geavanceerd zoeken
Your search results

Persbericht: Gunther verkoopt exclusief vastgoed aan Costa del Sol

Posted by Niels Bruggeman on augustus 22, 2023
0

23/11/2020 – Sommigen onder ons kopen een appartementje aan de Belgische kust, anderen kiezen voor een zonnegarantie en investeren in vastgoed in Spanje. De Mechelse ondernemer Gunther De Vleeschouwer (42) is al zijn hele leven verliefd op de regio Andalusië. Die liefde deelt hij nu, samen met zijn echtgenote, via hun bedrijf Invest In Spain met iedereen die op zoek is naar een exclusieve (vakantie)woning in die regio.

Persbericht Gunther verkoopt vastgoed

De kantoren van Invest in Spain op de Hombeeksesteenweg in Mechelen lijken op het eerste gezicht een beetje op een luxueuze interieurzaak. “Dat is het ook voor een stuk”, zegt Gunther De Vleeschouwer. “Aan de linkerzijde hebben we onze kantoren en aan de rechterzijde een designstudio en een vergaderzaal waar we onze klanten ontvangen. Mijn vrouw Sofie Claes runt die designstudio. Bij een exclusief appartement, penthouse of villa hoort ook een exclusief interieur. Naast het vastgoed zelf helpen we onze klanten ook met de totaalinrichting. Persoonlijke behoeftes staan daarbij centraal, zodat je je thuis voelt in de gekozen inrichting. We werken daarvoor bijna uitsluitend met Belgische fabrikanten. We bundelen alles hier in België en brengen het dan in één transport naar Spanje.”

  • Naam: Gunther De Vleeschouwer
  • Leeftijd: 42 jaar
  • Woonplaats: Keerbergen (Mechelen)
  • Vorig beroep: eigenaar van ICT Architect (telecom)
  • Naam zaak: Invest in Spain, verkoop van vakantiewoningen aan de Costa del Sol

Gunther verkocht begin dit jaar zijn telecombedrijf ICT Architect om zich te kunnen focussen op de verkoop van vakantiehuizen in het Spaanse Andalusië. Een gewaagde stap midden in de coronacrisis, of niet? “Zo bruusk is het natuurlijk niet verlopen”, zegt Gunther. “Toen ik nog in de telecom werkte, was ik al bezig met vastgoedprojecten in België. Ik deed dat toen als bijberoep. Maar sinds april van dit jaar hou ik mij dus alleen nog bezig met het Spaanse vastgoed. Eigenlijk kwam dat ook niet helemaal uit de lucht gevallen. Ik kende de regio al vrij goed omdat ik er al op vakantie ga met mijn ouders sinds 1984. Ik had er voor mezelf ook al geïnvesteerd in 2013. Het was dus logisch dat ik in Spanje vastgoed zou doen.”

Vanaf 200.000 euro

De klanten van Invest in Spain zijn voor het overgrote deel ondernemers die iets willen huren of kopen in het zuiden van Spanje. Het gaat over investeringen vanaf 200.000 euro tot zelfs ver boven een miljoen euro voor een tweede verblijf. “We willen onze klanten daarom een persoonlijke aanpak geven zoals wij die ook graag voor onszelf zouden wensen. Een eerste of tweede huis in Spanje aanschaffen is niet zomaar wat. We verhuren ook woningen of appartementen, maar onze focus ligt toch vooral op de verkoop van nieuwbouwprojecten. De verhuur bieden we vooral als dienst aan voor mensen die een vakantiewoning gekocht hebben, maar daar zelf niet het hele jaar zijn. Onze klanten willen graag van A tot Z ontzorgd worden. Ze kopen een appartement of een huis en vervolgens willen ze dat ook graag verhuren en het laten beheren. Of ze willen fiscaal of juridisch advies.”

De regio waar Invest in Spain actief is, ligt tussen Malaga en Gibraltar, met als centraal punt Marbella. “Of Spaans vastgoed een goede investering is? Ik heb natuurlijk geen glazen bol, maar sinds 2016 zijn er daar prijsstijgingen voor nieuwbouw tot 30%. Ik ben ervan overtuigd dat zich dat de volgende jaren zal doorzetten. Het is ook een populaire regio, zeg maar het Saint-Tropez van Spanje. Als je de prijzen in Marbella vergelijkt met die van Knokke aan de Belgische kust, dan denk ik dat je met 200.000 euro in Knokke niet veel zal vinden. Ik vind dus dat je zeker waarde krijgt voor je geld.”

Inspectiereis

Wie wil investeren in Spanje en bij Invest in Spain gaat aankloppen, wordt door Gunther uitgenodigd om ter plaatse te gaan kijken. “Als je zo’n investering doet, dan moet je dat uiteraard ter plaatse gezien hebben. Dat is nu tijdens de coronacrisis veel moeilijker. Zolang de vluchten naar Spanje beperkt zijn en je in quarantaine moet als je terugkomt, zijn de klanten niet echt geneigd om die verplaatsing te maken. We hebben dit jaar dus maar een fractie van de mensen begeleid die normaal zouden gaan kijken. Het resultaat zal dus ook navenant zijn. Aan de andere kant ben ik wel hoopvol, want wij hebben dit jaar ook veel meer aanvragen van geïnteresseerden. Het lijkt dus nog meer te leven. Ik denk dat de coronacrisis daar ook wel iets mee te maken heeft. De mensen stellen hun levenskwaliteit steeds meer voorop. Ze beseffen dat het snel kan veranderen in het leven. We doen dus veel meetings met hen via video. Maar 90% van de klanten stelt de inspectiereis naar Spanje uit tot na de coronacrisis. Die inspectiereis is echt wel nodig. Een huis kan je nog wel virtueel laten zien, maar de klanten willen toch weten hoe het uitzicht zal zijn en of ze zich goed voelen bij de locatie. Ik wil trouwens ook geen verkopen doen vanop afstand.”

Zie je ons liever in de krant?:

Gazet Van Antwerpen

Het Nieuwsblad

Leave a Reply

Compare Listings