geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

Persbericht: Opvallende carrièreswitch in volle coronacrisis: koppel gaat vakantiehuizen verkopen in Spanje “Mensen stellen hun levenskwaliteit weer voorop”

15/05/2020 – De Mechelse ondernemer Gunther De Vleeschouwer (42) heeft zijn telecombedrijf ICT Architect verkocht om zich te kunnen focussen op de verkoop en totale services in vakantiehuizen in het Spaanse Andalusië.

Mensen stellen hun levenskwaliteit voorop (Vastgoed Costa del Sol)

De Mechelse ondernemer Gunther De Vleeschouwer (42) heeft zijn telecombedrijf ICT Architect verkocht om zich te kunnen focussen op de verkoop en totale services in vakantiehuizen in het Spaanse Andalusië.

Gunther studeerde af aan Thomas More Hogeschool in Mechelen met een bachelor bedrijfsmanagement. In 2009 richtte hij het consultancybedrijf ICT Architect op, met zetel op de Hombeeksesteenweg in Mechelen. “Ik heb mijn bedrijf nu zopas verkocht aan sectorgenoot EASI, een leverancier van software- en cloudoplossingen die al meermaals is bekroond tot beste werkgever in Vlaanderen. Dat ik nu een andere weg kies, heeft wat te maken met onze grote passie voor Spaans vastgoed. Mijn vrouw Sofie en ik zijn verliefd geworden op het land, maar uiteraard duiken we niet zomaar van de ene op de andere dag in dat Spaans avontuur”, vertelt Gunther.

Bankencrisis

Dat hij deze carrièreswitch in volle coronacrisis maakt, lijkt opmerkelijk. Maar Gunther en zijn echtgenote zien dat helemaal anders. “Het is niet de eerste crisis die ik meemaak”, zegt hij. “Toen ik in 2009 met ICT Architect van wal stak, zaten we in heel Europa met een zeer zware bankencrisis. Dat is natuurlijk geen dodelijk virus zoals corona, maar het heeft destijds veel ondernemers de dieperik in geduwd. Ik ben een beetje trots dat ik vandaag een stabiel en winstgevend bedrijf van de hand kan doen. Dat geeft mij de mogelijkheid om mijn andere passie, de verkoop van vakantiehuizen in Spanje, een boost te geven.”

De Vleeschouwer wordt in Andalusië niet voor de leeuwen gegooid. Hijzelf noemt het een berekend risico. “Zeven jaar geleden heb ik in Estepona zelfs iets gekocht. In 2018 ben ik er zelfs een jaar gaan wonen en heb ik de plaatselijke immomarkt leren kennen. Ik stelde vast dat er duizenden panden worden verkocht, maar dat veel kopers daarna aan hun lot worden overgelaten. Ik wil niet alleen woonprojecten verkopen, maar samen met mijn vrouw vastgoedservices aanbieden. Dat gaat van juridisch en fiscaal advies, over vertalingen van alle documenten, de aansluiting van nutsvoorzieningen, domotica, totaalinrichting van panden, enzovoort. De voorbije drie jaar heb ik de structuur van mijn vastgoedmaatschappij Investinspain in de steigers gezet. We hebben ook een kantoor in Estepona, in het Nederlandse Utrecht en hier op de Hombeeksesteenweg.”

Of het geen domper is op zijn plannen dat de toerismesector in Spanje nu zwaar gebukt gaat onder de crisis? “De verkoop van mijn ICT-bedrijf viel in volle coronatijd. Dat heeft mij het meeste schrik ingeboezemd, maar die verkoop is perfect en volgens de afspraken afgehandeld.”

“Bezoeken in Spanje met Belgische klanten zijn niet mogelijk zolang het luchtverkeer geblokkeerd blijft, maar de voorbije weken hebben wij al twee panden kunnen verkopen dankzij virtuele bezichtigingen die wij vanuit ons kantoor in Mechelen samen met de projectontwikkelaar in Spanje tot stand brachten. Geloof mij, mensen zijn wakkergeschud door deze crisis en stellen hun levenskwaliteit voorop. Er is meer dan werken.”

Zie je ons liever in de krant?:

Het Nieuwsblad

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen