geavanceerd zoeken
Uw zoekresultaten

Hogesnelheidstrein gelanceerd tussen Malaga, Alicante en Murcia

Hogesnelheidstrein Malaga Alicante Murcia gelanceerd: Een nieuwe hogesnelheidstrein (AVE of Alta Velocidad) van Malaga naar Alicante wordt uitgerold door de Renfe-spoorwegmaatschappij. Dat meldt The Olive Press.

Hogesnelheidstrein Malaga Alicante Murcia: Renfe altavelocidad
Bron: https://www.renfe.com/es/en/renfe-group/corporations/renfe-passengers/passengers-get-to-know-us/high-speed

Niet langer een overstap in Madrid

De hogesnelheidslijn komt er niet in een rechte lijn, of langs de kust, zoals de reis met de auto zou gaan. In plaats daarvan zal er een omweg via Madrid zijn, waardoor de rit een half uur langer zou duren dan met de auto. Het is echter niet langer nodig om in de Spaanse hoofdstad over te stappen.

Timing van de hogesnelheidstrein

De nieuwe AVE-dienst vertrekt dagelijks om 8.05 uur vanuit Malaga met een stop in Atocha-Almudena Grandes in Madrid en arriveert om 13.39 uur in Alicante. Vervolgens gaat de rit verder naar Murcia, waar deze om 14.37 uur dient aan te komen. De omgekeerde reis vertrekt om 15.32 uur uit Murcia, stopt om 16.35 uur in Alicante en arriveert om 22.36 uur in Malaga.

Niet sneller dan de auto, wel meer comfort

Als je echter weinig tijd hebt, brengt een auto je er nog steeds sneller dan de hogesnelheidstrein. Het kost een reiziger vijf en een half uur om met de trein in Alicante te komen. In het beste geval duurt dezelfde reis met de auto slechts vijf uur. Rustpauzes, toiletpauzes en chauffeurswissels zijn echter niet meegenomen in deze berekening.

Naar Murcia – ook al is het geografisch dichterbij – duurt de reis met de hogesnelheidstrein een uur langer (zes en een half uur totaal). Met de auto zou dezelfde rit vier uur en vijftien minuten duren – twee uur sneller dan de trein. Door het spinnenwebontwerp van het Spaanse spoorwegsysteem is het voor steden aan de Costa’s meestal nodig om via Madrid het binnenland in te gaan. Het ziet er niet naar uit dat dit kenmerk snel zal worden verholpen voor de hogesnelheidstrein, aangezien Malaga afgelopen december wederom buiten de plannen van de EU voor een Middellandse Zeecorridor werd gehouden.

Bron: The Olive Press

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen