geavanceerd zoeken
Uw zoekresultaten

Spanje in Europa’s top 4 landen voor vastgoedinvesteringen 2023

Home » Spanje in Europa’s top 4 landen voor vastgoedinvesteringen 2023

Geschatte leestijd: 4 minuten

Spanje heeft in de tweede helft van 2023 in totaal 2,060 miljard euro aan vastgoedinvesteringen binnengehaald, waarmee het land tot de top vier van Europese landen behoort met de meeste vastgoedinvesteringen en tot de top 8 van de wereld.

malaga: Spanje vastgoedinvesteringen 2023: top 4 van Europa

Spanje vastgoedinvesteringen: Top 8 in de wereld

Zoals blijkt uit het ‘Global Capital Flows‘-rapport van Colliers voor de tweede helft van 2023, staat Spanje dankzij de vele vastgoedinvesteringen op de achtste plaats in de wereld, terwijl Groot-Brittannië op de eerste plaats staat, Duitsland op de vierde plaats en Frankrijk op de tiende plaats. Samen hebben deze vier landen in de tweede helft van 2023 in totaal 16,696 miljard dollar (15,560 miljard euro) opgehaald, wat neerkomt op 41% van het totale kapitaal wereldwijd, zo benadrukt het onderzoek.

Damian Harrington, hoofd van Global Capital Markets Research en EMEA bij Colliers, zei dat de investeringsactiviteit in 2023 een impact ondervond van de aanhoudende inflatie en stijgende rentetarieven. Dit bracht grote Europese economieën zoals Duitsland, Italië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk onder druk, terwijl Spanje en Polen de uitzonderingen waren.

‘Gelukkig konden de centrale banken eind 2023 aanzienlijke vooruitgang te boeken bij het inperken van de inflatie, waardoor het gevoel ontstond dat de rente een piek had bereikt’, benadrukte Harrington. Ondertussen zei de directeur van Capital Markets bij Colliers Spanje, Alberto Diaz, dat, met het vooruitzicht van lagere rentetarieven in de tweede helft van 2024, vanaf het midden van het jaar een “grotere opleving van de activiteit” wordt verwacht. Spaanse vastgoedinvesteringen zullen waarschijnlijk dus een grote opleving kennen in deze periode.

Gebaseerd op een artikel van Idealista: https://www.idealista.com/en/news/property-for-sale-in-spain/2024/04/23/816579-spain-among-the-four-favorite-european-countries-in-real-estate-investment-and

Redenen waarom Spaans vastgoed aantrekkelijk blijft

Spanje staat hoog op de lijst van landen met de meeste vastgoedinvesteringen, zowel in Europa als wereldwijd, om verschillende redenen:

Aantrekkelijk klimaat: Spanje heeft een aangenaam klimaat, vooral aan de kustgebieden, wat het een populaire bestemming maakt voor zowel toeristen als investeerders. Dit heeft geleid tot een sterke vraag naar vastgoed, met name in gebieden zoals de Costa del Sol, Canarische Eilanden en de Balearen.

Toerisme: Spanje is een van ’s werelds meest bezochte landen, wat een grote vraag naar vakantieverblijven creëert. Veel investeerders zien het potentieel om te profiteren van de groeiende toeristenindustrie door vastgoed te kopen voor vakantieverhuur.

Betaalbaarheid: Hoewel de vastgoedprijzen in sommige delen van Spanje zijn gestegen, blijft het over het algemeen betaalbaar in vergelijking met veel andere Europese landen. Dit maakt het aantrekkelijk voor zowel binnenlandse als buitenlandse investeerders. Ook de levenskost ligt er lager dan in veel andere Europese landen.

Grote steden: Spanje heeft enkele grote steden zoals Madrid, Barcelona, Valencia, Malaga en Sevilla, die allemaal aantrekkelijk zijn voor investeringen in commercieel vastgoed, zoals kantoren, winkels en residentiële gebouwen. Daarnaast kennen de verschillende Costa’s, met name de Costa del Sol, ook kleinere, gezellige kuststeden met tal van voorzieningen voor wie een tweede verblijf wil.

Levenskwaliteit: Spanje staat bekend om zijn hoge levenskwaliteit, met een ontspannen levensstijl, lekker eten en een rijke cultuur. Dit trekt niet alleen toeristen aan, maar ook expats die op zoek zijn naar een tweede huis of een permanente verblijfplaats.

Stijgende waarde (investering): Ook de stijgende populariteit door de bovenstaande redenen op zichzelf zorgt ervoor dat het aantal Spaanse vastgoedinvesteringen stijgt, waardoor ook de waarde ervan ook toeneemt. Ideaal dus als investering.

Conclusie

Spaanse vastgoedinvesteringen blijven populair bij investeerders. Spanje kende in Europa het 4de hoogste aantal (in €) vastgoedinvesteringen en wereldwijd het 8ste hoogste aantal. Ondanks de blijvende inflatie en stijgende rentetarieven scoorde Spanje dus zeer goed (in tegenstelling tot veel andere Europese landen). De redenen waarom Spanje zo populair is bij investeerders zijn talrijk, maar vooral betaalbaarheid en de grote hoeveelheid toeristen en bijhorende mogelijkheden voor verhuur zijn belangrijk.

Op zoek naar jouw investering aan de Costa del Sol, Balearen of Canarische Eilanden?

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen