geavanceerd zoeken
Your search results

Vernieuwde Strandboulevard Estepona geopend

Posted by Ken Klaver on april 19, 2021
0
boulevard paseo maritimo estepona

Geschatte leestijd: 3 minuten

Vakantiegangers en inwoners van de populaire kustplaats Estepona kunnen sinds april genieten van de heraangelegde promenade.

José María García Urbano, de alom geprezen burgermeester van het zonnige vissersdorp, maakte kenbaar zeer tevreden te zijn over het eindresultaat. In een post of Facebook schreef hij het volgende:

“Vandaag is een mooie dag om te genieten van de heraangelegde promenade; een van de meest emblematische gebieden van de stad. Tegelijkertijd zijn alle watervoorzienings- en rioleringsnetwerken vernieuwd, waardoor al deze diensteninfrastructuren zijn verbeterd.

Bekijk hier de video (Facebook) van de hernieuwde boulevard.

Werkzaamheden

In juni 2020 werd door het gemeentebestuur van Estepona de administratieve procedure afgerond voor de aanbesteding van de herinrichting van het centrale deel van de Paseo Marítimo. De werkzaamheden begonnen in september van dat jaar, en werden voltooid met een budget van 2,6 miljoen euro.

Boulevard aan zee

De promenade is niet alleen één van de mooiste straten van Estepona, maar onderscheidt zich ook door het unieke uitzicht op zee. Het is daarnaast ook een perfecte plek om van de zee te genieten. Uiteraard zijn kwalitatief goede en tevens betaalbare horecagelegenheden hier aan te treffen. Kortom, ook een uitstekende plek voor een heerlijk hapje en drankje.

Wandelpad tot aan de haven van Estepona

De boulevard van Estepona heeft grote, ruime voetgangerszones en tuinen en beschutting tegen de zon. Het strekt zich uit van het strand van La Rada, in het centrum van Estepona, tot aan de vissershaven, aan de voet van de vuurtoren van Punta Doncella (waar u de vissers hun vis naar de vismarkt kunt zien brengen).

De promenade staat vol met strandtentjes, bootjes met espetos (sardientjes) op het zand en restaurants waar u de typische gastronomie van de regio kunt proeven.

Estepona haven 1

Een must is de houten loopbrug over de klif, die deel uitmaakt van het kustpad dat tot Marbella loopt en vanwaar u een prachtig uitzicht hebt op Gibraltar, vooral bij zonsopgang en zonsondergang.

Zowel in de beste wijken van Estepona als in de mooiste straten is men erin geslaagd de oorsprong van het vissersdorp te combineren met de toeristische ontwikkeling en het promoten van luxe vastgoed-ontwikkelingen.

Nieuwbouw vastgoed te koop in Estepona

Te koop
new offer

Australy Aures

Vanaf € 568.000
Australy Aures: Ruime luxe-appartementen met tuin of terras in Estepona De woningen in dit project beschikken over 2, 3 of 4 slaapkamers en een ruim terras of t
Niels Bruggeman

Villa Belfry

Voor € 1.850.000
Villa Belfry: Prachtige instapklare, moderne villa met uitzicht op golf & zee in Estepona Deze eigentijdse villa in Estepona maximaliseert het gebruik van n
Niels Bruggeman
Te koop

Marine Hills

Vanaf € 514.000
Marine Hills: appartementen en villa’s tot 4 slaapkamers vlakbij Estepona centrum Marine Hills ligt in een uitzonderlijke omgeving op slechts 10 minuten v
Te koop
new offer

Etherna Homes

Vanaf € 167.000
Etherna Homes: Moderne 1, 2 & 3 slaapkamer woningen met golfzichten in Estepona Etherna Homes is een wooncomplex met een eigentijds en modern design, dat in
Niels Bruggeman

Las Mesas Collection

Vanaf € 480.000
Las Mesas Collection: 41 ruime 2, 3 en 4 slaapkamer woningen in Estepona Deze ontwikkeling in Estepona met 41 ruime woningen, variërend van 2, 3 en 4 slaapkamer
Niels Bruggeman
Te koop
hot offer
new offer

Absolute Estepona

Vanaf € 299.000
Absolute Estepona: Exclusief kleinschalig project vlakbij het strand van Estepona Dit complex van 24 woningen in Buenas Noches, Estepona ligt op slechts 550 met
Niels Bruggeman

Leave a Reply

Compare Listings