Your search results

NIEUW: Razendsnel Online Vastgoed vinden met InvestinSpain

De beste nieuwbouw projecten in uw mailbox Investinspain be

Bent u op zoek naar een onroerend goed te koop in Estepona, Marbella, of wellicht Mijas? Of tóch één van de andere hotspots aan de Costa del Sol? Dan kan uw zoektocht hier beginnen…! Of, beter gezegd, uw GROTE zoektocht. 

Want hoe gaat u DE PERFECTE WONING vinden in een constant veranderend vastgoed-landschap van +200 nieuwbouw projecten?

NIEUW: De Online Vastgoed-finder van InvestinSpain

Wij vinden de meest geschikte nieuwbouw projecten in Costa del Sol voor u binnen 5 minuten!

Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij als geen ander het Andalusische dorp vinden dat bij u past. Maar om dit effectief te kunnen verwezenlijken, hebben wij iets van u nodig! Wij willen graag van u horen wat ú belangrijk vindt! Doormiddel van deze 4-min enquete kunnen wij u helpen, of beter gezegd doelgericht sturen naar het project, of wellicht projecten van uw dromen.


Nieuwbouw in Costa del Sol: De stand van zaken in 2021

In januari 2020 waren er ongeveer 200 nieuwe ontwikkelingen in de pijplijn of in aanbouw tussen Malaga en Estepona. Uit cijfers van het Spaanse Ministerie van Ontwikkeling (Ministerio de Fomento)* blijkt dat Malaga eind 2019 het hoogste percentage nieuwe bouwvergunningen in Spanje had (10,7 per 1.000 woningen).

*Bron: https://sede.mitma.gob.es/sede_electronica/lang_castellano/

Volgens een rapport van Savills-Aguirre Newman bedroeg de gemiddelde waarde van nieuwbouwappartementen €2.494 per vierkante meter met villa’s die €3.008 kosten, en de duurste villa’s waren in Casares (€7.005 per vierkante meter). Het webportaal Idealista vermeldt Benahavis als de duurste nieuwbouwappartementen met €3.342 per vierkante meter, met Sotogrande op de tweede plaats met €3.204 per vierkante meter.

Terug naar het begin

In termen van buitenlandse kopers is de Costa del Sol vastgoedmarkt een van de belangrijkste in Spanje. Sinds de jaren ’60, toen de zuidelijke Middellandse-Zeekust voor het eerst op de Europese vakantieradar verscheen, is de Costa del Sol een vaste favoriet onder buitenlanders voor tweede woningen en vakantiewoningen.

Net als alle onroerend goed markten, heeft de Costa del Sol zijn aandeel van ups en downs ervaren. En net als de rest van Spanje heeft de crisis van na 2007 het land hard getroffen. Covid-19 heeft ook hard getroffen. Maar de Costa del Sol markt heeft een voordeel ten opzichte van vele andere. Het heeft de neiging om als eerste te herstellen van alle Spaanse onroerend goed markten. We verwachten dan ook dat deze tendens de komende maanden weer van toepassing zal zijn.


De Costa del Sol vastgoedmarkt tijdens lockdown

Spanje ging op 14 maart in een van de strengste lockdowns van Europa. De strikte maatregelen werden begin mei slechts lichtjes versoepeld. In die zeven weken hebben alle sectoren van de Spaanse economie dramatisch geleden. Waaronder het toerisme, misschien wel het zwaarst getroffen. Bijna van de ene op de andere dag ging de Costa del Sol van record-bezoekerscijfers naar nul toeristen.

Door het ongekende en onbekende karakter van COVID-19 stond de eerste fase van de COVID-19 lockdown in het teken van angst en onzekerheid. Te oordelen naar de neuzen in online onroerend goed zoekopdrachten van half maart tot begin april, was het kopen van een huis aan de Costa del Sol ver van ieders geest.

Aanhoudende interesse van buitenlandse kopers

Zodra Europa echter het ergste van het virus had overwonnen, en de curve in nieuwe gevallen en dodelijke slachtoffers begon af te vlakken, keerde het vertrouwen terug. Online zoekopdrachten stegen. Geholpen door uitgebreide marketingpakketten die o.a. 360-graden virtuele tours omvatten. makelaars aan de Costa del Sol worden meer dan ooit gebruikt om eigendommen te tonen aan klanten die niet fysiek in het gebied zijn. Als gevolg daarvan zagen veel makelaars een sterke opleving in het websiteverkeer en de interesse van kopers.

De stijging van online zoekopdrachten en aanvragen voor woningen aan de Costa del Sol van medio april tot eind mei toonde de aanhoudende interesse in het gebied van buitenlandse kopers. Het klimaat, de levensstijl en de connecties van het gebied lijken belangrijke motiverende factoren te zijn, zelfs tijdens een pandemie.

Flexibele vastgoedreserveringen

Virtuele tours met behulp van de beste technologie waren enorm succesvol. Met name in het overtuigen van kopers om zich te committeren aan een aankoop. Flexibiliteit was ook van vitaal belang. Zo hebben veel makelaars een systeem geïntroduceerd waarbij geïnteresseerde kopers een aanbetaling doen om de woning te reserveren totdat ze naar de Costa del Sol kunnen reizen. Als de woning niet naar hun zin is, wordt de aanbetaling terugbetaald. Ook ontwikkelaars hebben flexibele stortingen en betalingstermijnen ingevoerd in overeenstemming met de reis- en economische beperkingen.

Verkoop vastgoed Costa del Sol

Ondanks COVID-19 beperkingen – makelaars konden hun kantoren pas medio mei openen – ging de verkoop op de vastgoedmarkt aan de Costa del Sol door in de hele staat van alarm. De INE registreerde een totaal van 1.339 transacties in mei 2020. Meer dan de helft van het totaal voor dezelfde maand een jaar eerder. Sommige van deze aankopen waren voor eigendommen ‘bekeken’ tijdens de lockdown.

De Costa del Sol vastgoedmarkt na de lockdown

Naarmate de Costa del Sol en Spanje geleidelijk aan uit de lockdown raken, en het land de reisbeperkingen opheft, zal de vastgoedmarkt zich geleidelijk aan de nieuwe situatie aanpassen. Terwijl niemand een kristallen bol heeft en veel hangt af van het gedrag van COVID-19 en de opkomst (of niet) van het vaccin, geloven wij dat de Costa del Sol verschillende kenmerken heeft die het herstel op de korte in plaats van de lange termijn bevorderen.

Stevige attracties
De aantrekkingskracht van de Costa del Sol ligt in verschillende fundamentele kenmerken:

Een aangenaam klimaat het hele jaar door – laten we niet vergeten dat het gebied 320 dagen zon per jaar geniet.

Een benijdenswaardige levensstijl
De Costa del Sol is altijd al bezig geweest met het leven in de buitenlucht. Of dat nu sporten is, genieten van de stranden, zwemmen in uw zwembad of dineren op uw terras.

Uitstekende verbindingen
Er zijn op dit moment wel reisbeperkingen. Maar de luchthaven van Malaga is geopend voor reizen vanuit de Schengen-zone vanaf 21 juni. En voor internationale reizen vanaf 1 juli. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben al diensten aangekondigd. Bovendien wordt er verwacht dat de luchthaven zijn gebruikelijke netwerk van vluchten relatief snel zal oppikken.

Coastline Costa del Sol investinspain be

Costa del Sol na de lockdown (tijdens Covid-109 pandemie)

Deze kenmerken maken de Costa del Sol blijvend aantrekkelijk en blijven ondanks COVID-19 op hun plaats.

Nieuwe attracties
De pandemie heeft een trendverschuiving teweeggebracht, met name in de thuis- en werkomgeving.

Privé buitenruimte
Na weken van lockdown waarderen mensen nu meer dan ooit tevoren onroerend goed met een tuin en een zwembad. Buitenruimte is een gegeven in de meeste woningen aan de Costa del Sol.

Thuiskantoren
Werken vanuit huis is de nieuwe norm, en weinig mensen verwachten dit jaar terug te keren naar hun kantooromgeving. Thuiskantoren zullen daarom een zeer wenselijk kenmerk zijn. Evenals efficiënte en snelle internetverbindingen (de meeste locaties aan de Costa del Sol hebben een glasvezelinfrastructuur en zeer betrouwbaar internet).

Kwaliteitszorg
De Costa del Sol heeft een robuust netwerk van publieke en private zorginstellingen. Die allemaal hun efficiëntie hebben bewezen tijdens de eerste golf van de pandemie.

Covid-19 maatregelen
Samen met een van de laagste incidenten van COVID-19 in Spanje heeft de Costa del Sol een strikt regime voor het versoepelen van de lockdown geïmplementeerd. Strenge regels en aanbevelingen voor hygiënemaatregelen zijn van kracht, die vertrouwen in de bezoekers wekken.

Belangstelling van de koper

Agenten hebben een scherpe stijging in online zoekopdrachten opgemerkt, wat duidt op een inhaalvraag onder kopers. We verwachten een voortzetting hiervan, vooral omdat de reisbeperkingen eind juni werden opgeheven. Online reserveringen voor augustus laten zien dat toeristen, zowel Spaanse als buitenlandse, graag terug willen keren naar de Costa del Sol. Zoals de voorzitter van de Diputación de Málaga (provinciale autoriteit), Francisco Salado, begin juni zei: “De regio Malaga/Marbella bevindt zich in een bevoorrechte positie omdat het zowel Spaanse als internationale kopers aantrekt om te investeren in onroerend goed”.

Als vastgoedmakelaar zijn wij, INVESTINSPAIN, gespecialiseerd in de regio MarbellaSan PedroEstepona, het ‘Saint-Tropez’ van Spanje. Niet alleen vanwege het klimaat en de levenskwaliteit, maar tevens omdat dit één van de minst crisis-gevoelige gebieden is in Spanje.

We willen onze klanten een persoonlijke aanpak geven zoals wij die ook graag voor onszelf zouden wensen. Een eerste of tweede huis in Spanje aanschaffen is niet zomaar wat. Hier zit een emotie bij en wij luisteren graag naar deze.

Gunther & Sofie van staging.investinspain.be

Meer van InvestinSpain.be

Compare Listings