geavanceerd zoeken
Uw zoekresultaten

Zo zal de nieuwe jachthaven van Estepona eruitzien: gerenoveerd, modern en organisch

Home » Zo zal de nieuwe jachthaven van Estepona eruitzien: gerenoveerd, modern en organisch

Geschatte leestijd: 5 minuten

De Estepona jachthaven, met meer dan 440 ligplaatsen, behoort tot de grootste in de provincie Malaga.

Het bedrijf dat het beheert, Marinas del Mediterráneo D-Marin, heeft een project voorgesteld voor de herinrichting van het gebied als een essentieel onderdeel van de vernieuwing van zijn concessie.

huidige haven puerto estepona
Huidige situatie van de haven van Estepona

Herinrichting haven Estepona

De herinrichting zal zowel land- als watergebieden omvatten en zal een totale oppervlakte van meer dan 57.000 vierkante meter bestrijken. Een van de belangrijkste onderdelen van de renovatie is de uitbreiding en verbetering van de voetgangersgebieden, de creatie van nieuwe groene ruimtes en de herorganisatie van de parkeerplaatsen om “soepeler” toegang mogelijk te maken, volgens het bedrijf.

haven estepona 2
Foto: Mediterráneo D-Marin

Betere gebruikerservaring

Bovendien is een herstructurering van de nautische faciliteiten gepland om de ervaring van de havengebruikers te verbeteren, met de modernisering van kades en aanlegplaatsen. Het drinkwatersysteem en het afvalwatersysteem zullen worden vernieuwd en de nieuwe haven krijgt een ontziltingsinstallatie.

nieuwe haven estepona port
Foto: Mediterráneo D-Marin

Duurzaamheid de sleutel in de haven van Estepona

Een van de meest opvallende aspecten van het project is de inzet voor milieu en duurzaamheid. Er worden innovatieve maatregelen overwogen om de koolstofvoetafdruk te verkleinen, de energie-efficiëntie te verbeteren en het gebruik van hernieuwbare hulpbronnen te bevorderen. Deze benadering weerspiegelt niet alleen een groeiend bewustzijn van het belang van duurzaamheid, maar anticipeert ook op de behoeften van een steeds meer op milieubescherming gerichte samenleving.

Onder deze maatregelen valt de installatie van fotovoltaïsche systemen voor het benutten van zonne-energie, telegestieksystemen voor een efficiënter beheer van hulpbronnen en de digitalisering van diensten aan zeelieden, die via een mobiele applicatie al hun transacties kunnen uitvoeren, zonder naar het klantenservicekantoor te hoeven gaan.

Integratie haven Estepona met de stad

De haven van Estepona is al lange tijd een centrum van maritieme activiteit en een ontmoetingspunt voor de lokale gemeenschap en toeristen. Het renovatievoorstel streeft ernaar niet alleen de faciliteiten te moderniseren, maar ook de haven op een meer organische manier te integreren met de stedelijke structuur van Estepona.

Dit project is ook een kans om de lokale economie nieuw leven in te blazen. Men verwacht dat de renovatie meer toerisme zal aantrekken en nieuwe banen zal creëren, wat de economische ontwikkeling van de regio zal stimuleren. Bovendien zal de herwaardering van de haven als een bestemming van hoogwaardig recreatie- en toerisme een positieve invloed hebben op de vastgoedmarkt en lokale bedrijven.

Vastgoed haven Estepona: Wat betekent dit?

De faciliteiten rondom en in de haven van Estepona ondergaan de laatste jaren een transformatie. Met name het gebied dat Las Mesas wordt genoemd. Deze nieuwe wijk, bestaande uit 80% nieuwbouw, is gelegen op ongeveer 350 meter van de haven van Estepona. Las Mesas is gepositioneerd op een heuveltop, waardoor de zichten van de woningen in dit gebied vaak erg goed zijn. (met name hoger gelegen woningen, penthouses etc.).

De ontwikkelingen van de stad Estepona (vanuit Las Mesas eenvoudig te bereiken d.m.v. fiets en auto) hebben uiteraard een positief effect op het vastgoedaanbod in de zone. De waaarde van het vastgoed in deze regio zal de komende jaar stijgen. Gezien de positieve ontwikkelingen in de buurt op gebied van infrastuctuur, faciliteiten, horeca en parken. De nieuwe jachthaven van Estepona zal daarbij de kers op de taart zijn. De haven van Estepona is vanuit Las Mesas eenvoudig te bereiken, op zo’n 5-10 minuten lopen.

Ikkil Bay

Vanaf € 2.300.000
Ikkil Bay: Frontline beach villa appartementen vlakbij jachthaven van Estepona vanaf €2.30

MESAS HOMES II

Vanaf € 384.000
Mesas Homes: Appartementen en penthouses nabij Estepona centrum met prachtige zichten Het
78 m2gegevens

SOUTH BAY ESTEPONA

Vanaf € 326.500
South Bay Estepona: Spectaculair uitzicht op zee, nabij de stad- vanaf €326.500 South Bay

Sportfaciliteiten Las Mesas

Het Sportcentrum Las Mesas biedt de grootste ruimte in Estepona om comfortabel te trainen en met tal van diensten, zoals een fitnessruimte van 600 m², vier gerichte activiteitenruimten, 10 beglaasde paddlebanen, ruimte voor persoonlijke training en fysiotherapie en osteopathie, en met het gemak van 90 parkeerplaatsen.

Conclusie

De rol van Marinas del Mediterráneo Estepona, als huidige concessiehouder, is cruciaal in dit transformatieproces. Hun visie en leiderschap zullen essentieel zijn om dit project uit te voeren, dat wordt gezien als een model voor stedelijke ontwikkeling en duurzaamheid op nationaal en internationaal niveau.

Bedankt voor het lezen van: Zo zal de nieuwe jachthaven van Estepona eruitzien: gerenoveerd, modern en organisch.

Video Estepona – Verbetering van promenade Estepona stad

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen