geavanceerd zoeken
Uw zoekresultaten

Appartement, duplex of penthouse?

Home » Appartement, duplex of penthouse?

Geschatte leestijd: 4 minuten

Appartement, duplex of penthouse?: in deze blog bespreken we de verschillende soorten woningen die verkrijgbaar zijn bij de meeste vastgoedprojecten aan de Costa del Sol en de voordelen die eraan gebonden zijn. Ontdek in deze blog of een appartement, penthouse of duplex het best voor je geschikt is.

Appartement

Natura Estepona901201000

Hoewel ook een penthouse en duplex strikt genomen appartementen zijn, hebben we het hier over de units die bestaan uit één verdiep en die zich niet bovenaan een ontwikkeling bevinden. Appartementen zijn er in verschillende maten en vormen. Gelijkvloers-appartementen hebben soms namelijk een tuin terwijl een appartement op verdiep vaker over terrassen en mooiere (lees hogere) zichten beschikt.

Kenmerken appartementen

Appartementen zijn vaak goedkoper dan een duplex of penthouse doordat er een groter aanbod is en doordat ze minder ruim zijn en/of minder goede zichten hebben dan duplexen en penthouses. Bijgevolg krijg je vaak wel meer waar voor je geld. Mensen die enkel op zoek zijn naar een nette eigen woning om af en toe te verblijven en geen extra ruimte of exclusieve zichten zoeken, zijn dus het beste gesteld met een appartement. Vaak zijn er tussen de 1-3 slaapkamers beschikbaar en door de beperktere oppervlaktes is er minder kuiswerk en onderhoud nodig wat voor een vakantiewoning zeer voordelig is.

Duplex

GRANDVIEW Duplex InteriorLampara HD Web

Duplexen bieden een interessante tussenstap tussen appartementen en volledige huizen. Deze woningen bestaan uit twee verdiepingen die intern met elkaar verbonden zijn. Vaak bevinden de slaapkamers zich op de bovenste verdieping, terwijl de leefruimtes zich op de benedenverdieping bevinden.

Kenmerken duplexen

Duplexen bieden meer ruimte dan standaardappartementen (tussen de 2-4 slaapkamers) en zijn bijgevolg vaak ook duurder dan appartementen. Ze zijn geschikt voor gezinnen of mensen die op zoek zijn naar extra leefruimte in het comfort van een community/project.

Penthouse

Salvia

Penthouses zijn het summum van luxe en ruimte in het community-wonen. Ze bevinden zich bovenaan de communities en bieden bijgevolg ook vaak een dakterras.

Kenmerken penthouses

Zoals hierboven vermeld, bevinden penthouses zich bovenaan het gebouw. Vaak zijn ze ook ruimer dan de appartementen (3-4 slaapkamers, of meer), soms beslaan ze een halve of hele bovenste verdieping, inclusief een dakterras met de beste zichten. Deze bevoorrechte positie in de community komt echter met een passend prijskaartje, waardoor penthouses vaak de duurste optie.

Gemeenschappelijke kenmerken

Hoewel er verschillen zijn in prijs, ruimte en zichten zijn er ook veel gelijkenissen tussen soorten woningen als appartementen, duplexen en penthouses. Zo maken ze namelijk allemaal deel uit van een community waarbij de bewoners gebruik kunnen maken van dezelfde faciliteiten en is uiteraard ook de locatie (binnen eenzelfde community) gelijk. Ook de afwerkingen binnenin zullen weinig verschillen tussen de units.

Hoe maak je je keuze?

De belangrijkste factor bij het kiezen tussen soorten woningen zal je budget zijn. Wie een lager budget heeft, zal meestal opteren voor een appartement. De iets hogere budgetten kunnen de afweging maken tussen appartement, duplex of penthouse, aangezien een appartement in community ‘X’ bijvoorbeeld evenveel kost als een penthouse in community ‘Y’. Vaak komt dit doordat projecten verschillen in afwerking, ligging en faciliteiten.

Wie veel belang hecht aan een optimale ligging, afwerking en/of faciliteiten kiest dus beter voor een appartement in een iets meer hoogstaande community dan een penthouse in een community die misschien minder te bieden heeft op die vlakken. Uiteindelijke moet er dus (met het budget in het achterhoofd) een compromis gezocht worden tussen extra ruimte, prestige en betere zichten in vergelijking met algemene afwerking, ligging en faciliteiten. Uiteraard kunnen ook andere zaken waar budget voor nodig is (zoals het interieur) een rol spelen in deze keuze. Een grotere penthouse zal bijvoorbeeld duurder zijn om in te richten dan een appartement met kleinere oppervlaktes.

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen