geavanceerd zoeken
Your search results

Resales Spanje 2023: Malaga en Tenerife bij beste regio’s, maar verkopen wordt moeilijker

Posted by Niels Bruggeman on september 22, 2023
0

Resales in Spanje 2023: Volgens Idealista (een platform waarop Spaans vastgoed wordt aangeboden) duurt het in 2023 langer om een huis terug te verkopen dan in 2022. Opvallend is ook dat in bepaalde regio’s van Spanje (waaronder Malaga en Tenerife) vastgoed veel sneller verkoopt dan in andere. In deze blog leggen we er alles over uit.

Resales in Spanje 2023
Regio Malaga scoort het beste bij resales

Onderzoeksmethode

Het Spaanse vastgoedportaal Idealista publiceert gegevens over hoe lang woningen online blijven op haar website, die elke zes maanden worden bijgewerkt. Ze gaan ervan uit dat aanbiedingstijden een indicatie zijn voor hoe lang het duurt om een ​​koper te vinden. Er zijn veel redenen waarom de aanbiedingstijden niet gelijk zijn aan de tijd op de markt, maar het geeft je wel een idee van hoe lang het duurt om een ​​huis in Spanje te verkopen, en het is de beste benadering voor zover er beschikbare gegevens zijn.

Resales in Spanje 2023

Volgens de laatste gegevens van Idealista, die betrekking hebben op de advertentietijden in juni, stond 12% van de eigendommen in het hele land een week of korter online, werd 44% van de advertenties binnen drie maanden verwijderd, terwijl 21% een jaar of langer online stond. . Met andere woorden, je zou kunnen zeggen dat 12% van de woningen binnen een week een koper vindt, en 44% van de woningen binnen drie maanden nadat ze op de markt zijn gebracht, is verkocht.

Beste regio’s voor vastgoed in Spanje als investering

In regio’s die het meest interessant zijn voor buitenlandse kopers (gegevens hebben betrekking op provinciehoofdsteden) worden woningen het snelst verkocht in Malaga (60% in drie maanden), gevolgd door Barcelona (57%), Girona (50%), Alicante (46%) en Tenerife (44%). De verkopen waren het langzaamst in Palma (26% verdwenen in drie maanden) en Madrid (ook 26%).

Vastgoed als investering koop je dus het best in deze eerst vermelde regio’s, die bovendien ideaal geschikt zijn voor verhuur.

Tijd om resales in Spanje in 2023 te verkopen

Als je de gegevens van december 2022 vergelijkt met de meest recente gegevens van juni, lijkt het erop dat het langer duurt om in heel Spanje een koper te vinden, ook in de gebieden hierboven die voor buitenlandse investeerders het meest interessant zijn. Onderstaande tabel en grafiek tonen de procentuele verandering in het aandeel verkochte woningen in elke periode voor een selectie van regio’s. Wanneer het aandeel afneemt (negatieve procentuele verandering), worden de noteringstijden langer.

ProvinciehoofdstadVerkocht in 1 weekVerkocht in 1 maandVerkocht in 3 maandenVerkocht in 1 jaar
Málaga-17%-21%-9%-3%
Alicante-44%-32%-15%-3%
S/C de Tenerife-61%-57%-34%-4%
Girona-38%-32%-21%-5%
Cádiz-20%-31%-14%-7%
Barcelona-31%-39%-21%-7%
Valencia-23%-47%-24%-15%
Granada-62%-59%-39%-16%
Murcia-79%-61%-37%-17%
Las Palmas-41%-21%-25%-21%
Madrid-84%-77%-64% -33%
Palma-74%-67%-51%-38%
Bron: Idealista (https://www.spanishpropertyinsight.com/2023/07/22/is-it-taking-longer-to-sell-a-home-in-spain/)

Voor resales in Spanje 2023 zijn de advertentietijden langer in Palma de Mallorca en Madrid dan waar dan ook. In Madrid daalde het percentage eigendommen dat verkocht of verwijderd werd binnen een week met 84%, terwijl de daling van het aantal verkochte woningen binnen een jaar met 33% afnam. In Palma daalde het aanbod verkocht binnen een week met 74%, terwijl het aantal woningen dat binnen een jaar werd verwijderd met 38% daalde (wat betekent dat het aandeel woningen dat na een jaar nog te koop staat, toenam). Malaga en Alicante hielden het beste stand met een daling van slechts 3% in het aandeel woningen dat binnen een jaar werd verkocht/verwijderd. Ook Tenerife scoorde met een daling van 4% nog steeds goed.

De langere aanbiedings-/verkooptijden duiden erop dat het moeilijker wordt om een ​​koper voor onroerend goed in Spanje te vinden tegen de huidige prijsniveaus.

Vastgoed kopen bij Investinspain

Bij Investinspain willen we vastgoed aanbieden waar je je niet alleen thuis in voelt, maar dat ook zijn waarde behoudt en, zoals onze naam zegt, een goede investering is. Het is dan ook geen toeval dat de regio’s waarin we vastgoed aanbieden ook bij resales goed blijven scoren. We kozen deze regio’s namelijk op basis van hun stabiele vastgoedmarkt doorheen de jaren. Ben je dus op zoek naar vastgoed in de regio Malaga (Costa del Sol) of Tenerife? Neem dan zeker een kijkje naar onze projecten.

Benieuwd naar meer vastgoedadvies in de Costa del Sol of Tenerife? Of zin om een andere blog te lezen?

Leave a Reply

Compare Listings