spanjaarden maken van de gelegenheid gebruik om de Goede Week op een bepaalde manier te beleven of er juist even tussenuit te gaan, maar ook Europese toeristen besluiten om tijdens deze data een reis te organiseren. Opnieuw is Spanje de meest gewilde bestemming onder Europese toeristen, kennelijk aangetrokken door het lenteklimaat waaraan het land gewend is in enkele van zijn populairste steden, waaronder Malaga. Spanje lijkt dus een voorsprong te hebben op andere bestemmingen zoals Italië en Portugal, die met Spanje ook een veel milder klimaat in hun kuststeden delen. Niet vreemd dus dat mensen kiezen voor Malaga als bestemming voor Pasen.

“Jetcost analyseert regelmatig de zoekopdrachten die via haar website worden uitgevoerd, waardoor zeer betrouwbare gegevens worden verkregen. Het gaat immers om échte zoekopdrachten en geen enquêtes”, zeggen de medewerkers van Jetcost.

Ook Sevilla behoort tot de populairste bestemmingen voor Pasen, maar de rest van de Andalusische provincies niet. Aan de andere kant behoort Malaga ook tot de meest gewilde bestemmingen ter wereld onder Spaanse toeristen. Spaanse toeristen zoeken in de top 3 naar opmerkelijke hoofdsteden zoals Londen, Parijs of Rome om deze Heilige Week door te brengen, met Sevilla op de vierde plaats, gevolgd door Palma de Mallorca, Tenerife en Malaga op de achtste plaats.

Ignazio Ciarmoli, Marketing Director van Jetcost, zegt: “Andalusië blijft een van de grootste toeristische bestemmingen ter wereld, waar de culturele rijkdom en de heerlijke gastronomie het goed blijven doen. “Hotels en infrastructuur blijven een groot aantal Europese en Spaanse toeristen verleiden, die Andalusië tot hun favoriete bestemmingen rekenen in de Jetcost-zoekmachine voor Pasen 2024.”

Op zoek naar een woning aan de Costa del Sol ook buiten de Paasvakantie?

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen