geavanceerd zoeken
Your search results

Luxe vastgoed Costa del Sol 2021: Welk type woning is in trek?

Posted by Ken Klaver on april 23, 2021
0

Persoonlijke smaak en de samenstelling van de lokale markt kunnen een grote invloed hebben op de keuze tussen de aankoop van een alleenstaande woning of een appartement, maar afgezien van dit fundamentele onderscheid beginnen zich voorkeurspatronen af te tekenen in de Spaanse vastgoedmarkt en de daarbij horende eigendomsvormen.

Geschatte leestijd: 8 minuten

Modern en instapklaar

De universele trend in luxe onroerend goed is dat kopers uit het topsegment moderne, eigentijdse woningen willen die klaar zijn om te betrekken. “De trend is dat mensen graag sleutelklare woningen willen, en kopers zijn op zoek naar instapklare situaties,” zegt Gunther de Vleeschouwer, oprichter van Investinspain.be, in een interview met Gazet van Antwerpen.

Luxe huizenkopers tonen weinig interesse voor verouderde ontwerpen en kenmerken, zelfs in situaties waar de constructie relatief nieuw is. Hoewel ze relatief recent gebouwd zijn, ondergaan veel bestaande appartementen in gewilde gebieden uitgebreide updates voordat kopers hun intrek nemen.

gunther en sofie staging.investinspain.be
Gunther en Sofie – Oprichters van Investinspain.be

Wellness is steeds belangrijker

Luxe huizenkopers zien de plek waar ze wonen als een belangrijke factor in het bevorderen van hun algehele gevoel van welzijn. Spa’s, zwembaden en sportscholen zijn alomtegenwoordig, maar het moderne concept van wellness omvat veel meer dan lichaamsbeweging en fitness en omvat een breed scala aan holistische gezondheids- en milieukwesties. De vraag neemt toe naar woningen die wellness omarmen als een centraal thema in locatie, ontwerp en functie.

Energie-efficiëntie, lichtkwaliteit en de stroming van lucht en water zijn belangrijke overwegingen geworden nu welgestelde kopers steeds meer verwachten dat gebouwen eco-gevoelig zijn en in harmonie met hun
omgeving. De verscherpte aandacht voor wellness heeft zelfs geleid tot certificeringssystemen voor gebouwen die gebouwen scoren op een reeks criteria met betrekking tot wellness. “Je hebt al deze energie-efficiënte technologieën beschikbaar, dus er is een zekere mate van verwachting dat het een groen gebouw is,”

De Spanje vastgoedmarkt

De Spaanse onroerend-goedmarkt is verdeeld in drie verschillende gebieden: de “costa’s” aan de kust, de grote stedelijke centra zoals Madrid en Barcelona, en de rest van het land. De meest dynamische daarvan zijn de eerste twee, waar de buitenlandse vraag een sterke impuls geeft. Dit geldt vooral voor kustgebieden zoals de Costa del Sol, Costa Blanca, Tenerife en de Balearen, die gekenmerkt worden door een focus op secundaire woningen.

Wilt u meer weten over de luxe vastgoedmarkt in Marbella, Estepona en andere hotspots aan de Spaanse zuidkust? Neem dan gerust een kijkje op onze blog:

Costa del Sol

Binnen Andalusië is de kuststreek die bekend staat als de Costa del Sol de onmiskenbare levensstijl-bestemming voor mensen uit heel Europa en daarbuiten. Het gebied, dat zich uitstrekt van Sotogrande in het westen tot Málaga in het oosten, biedt spectaculair subtropisch groen en zeegezichten binnen het zonnigste klimaat van Europa.

Dit zorgt voor een unieke manier van leven die ideaal is voor buitenactiviteiten zoals golf, zeilen, paardrijden, tennis, yoga en wandelen. Een levendige kosmopolitische sociale scène heeft zich hier ontwikkeld sinds de internationale elite deze streek voor het eerst “ontdekte” in de jaren 1950, en vandaag de dag is Marbella een upmarket residentiële lifestyle bestemming in het hart van de Costa del Sol.

Costa del sol is de Costa del golf!

De meer dan 70 golfterreinen waarvan het groen zich over het gebied uitspreidt, belichamen zijn vermogen om u ten volle van het leven te laten genieten, maar toch heeft elk deel van de Costa del Sol zijn eigen kenmerken en geschiktheid voor zijn levensstijl. Het aantrekkelijkst is de streek van Marbella Oost via Benahavis en Estepona naar Sotogrande.

Hier kunt u kiezen uit de authentieke sfeer van het centrum van Marbella, de glamour van een penthouse of een landhuis aan het strand, een exclusieve country club, de met bomen omzoomde straten van aantrekkelijke woonwijken, traditionele wijken op
steenworp afstand van het centrum van Marbella, het bruisende Puerto Banus, de verfijning van Sotogrande of de Andalusische charme van Estepona. De Costa del Sol is zo gewild juist omdat zij zo veel verscheidenheid in levensstijl biedt.

Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder een uitstekende infrastructuur, die niet alleen een moderne luchthaven en een modern wegennet omvat, maar ook snel internet, uitstekende ziekenhuizen en medische faciliteiten, eersteklas internationale scholen en hogescholen, topsport- en vrijetijdsfaciliteiten, en diensten die op een veeleisende internationale clientèle zijn afgestemd.

De 12 beste golfbanen in Costa del Sol

Overzicht green fees golfbanen aan de Costa del Sol

Levenskwaliteit

Levenskwaliteit heeft alles te maken met het beleven van speciale momenten in een mooie omgeving, en in dit opzicht maken de natuurlijke omgeving, de ruimte, de frisse lucht en het majestueuze uitzicht op de bergen en de zee van de Costa del Sol een natuurlijk toevluchtsoord van groene valleien, gelegen tussen stranden en beboste heuvels.

Golfbanen stromen door de woonwijken, net zoals jachthavens en strandclubs langs de kustlijn liggen. Reis een eindje landinwaarts en u komt bij ongerepte schoonheidsplekjes en elegante buitenverblijven met kuuroorden in een authentiek rustieke omgeving, of u waagt zich aan historische steden vol sfeer en leven. Dit, samen met een uitgebreide reeks op maat gemaakte luxe diensten, is wat het leven hier zo bijzonder maakt.

Nieuwbouw vastgoed ontwikkelingen

Toen de plaatselijke vastgoedmarkt zich in 2012 begon te herstellen van de ergste gevolgen van de wereldwijde financiële crisis, was er al verscheidene jaren een schaarste aan nieuwbouw. De situatie werd nog verergerd door een aanzienlijke verschuiving van de smaak ten gunste van strakke, moderne woningen vol met de nieuwste technologie. De ontwikkelaars reageerden, maar de inhaalvraag was zo groot dat er tot na het midden van het decennium een tekort aan aanbod bleef bestaan.

De laatste jaren is de aandacht dan ook vrijwel volledig uitgegaan naar eigentijdse, witgekalkte architectuur en de luxe die de technologie van de 21e eeuw mogelijk maakt. Open interieurs werden een centraal onderdeel daarvan, samen met grote ramen van vloer tot plafond en steeds aantrekkelijker terrassen met slanke zwembaden.

Dit geldt voor appartementen en penthouses, waarvan de terrassen versierd zijn met BBQ plaatsen, bars en zelfs bubbelbaden of zwembaden, terwijl villa’s nu de mogelijkheid bieden van privé spa’s, buitenkeukens, bars en zithoeken met open haarden of vuurkorven, om nog maar te zwijgen van entertainment-ruimten en de nieuwste domotica-systemen. Moderne eigendommen van dit soort blijven het meest gewild.

Lees verder:

Nieuwbouwprojecten te koop in en rond Marbella in 2021

Nieuwbouw te koop in Costa del Sol

Ontdek het laatste aanbod op gebied van nieuwbouwprojecten te koop in Costa del Sol.

https://investinspain.be/project/te-koop/villa-banus-lazuli/
https://investinspain.be/project/te-koop/villa-amapura/
https://investinspain.be/project/te-koop/elviria-sea-golf/
https://investinspain.be/project/te-koop/horizon-beach/
https://investinspain.be/project/te-koop/wellingtonia/

Bedankt voor het lezen van ons artikel – Luxe vastgoed Costa del Sol 2021: Welk type woning is in trek?

Wilt u meer weten over het aanbod aan luxe vastgoed in Costa del Sol? Download onze gratis gids: De beste nieuwbouw investeringen van 2021.

Luxe vastgoed kopen enquete

Bent u gericht op zoek naar een nieuwbouwwoning, of wellicht investering? Neem dan deel aan onze gratis, online enquete. Vul onze vragenlijst in en ontvang de beste nieuwbouwprojecten beschikbaar in Zuid-Spanje. Volledig samengesteld door onze vastgoed-experts, op basis van uw wensen en budget!

Begin hier: https://investinspain.be/enquete-costa-del-sol/

Leave a Reply

Compare Listings