geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

Persbericht: De Durvers, een jaar later. Invest in Spain heeft goed jaar, ondanks coronacrisis: “Wij verkopen levenskwaliteit”

30/07/2021 – Of we even mogen langskomen voor een interview? “Als je tot in Andalusië wil komen, dan ben je welkom”, zegt Gunther De Vleeschouwer (42) van Invest in Spain. De hele zomer lang verblijft hij in Spanje om er klanten rond te leiden in wat misschien hun nieuwe droomwoning wordt. Nu de vaccinatiecampagne op volle toeren draait, durven mensen eindelijk weer reizen. En dat is goed nieuws voor een ondernemer die exclusief vastgoed verkoopt aan de Costa del Sol.

De Durvers artikel

Begin 2020, toen er van Covid-19 nog geen sprake was, verkocht Gunther De Vleeschouwer zijn telecombedrijf ICT Architect om zich te kunnen focussen op de verkoop van vakantiehuizen in de Spaanse regio Andalusië. Een paar maanden later, toen ons land in lockdown ging, bleek dat een zeer gewaagde stap. Gelukkig was de switch naar de vastgoedsector geen stap in het onbekende voor Gunther en zijn vrouw Sofie Claes.

“Ook toen ik mijn job in de telecom nog had, was ik al actief in die sector. Dat was toen voornamelijk in België terwijl we ons nu volledig focussen op Spaans vastgoed. Ik ging al sinds 1984 met mijn ouders elk jaar op vakantie naar Andalusië. We kenden de regio dus vrij goed en ik had er in 2013 voor mezelf al geïnvesteerd in een woonst. Het kwam dus niet allemaal uit de lucht gevallen.”

Home in Spain

De Belgische thuisbasis van Invest in Spain bevinden zich op de Hombeeksesteenweg in Mechelen. Niet alleen de kantoren zijn daar gevestigd, maar je vindt er ook een designstudio. Bij ons vorige gesprek, begin november 2020, waren Gunther en Sofie net gestart met Home in Spain. Bij een exclusief appartement, penthouse of villa hoort namelijk ook een exclusief interieur. En dus willen Gunther en Sofie hun klanten ook helpen met de totaalinrichting.

“Dat is ondertussen nog verder geëvolueerd”, zegt Gunther. “We werken samen met een interieurarchitecte. Samen met onze klanten wordt de inrichting van hun woning in Spanje besproken. Maar het speciale is dat we bijna uitsluitend met Belgische fabrikanten samenwerken. Dat betekent dat we alles hier in België aankopen en het dan in één transport naar Spanje brengen om het te installeren in de woning. We merken dat er voor die extra service een markt is. Mensen willen graag ontzorgd worden en dat is precies wat wij doen met Home in Spain.”

Oogsten

Sinds ons laatste gesprek zijn er nog heel wat dingen veranderd. Uiteraard zit de pandemie daar voor een groot stuk tussen. “In november was het nog redelijk druk. We konden toen echter nauwelijks bezoeken organiseren in Spanje. En dat is iets waar we absoluut aan vasthouden. We willen onze klanten een persoonlijke aanpak geven zoals wij die ook graag voor onszelf zouden wensen. Een eerste of tweede huis in Spanje aanschaffen is niet zomaar wat. Vanaf april hebben we de positieve invloed van de vaccinatiecampagne gezien. We zijn altijd blijven investeren in marketing, maar sinds dan konden we terug mensen rondleiden in Spanje.”

“Hetgeen we tijdens de coronapandemie gezaaid hebben, zijn we nu stilaan aan het oogsten. Het is heel opmerkelijk dat mensen die nu tot in Spanje komen om vastgoed te bezoeken, dat heel bewust doen. De drempel om te reizen is nog steeds groot en als je die drempel overstapt is dat meestal met de bedoeling om effectief iets te kopen. Het maakt dat wij ondanks de coronacrisis tot nu toe een goed jaar gehad hebben in vergelijking met 2020.”

Levenskwaliteit

De klanten van Invest in Spain zijn voor het overgrote deel ondernemers die iets willen huren of kopen in het zuiden van Spanje. Het gaat over investeringen vanaf 200.000 euro tot zelfs ver boven een miljoen euro voor een tweede verblijf. “Door de coronacrisis zijn mensen beginnen nadenken over hun leven. Het resultaat is vaak dat ze zich voornemen om wat meer te genieten. Eigenlijk verkopen we niet alleen vastgoed, maar vooral levenskwaliteit. De mensen willen niet alleen die bakstenen. Ze willen genieten van het leven, van lekker eten, van de zon en van de omgeving.”

In ons land hebben we de voorbije maanden de vastgoedprijzen flink zien stijgen. Omdat Spanje een toeristische trekpleister is en die sector een jaar lang plat lag, zou je verwachten dat de prijzen voor vastgoed een flinke duik genomen hebben. “Nee, ze zijn niet gedaald”, zegt Gunther. “Maar er is wel een stagnerend effect merkbaar. Investeerders kiezen graag voor een stijgende markt en ik kan je verzekeren dat Spaans vastgoed nog steeds heel populair is. We zien wel dat mensen Spaans vastgoed steeds minder als louter een investering zien. 90% van onze klanten wil hier ook effectief wonen of er enkele maanden per jaar op vakantie komen. Ons cliënteel situeert zich vooral in de leeftijdsgroep van 50 tot 60-jarigen.”

Plannen

Het gaat dus goed met ‘durvers’ Gunther en Sofie van Invest in Spain. In België werd er zelf een extra personeelslid aangeworven en het koppel heeft plannen voor een gloednieuwe vestiging in onze regio. Nu reizen weer toegelaten is, zijn Sofie en Gunther een groot deel van het jaar in Spanje. “Alle schoolvakanties brengen we in Spanje door en tijdens de rest van het jaar zijn we hier gemiddeld zeven dagen per maand. Mijn vrouw en ik doen de inspectiereizen met de klanten altijd zelf en laten hen tijdens die reis van drie of vier dagen ook kennismaken met de regio. Zo komen ze echt tot een investering die het beste aansluit bij hun wensen.”

Zie je ons liever in de krant?:

Gazet Van Antwerpen

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen