geavanceerd zoeken
Your search results

Belgen kopen steeds meer woningen in Spanje

Posted by admin on november 24, 2017
0

Heel veel Belgen kopen een tweede woning in Spanje en die trend blijft zich voortzetten. Nooit eerder vorig jaar hebben zoveel Belgen er een huis gekocht. Het aantal van 2018 staat op 4.108, volgens Het Laatste Nieuws. Dat aantal is de laatste 10 jaar 7 maal gestegen. Opvallend is dat de Belg de grootste koper is als het gaat om nieuwbouw. Hierdoor is het aantal nieuwbouwprojecten eveneens gestegen.

De verklaring voor deze opmerkelijke stijging in de aankoop van woningen in Spanje door Belgen is de economische groei in eigen land en de grote bedragen op de spaarboekjes van de Belgen die geïnvesteerd kunnen worden in de Spaanse immobiliënmarkt. Een ander opvallend kenmerk is dat er steeds meer cash betaald wordt en dus minder hypothecaire leningen worden afgesloten. Zowel bestaande woningen als nieuwbouwprojecten op de Spaanse markt zijn populair bij Belgen en Nederlanders.

Van typische rustieke Spaanse casas moeten de Belgen niet veel weten, daarom wordt er dus snel naar nieuwbouw gekeken. Het gaat niet enkel om studio’s of appartementen. De Belgen hebben het namelijk graag groot, met veel open zichten op zee. 33,1% van de woningen die in 2018 verkocht werden, waren groter dan 100 vierkante meter. De Costa del Sol is ook een van de populairste vakantieregio’s, ook dat verklaart waarom de verkoopcijfers er zo hoog liggen.

INVESTINSPAIN.BE

Check zeker ook onze services, om volledig zorgeloos van uw buitenverblijf te kunnen genieten. Deze gaan van aankoop, tot bemeubelen en Property Management!

Indien u interesse heeft in dit project, kan u dat laten weten via onze contactpagina. We kijken er naar uit om u te mogen ontvangen in één van onze kantoren in België of Spanje!

Prijzen en beschikbaarheid? Klik hier voor een afspraak op ons kantoor, waarbij we u alle details kunnen geven!

Leave a Reply

Compare Listings