geavanceerd zoeken
Your search results

Ontdek de beste internationale scholen aan de Costa del Sol

Posted by Niels Bruggeman on juli 18, 2023
0
Home » Ontdek de beste internationale scholen aan de Costa del Sol

De Costa del Sol, met zijn zonovergoten stranden en mediterrane charme, is niet alleen een paradijs voor vakantiegangers, maar ook de thuisbasis van enkele van de beste internationale- en privéscholen in Spanje. Deze scholen bieden niet alleen hoogwaardig onderwijs, maar ook een internationale omgeving en een scala aan specialiteiten. In dit blogartikel nemen we je mee op een ontdekkingsreis langs de 10 beste scholen aan de Costa del Sol en laten we je kennismaken met hun unieke eigenschappen, locatie en studentenpopulatie.

De beste internationale scholen aan de Costa del Sol

Swans International School Marbella

Leeftijden: 3-18 jaar

Swans School 1
Bron: Swans International School

Swans International School Marbella biedt het Britse curriculum aan met een focus op individualisering en creatief leren. Ze streven ernaar om leerlingen te inspireren en uit te dagen om hun volledige potentieel te bereiken. De school biedt ook een uitgebreid programma in kunst, muziek, sport en technologie.

Aloha College

Leeftijden: 3-18 jaar

Aloha College 1
Bron: Aloha College

Aloha College in Marbella biedt het Britse curriculum aan met extra aandacht voor sport en kunst. Ze leggen de nadruk op het ontwikkelen van de fysieke en creatieve vaardigheden van hun studenten, naast academische excellentie. De school heeft uitstekende sportfaciliteiten en biedt een breed scala aan buitenschoolse activiteiten.

Sotogrande International School

Leeftijden: 3-18 jaar

Sotogrande International School 1
Bron: Sotogrande International School

Sotogrande International School biedt het International Baccalaureate (IB)-programma aan en heeft een sterke nadruk op duurzaamheid en gemeenschapsdienst. De school gelooft in het belang van wereldburgerschap en moedigt studenten aan om betrokken te zijn bij lokale en wereldwijde initiatieven. Ze hebben moderne faciliteiten en een uitgebreid aanbod van co-curriculaire activiteiten.

The British School of Marbella:

Leeftijden: 3-11 jaar

British International School of Marbella 1
Bron: The British School of Marbella

The British School of Marbella biedt het Britse curriculum aan met extra aandacht voor muziek, kunst en sport. Ze stimuleren creativiteit en zelfexpressie door middel van kunst en muziek, en moedigen een actieve levensstijl aan met een breed scala aan sportactiviteiten. De school legt ook de nadruk op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en karaktervorming.

Deutsche Schule Málaga

Leeftijden: 3-18 jaar

Deutsche Schule Malaga 1
Bron: Deutsche Schule Málaga

Deutsche Schule Málaga is een Duitse internationale school die hoogwaardig Duits onderwijs biedt. Ze hebben een gevarieerd curriculum dat zich richt op academische excellentie, cultureel begrip en tweetaligheid. De school biedt ook een breed scala aan buitenschoolse activiteiten.

Internationale scholen Costa del Sol
De meeste internationale scholen aan de Costa del Sol bedienen studenten van 3-18 jaar

The International School Estepona

Leeftijden: 3-18 jaar

International School Estepona
Bron: International School Estepona

The International School Estepona biedt een internationaal curriculum aan, inclusief het Britse curriculum en het International Baccalaureate (IB). Ze hebben moderne faciliteiten en bieden een stimulerende leeromgeving die gericht is op academische prestaties, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit.

Calpe School

Leeftijden: 3-11 jaar

Calpe School 1
Bron: Calpe School

Calpe School in San Pedro de Alcántara biedt een Brits curriculum aan met extra aandacht voor talen en cultuur. Ze bevorderen meertaligheid en intercultureel begrip en bieden een verscheidenheid aan talen, waaronder Engels, Spaans en Frans. De school heeft een vriendelijke en inclusieve sfeer.

International schools
Vaak ligt er een grote nadruk op talen bij internationale scholen

Dit waren enkele van de beste internationale scholen aan de Costa del Sol. Elk van deze scholen heeft zijn eigen unieke eigenschappen en biedt een stimulerende omgeving voor studenten om te groeien en te leren. Of je nu op zoek bent naar een school met een sterke nadruk op kunst en creativiteit, sport en lichamelijke ontwikkeling, duurzaamheid en gemeenschapsdienst, of technologie en wetenschap, je zult zeker een school vinden die aan je verwachtingen voldoet.

In conclusie, de Costa del Sol is niet alleen een prachtige vakantiebestemming, maar ook een ideale plek voor hoogwaardig onderwijs. De scholen in deze regio bieden niet alleen academische excellentie, maar ook een breed scala aan specialiteiten en een internationale omgeving. Ouders die op zoek zijn naar de beste onderwijsmogelijkheden voor hun kinderen, kunnen vertrouwen op de uitstekende internationale scholen aan de Costa del Sol. Verhuizen naar het buitenland moet dus zeker niet ten koste zijn van de opleiding van je kinderen.

Op zoek naar een woning aan de Costa del Sol?FAQ over internationale scholen aan de Costa del Sol:

1. Wat is het voordeel van het kiezen van een internationale school aan de Costa del Sol?

Internationale scholen aan de Costa del Sol bieden hoogwaardig onderwijs, een internationale omgeving en een breed scala aan specialiteiten, waardoor ze een ideale keuze zijn voor ouders die de beste onderwijsmogelijkheden voor hun kinderen willen. Bovendien wordt naast het Spaans ook vaak les gegeven in het Engels, Frans of in een andere taal. Vaak zijn integratie en begrip voor andere culturen ook aandachtspunten. Hierdoor kan je kind vlotter integreren.

2. Welke leeftijdsgroepen worden op deze scholen bediend?

De meeste internationale- en privéscholen aan de Costa del Sol bedienen studenten van 3-18 jaar, met sommige scholen die zich op specifieke leeftijdsgroepen richten.

3. Zijn deze internationale scholen alleen bedoeld voor internationale studenten?

Hoewel internationale scholen aan de Costa del Sol een internationale omgeving bieden, zijn ze open voor studenten van alle nationaliteiten en achtergronden.

4. Bieden deze scholen ook buitenschoolse activiteiten aan?

Ja, de meeste internationale- en privéscholen aan de Costa del Sol bieden een breed scala aan buitenschoolse activiteiten, zoals sport, kunst, muziek en technologie.

5. Hoe kan ik meer informatie krijgen over deze scholen?

Om meer informatie te krijgen over de scholen aan de Costa del Sol, kun je contact opnemen met de scholen zelf of hun officiële websites bezoeken voor gedetailleerde informatie over het curriculum, toelatingsprocedures en faciliteiten.

Meer weten over de Costa del Sol? Lees ook onze andere blogs:

Leave a Reply

Compare Listings