geavanceerd zoeken
Uw zoekresultaten

Vastgoedproject ‘La Térmica’ in Malaga goedgekeurd voor constructie

Geschatte leestijd: 3 minuten

De gemeenteraad van Malaga heeft het project “La Térmica” goedgekeurd. Dit project heeft inmiddels alle noodzakelijke procedures afgerond om te beginnen met de werkzaamheden voor conditionering, herverkaveling, urbanisatie en bouw.

la termica Malaga
Bron: Inmo Espacio

Het project ‘La Térmica’ in Málaga staat op het punt werkelijkheid te worden. Na zes jaar van stedenbouwkundige administratieve procedure, heeft de gemeenteraad in plenaire vergadering het urbanisatieproject goedgekeurd voor een van de meest emblematische en relevante vastgoedontwikkelingen aan de Andalusische kust.

Na deze procedure zet het project een belangrijke stap in de richting van de start van de bouw, met als enige hangende kwestie de bekrachtiging van het herverkavelingsproject door het gemeentelijke stedenbouwkundige management, nadat het al is goedgekeurd door de compensatieraad van de sector.

De eigenaren van het project zijn de gemeente Málaga en Nueva Marina Real Estate (NUMA), een bedrijf dat is gevormd door het investeringsfonds Ginkgo Advisor SARL (80%) en Inmobiliaria Espacio (20%). Zij willen in het tweede kwartaal van het jaar beginnen met de urbanisatiewerkzaamheden en de bouw van de eerste woonwijk, waarvan de voltooiing naar verwachting vier jaar in beslag zal nemen.

La Térmica zal één van de belangrijkste initiatieven zijn aan de Costa del Sol (en heel Andalusië) en heeft een totale oppervlakte van bijna 116.000 m2, die voor meerdere doeleinden zal worden gebruikt, waaronder de bouw van 870 particuliere en sociale woningen, een commerciële ruimte, kantoren, een hotel, openbare ruimtes en faciliteiten. Ongeveer 80% van de bruto oppervlakte van de sector (ongeveer 82.890 m2) zal worden gereserveerd voor open ruimtes voor gebouwen en openbaar gebruik, waaronder een nieuw amusementsgebied op de boulevard voor het gebruik door alle burgers.

Volgens de initiatiefnemers van het project heeft de publiek-private samenwerking die dit project heeft aangedreven als doel om ‘La Térmica’ te veranderen in een ontmoetingsplaats, niet alleen voor de inwoners van het gebied, maar voor alle inwoners van Málaga, en is het een representatief voorbeeld van de verandering die de stad ondergaat in de richting van een modern, duurzaam en gedigitaliseerd stedenbouwkundig model. Met dit doel wordt een traditioneel industrieel gebied geregenereerd en aangepast aan de demografische en economische behoeften van het gebied, terwijl de duurzaamheid van het gebied wordt gestimuleerd en ESG-criteria worden geïntegreerd.

Met de ontwikkeling van dit project zullen naar schatting ongeveer 1.500 directe en indirecte banen worden gecreëerd, evenals een aanzienlijke economische en sociale activiteit. Ook zullen de faciliteiten in deze nieuwe wijk na de bouw 600 nieuwe banen opleveren.

Benieuwd naar andere projecten die doen dromen aan de Costa del Sol?

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen