geavanceerd zoeken
Uw zoekresultaten

Vakantiehuis Spanje kopen: De ultieme gids

Home » Vakantiehuis Spanje kopen: De ultieme gids

Geschatte leestijd: 7 minuten

Ben je ooit verleid door de gedachte om even bij te bruinen en uit te waaien in je eigen vakantiehuis in Spanje? Een vakantiehuis in Spanje kopen is een droom die steeds meer mensen koesteren. Een eigen plek waar je kan ontspannen en genieten wanneer je maar wilt. Misschien denk je dat dit niet voor jou is weggelegd en dat je beter een vakantiehuis kunt huren. Maar wat als ik je vertel dat je droomhuis aan de Spaanse Costa misschien wel dichterbij is dan je denkt? In dit artikel gaan we in op de voordelen van het kopen van een vakantiehuis in Spanje, de kosten, en alles wat je moet weten over het koopproces. Laten we beginnen!

Vakantiehuis Spanje kopen: Pure Sun Residences phase 2

Waarom Een Vakantiehuis Kopen in Spanje?

Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om een vakantiehuis in Spanje te kopen. Sommigen zien het als een rendabele investering, waarbij ze meerdere woningen kopen om deze later met winst te verkopen. Anderen kiezen ervoor om hun vakantiehuis zelf te verhuren, wat mogelijk is via onze organisatie. Maar de meeste mensen kopen een vakantiehuis aan de Spaanse kust om samen met hun partner tot rust te komen, te overwinteren, en in sommige gevallen zelfs te emigreren. Het Spaanse leven trekt veel mensen aan vanwege het aangename klimaat, de prachtige stranden en de ontspannen levensstijl.

Wat Kost Een Vakantiehuis in Spanje?

De kosten van een vakantiehuis in Spanje variëren natuurlijk, net zoals bij normale woningen in Nederland en België. Gemiddeld liggen de prijzen van Spaanse huizen echter een stuk lager. Bij InvestinSpain hebben we appartementen die beginnen bij €250.000 en villa’s die beginnen bij €600.000. Het is belangrijk om te bedenken of je een nieuwe woning wilt of een bestaande woning, en in welke omgeving je wilt verblijven. Dit zal invloed hebben op de prijs van je vakantiehuis.

De Spanje Vastgoedmarkt in een Notendop

Voordat we dieper ingaan op het proces van het kopen van een huis in Spanje, laten we eens kijken naar de huidige stand van zaken op de vastgoedmarkt. Spanje heeft de afgelopen jaren aanzienlijke groei gezien in de vastgoedsector, met een breed scala aan opties beschikbaar voor kopers. De vraag naar onroerend goed blijft hoog, vooral in populaire regio’s zoals de Costa del Sol, Barcelona en Valencia.

Stap voor Stap naar Je Droomhuis

1. Het Vaststellen van Je Budget

Voordat je begint met je zoektocht naar een woning in Spanje, is het van cruciaal belang om je budget nauwkeurig vast te stellen. Overweeg niet alleen de aankoopprijs, maar ook bijkomende kosten zoals belastingen, notaris- en advocaatkosten (zo’n 13% bovenop de vastgoedprijs). Hou uiteraard ook rekening met de kosten van de inrichting.

2. Kies de Juiste Locatie

Spanje biedt een breed scala aan prachtige locaties, elk met zijn eigen unieke charme. Overweeg welke regio het beste bij je wensen past, of je nu op zoek bent naar stranden, bergen, cultuur of rust.

3. Vind de Perfecte Makelaar

Een ervaren makelaar met kennis van de lokale markt en regio is essentieel om je door het koopproces te leiden. Ze kunnen je helpen bij het vinden van de juiste eigendommen, opmerken waarmee je rekening moet houden en je begeleiden bij de aankoop. Een vakantiehuis in Spanje kopen, wordt met een goede, ervaren makelaar een eitje.

4. Bezichtiging en Onderzoek

Zodra je potentiële eigendommen hebt geïdentificeerd, is het tijd om ze te bezichtigen. Neem de tijd om elk pand grondig te onderzoeken en let op eventuele gebreken of verborgen kosten. De veiligste optie is om dit met een goede makelaar te doen. Deze zal je al heel wat info kunnen verschaffen en ook de ontwikkelaars de juiste vragen kunnen stellen.

5. Onderhandeling en Koopovereenkomst

Als je het perfecte huis hebt gevonden, begint de aankoop. Je makelaar zal je helpen bij het betalen van een deposit (aanbetaling), alsook het tekenen van een reservatiecontract. Een goede makelaar zorgt hierbij ook voor vertalingen en brengt je nadien in contact met een ervaren advocaat.

6. Advocaat en Juridisch Advies

Om een vakantiehuis in Spanje te kopen is het van vitaal belang om de diensten van een bekwame advocaat in te schakelen om de wettelijke aspecten van de transactie af te handelen. Ook verder juridisch advies is essentieel om eventuele valkuilen te vermijden. Een belangrijke kanttekening hierbij is dat in Spanje de advocaat veel van de taken op zich neemt die in België en Nederland door een notaris worden gedaan. In Spanje werkt een notaris namelijk niet in jouw belang.

Een advocaat begeleidt je bij de tussentijdse betalingen, alsook bij het nalezen en eventueel laten aanpassen van de verschillende contracten.

7. Voltooiing van de Aankoop

Na goedkeuring van de koopovereenkomst en de juridische controles, vindt de overdracht van eigendom plaats. Hier worden de finale financiële transacties afgehandeld en wordt het eigendom officieel aan je overgedragen.

Het Bezichtigingsproces voor een Vakantiehuis in Spanje te kopen

Het bezichtigen van een vakantiehuis in Spanje werkt iets anders dan in Nederland of België. Wij begrijpen dat je niet zomaar even in de auto stapt om een huis te bekijken en dat je vertrouwt op onze zorg. Daarom bieden wij begeleiding gedurende je verblijf aan de Costa del Sol en plannen we bezichtigingen in, inclusief vervoer indien gewenst.

Het is aan te raden om meerdere woningen te bezichtigen om een goede keuze te kunnen maken. Onze consultant helpt je graag in je eigen landstaal bij het maken van je keuze. En als leuke extra, bij aankoop van een woning betalen we de kosten van de inspectietrip terug!

Investeren in Een Vakantiehuis in Spanje

Sommige klanten van InvestinSpain kiezen ervoor om te investeren in nieuwbouwprojecten, met name appartementen. Deze woningen zijn gemakkelijk en snel door te verkopen, en je kan zelfs je aankoopmakelaar ook je verkoopmakelaar laten worden.

Er wordt momenteel veel gebouwd aan de Spaanse Costa’s, dus het is belangrijk om als investeerder goed geïnformeerd te zijn over de aannemer en de buurt waarin het nieuwbouwproject zich bevindt. Bij InvestinSpain helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze.

Een Vakantiehuis in Spanje Kopen

Bij InvestinSpain begeleiden we je vanaf het eerste moment tot aan de overdracht van je vakantiehuis (en zelfs daarna). We regelen de gebruikelijke zaken en brengen je in contact met de nodige experts zoals financieel adviseurs, advocaten, etc. Ook na de oplevering kunnen we helpen met de inrichting, kuisen, property management, …

Ons doel is om ervoor te zorgen dat je al kan genieten van je vakantiehuis voordat je de sleutel in handen heeft. Een vakantiehuis in Spanje kopen moet volgens ons al aanvoelen als vakantie en mag niet stressvol zijn. Neem contact met ons op om een kennismakingsgesprek in te plannen en al je vragen beantwoord te krijgen.

Bekijk Ons Aanbod

Wil je een vakantiehuis in Spanje kopen? Bekijk dan ons aanbod op onze website. We hebben een ruim assortiment aan appartementen en villa’s aan de Costa del Sol. Neem contact met ons op voor meer informatie en laat ons je helpen je droomhuis te vinden.

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen