geavanceerd zoeken
Uw zoekresultaten

Starlite Music World: Bouw van auditorium met capaciteit van 15.000 mensen aangekondigd in Estepona

Home » Starlite Music World: Bouw van auditorium met capaciteit van 15.000 mensen aangekondigd in Estepona

Geschatte leestijd: 3 minuten

Starlite Music World: De plannen om een auditorium met een capaciteit van 15.000 personen, plus een aangrenzend hotel en conferentiecentrum te bouwen in Estepona, zijn zonet goedgekeurd.

Starlite Music World
Bron: https://starlitefestival.com/en/about-starlite-occident/

Het nieuwe Starlite-project in Estepona zal een investering van €286 miljoen vergen om het een permanente locatie te geven waar het hele jaar door evenementen kunnen plaatsvinden. Het heet Starlite Music World en krijgt een eigen terrein op een heuvel naast het Selwo Adventure Park. Dit zal het voor organisatoren gemakkelijker maken om evenementen te organiseren zonder elke drie maanden installaties op en af ​​te moeten bouwen, zoals ze momenteel doen op de Nagueles-site in Marbella.

De ‘Junta de Andalucia’ gaf vorig jaar de eerste goedkeuring voor de Starlite-site in Estepona als vervolg op zijn voorganger in Marbella. “Starlite Music World is de uitbreiding, groei en consolidatie van het Starlite Occident Festival”, zei oprichter Sandra García-Sanjuan. Maar beide sites zijn niet incompatibel met elkaar, voegde ze eraan toe: “Natuurlijk blijft het ‘Starlite Festival Occident Marbella’ omdat het ons ‘vlaggenschip’ is en de oorsprong van alles”, legt Garcia-Sanjuan uit.

Door de investering in Estepona zal de maximale omvang van het publiek bijna vier keer zo groot worden als de huidige capaciteit van 3.500. Dit maakt het misschien niet zozeer een ‘boetiekfestival’, maar zorgt er toch voor dat het een ‘premium concept’ blijft dat in de behoeften van het publiek voorziet, aldus de oprichter. Starlite Music World krijgt een eigen boulevard, meer, centraal plein en horecagedeelte. Het is de bedoeling dat er later een hotel en conferentiecentrum wordt gebouwd om beurzen en congressen aan te trekken. Er zijn zelfs plannen om op de locatie filmstudio’s te maken, die elk tussen de 1.500 en 3.000 m2 groot zijn en in totaal zes hectare groot zijn. De raad van Estepona heeft al zijn steun uitgesproken voor de plannen, omdat ze 450 banen kunnen creëren en een grote economische en culturele impuls kunnen betekenen voor de stad aan de Costa del Sol.

Ook voor vastgoedinvesteerders is dit goed nieuws. Het toon dat Estepona nog steeds een stad is in volle ontwikkeling, waardoor de vraag naar vastgoed alleen maar zal toenemen, net zoals de waarde ervan.

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen