Belgen kopen steeds meer woningen in Spanje

Heel veel Belgen kopen tweede woningen in Spanje en dit jaar blijft deze trend zich voortzetten. Tijdens de eerste helft van dit jaar kocht ruim een kwart méér Belgen dan in 2016 een tweede woning in Spanje. Het aantal staat nu op 2.105 volgens de website Bouw en Wonen. De verwachting is dat meer dan 4.000 Belgen tegen het einde van dit jaar een woning zullen gekocht hebben in Spanje. Hierdoor is het aantal nieuwbouwprojecten eveneens gestegen.

De verklaring voor deze opmerkelijke stijging in de aankoop van woningen in Spanje door Belgen is de economische groei in eigen land en de grote bedragen op de spaarboekjes van de Belgen die geïnvesteerd kunnen worden in de Spaanse immobiliënmarkt. Een ander opvallend kenmerk is dat er steeds meer cash betaald wordt en dus minder hypothecaire leningen worden afgesloten. Zowel bestaande woningen als nieuwbouwprojecten op de Spaanse markt zijn populair bij Belgen en Nederlanders.

Volgens de officiële cijfers van Spaanse registratiekantoren valt op dat er op internationaal niveau weinig andere buitenlandse investeerders zijn in de Spaanse vastgoedmarkt. De Belgische kopers staan op de vierde plaats op de ranking van buitenlandse investeerders in Spanje. In het jaar 2016 stonden de Belgen nog op de vijfde plaats. Hierna een kort overzicht van de eerste plaatsen van de ranking van buitenlandse investeerders in Spanje. Het aantal Britse kopers in Spanje is nog steeds 22,35% van alle buitenlandse huizenkopers in Spanje. daarna komt Frankrijk op de tweede plaats te staan met 8,18%, de Duitse kopers met 7,14%, de Belgen met 6,09% en dan Zweden met 5,95%. De Nederlandse huizenkopers staan met 2,22% van het totaal aantal buitenlandse aankopen op een twaalfde plaats.

Vooral de Costa Blanca, Alicante, Murcia en Andalusië zijn populaire kooplocaties voor woningen in Spanje bij de Belgen. De Britse kopers hebben vooral interesse in de Comunidad Valenciana en Andalusië terwijl de Fransen vooral een tweede woning zullen kopen in Catalonië. Op dit ogenblik is er nog geen gedetailleerde informatie over de tweede helft van 2017.

INVESTINSPAIN.BE

Check zeker ook onze services, om volledig zorgeloos van uw buitenverblijf te kunnen genieten. Deze gaan van aankoop, tot bemeubelen en Property Management!

Indien u interesse heeft in dit project, kan u dat laten weten via onze contactpagina. We kijken er naar uit om u te mogen ontvangen in één van onze kantoren in België of Spanje!

Prijzen en beschikbaarheid? Klik hier voor een afspraak op ons kantoor, waarbij we u alle details kunnen geven!

Project in de kijker

Palo Alto: Luxe appartementen in de bergen van Ojen, Marbella vanaf €375.000

Types: Appartement, Penthouse, Villa

Locatie: Marbella, Ojen