geavanceerd zoeken
Uw zoekresultaten

Beste plaatsen in Spanje om te wonen volgens Idealista

Home » Beste plaatsen in Spanje om te wonen volgens Idealista

Geschatte leestijd: 9 minuten

Idealista, het grootste vastgoedplatform van Spanje, selecteerde de tien beste plaatsen om te wonen in het Iberische land. Bij deze selectie werd rekening gehouden met: de gemiddelde kosten van levensonderhoud, werkgelegenheid, veiligheid, scholen, gezondheidszorg en de beste plekken om in Spanje te wonen voor gezinnen.

De beste plaatsen om te wonen

‘Beste plaatsen Spanje om te wonen?’ is een zoekterm die veel expats die hopen naar het land te verhuizen al zullen hebben ingegeven. Het zonnige Spanje blijft een magneet voor bezoekers van over de hele wereld en ondanks de stijgende inflatie en de steeds hoger wordende kosten door de wooncrisis, blijft verhuizen naar Spanje aantrekkelijk voor expats die permanent naar de zon willen verhuizen. Spanje staat bekend als een expatvriendelijk land, zeer gastvrij voor de LGBTQ+-gemeenschap en ideaal voor gezinnen. Hieronder vind je de beste plekken om in 2024 in Spanje te wonen volgens Idealista (in geen specifieke volgorde):

Barcelona

Beste plaatsen Spanje Barcelona

Deze levendige stad staat bekend om zijn verbluffende architectuur, bloeiende kunstscène, prachtige stranden en heerlijke gerechten. Het biedt een kosmopolitische levensstijl met een mix van moderne voorzieningen en historische charme. Het Spaanse gezondheidszorgsysteem staat hoog aangeschreven en Barcelona beschikt over de beste medische faciliteiten. Bovendien biedt de stad een scala aan onderwijsmogelijkheden, waaronder internationale scholen en universiteiten, waardoor het voor gezinnen een van de beste plekken is om in Spanje te wonen.

Madrid

Beste plaatsen Spanje Madrid

Als hoofdstad is Madrid een bruisende metropool met musea, een bruisend nachtleven en een uitstekend culinair aanbod. Het is een geweldige plek voor professionals en biedt een breed scala aan culturele activiteiten. Madrid biedt een hoge levenskwaliteit met uitstekende gezondheidszorgfaciliteiten, onderwijsinstellingen en recreatieve voorzieningen. De stad heeft talloze parken, tuinen en groene ruimten, die mogelijkheden bieden voor buitenactiviteiten en ontspanning. Hoewel de kosten van levensonderhoud in Madrid relatief hoog kunnen zijn, vooral in bepaalde buurten, is het nog steeds betaalbaarder dan enkele andere grote Europese hoofdsteden.

Valencia

Stad van Kunsten en Wetenschappen

Valencia ligt aan de oostkust en heeft een prachtig oude stads-centrum, mooie stranden en een rijk cultureel erfgoed. Het staat ook bekend om zijn futuristische ‘Stad van Kunsten en Wetenschappen’. Valencia heeft een mediterraan klimaat met milde winters en hete zomers, waardoor het een ideale bestemming is voor diegenen die het hele jaar door van zonnig en gematigd weer houden. Het aangename klimaat van de stad stimuleert een buitenlevensstijl en activiteiten zoals strandbezoek en dineren in de buitenlucht. Vergeleken met andere grote Spaanse steden zoals Madrid en Barcelona heeft Valencia over het algemeen lagere kosten voor levensonderhoud. De kosten voor huisvesting, eten en entertainment zijn vaak betaalbaarder, waardoor expats kunnen genieten van een comfortabele levensstijl zonder veel geld uit te geven.

Sevilla

Sevilla

Sevilla staat voornamelijk bekend om zijn Moorse architectuur. Het heeft een rijke geschiedenis en een langzamer levenstempo, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die op zoek zijn naar een meer ontspannen levensstijl. Sevilla staat bekend om zijn warme en gastvrije bevolking, die expats omarmt en hen zich thuis laat voelen in de stad. Expats kunnen gemakkelijk integreren in de vriendelijke gemeenschap van Sevilla. Vergeleken met andere grote Spaanse steden zoals Madrid en Barcelona heeft Sevilla over het algemeen goedkopere kosten van levensonderhoud. De kosten voor huisvesting, eten en entertainment zijn vaak lager, waardoor expats kunnen genieten van een comfortabele levensstijl zonder te veel geld uit te geven.

San Sebastián

Baskenland

San Sebastián, gelegen in Baskenland, staat bekend om zijn pittoreske stranden, keuken van wereldklasse en charmante oude binnenstad. Het is een paradijs voor fijnproevers en liefhebbers van het buitenleven. San Sebastián scoort consequent hoog in onderzoeken naar de kwaliteit van leven vanwege de natuurlijke schoonheid, het uitstekende gezondheidszorgsysteem, lage criminaliteitscijfers en hoge levensstandaard. Expats kunnen genieten van een ontspannen en comfortabele levensstijl in een veilige en gastvrije omgeving.

Granada

Spanje Alhambra-paleis

Granada, met het adembenemende Alhambra-paleis, is doordrenkt van geschiedenis en biedt een unieke mix van Moorse en Spaanse cultuur. Het wordt omgeven door de prachtige bergen van de Sierra Nevada, waardoor het ideaal is voor buitenactiviteiten. Granada heeft een diverse en multiculturele bevolking, met inwoners met verschillende achtergronden en nationaliteiten, wat ideaal is voor expats.

Malaga

Beste steden Spanje: Malaga

Deze kuststad aan de Costa del Sol staat bekend om zijn zonnige weer, prachtige stranden en levendige culturele scene. Het is ook een toegangspoort tot het Andalusische platteland, de pittoreske witte dorpjes en de luxueuze steden tussen Malaga en Gibraltar. Málaga geniet van meer dan 300 dagen zon per jaar. Expats kunnen genieten van de warme temperaturen, milde winters en verfrissende zeebries van de stad, waardoor het hele jaar door een ideale omgeving ontstaat voor buitenactiviteiten. Málaga heeft een diverse en gastvrije gemeenschap, met inwoners uit verschillende landen en achtergronden. Buitenlanders kunnen in deze kosmopolitische stad makkelijk contact maken met gelijkgestemde individuen, deelnemen aan sociale evenementen en activiteiten en betekenisvolle relaties opbouwen.

Palma de Mallorca

Mallorca

Palma de Mallorca, de hoofdstad van de Balearen, biedt een mediterrane levensstijl met prachtige stranden, charmante historische wijken en uitstekende winkel- en eetgelegenheden. Naast de stranden biedt Palma de Mallorca ook tal van recreatieve mogelijkheden in de buitenlucht, zoals wandelen, fietsen en golfen. Expats kunnen de schilderachtige landschappen, natuurreservaten en bergpaden van het eiland verkennen, maar ook deelnemen aan buitensporten en -activiteiten. Palma de Mallorca biedt ook een hoge levenskwaliteit, met uitstekende gezondheidszorgfaciliteiten, onderwijsinstellingen en openbare diensten. Expats kunnen genieten van een ontspannen en comfortabele levensstijl, met toegang tot winkelcentra, markten en uitgaansgelegenheden.

Bilbao

Guggenheim

Bilbao, de grootste stad in Baskenland in Noord-Spanje heeft de afgelopen jaren een grote transformatie ondergaan en is bekend geworden om zijn innovatieve architectuur, bloeiende gastronomiescene en musea van wereldklasse zoals het Guggenheim. Bilbao biedt een hoge levenskwaliteit met uitstekende gezondheidszorgfaciliteiten, onderwijsinstellingen en openbare diensten. Het efficiënte transportnetwerk, de groene ruimten en recreatieve voorzieningen van de stad dragen bij aan een comfortabele en plezierige levensstijl voor buitenlanders. Bilbao is ook een belangrijk economisch centrum met een breed scala aan industrieën, waaronder financiën, technologie, productie en diensten. Buitenlanders kunnen vacatures vinden bij multinationale ondernemingen, startups en internationale organisaties in de stad.

Tenerife

Beste plaatsen Spanje Tenerife

Als grootste van de Canarische Eilanden heeft Tenerife het hele jaar door een aangenaam klimaat, prachtige natuurlijke landschappen en een ontspannen eilandsfeer. Het is een populaire bestemming voor expats, gepensioneerden en toeristen. Tenerife is de thuisbasis van een diverse en gastvrije expatgemeenschap, met inwoners uit verschillende landen en achtergronden. Expats kunnen contact maken met gelijkgestemde individuen, sociale evenementen en culturele activiteiten bijwonen en betekenisvolle relaties opbouwen in deze multiculturele omgeving.

Elke stad een eigen karakter

Belangrijk om te onthouden is dat elke Spaanse stad een eigen karakter heeft. Om goed in te schatten wat de beste plaatsen in Spanje voor jou zijn, is het dus aangeraden enkele reisjes te plannen en dan een keuze te maken. Bijna overal zul je wel goed weer, lekker eten en veel cultuur tegenkomen, alsook een vriendelijke bevolking.

Waar wonen de meeste buitenlanders in Spanje?

Buitenlanders in Spanje verblijven in verschillende regio’s en steden, met populaire bestemmingen zoals de Costa del Sol in Andalusië, bekend om zijn mediterrane klimaat en expatgemeenschappen; Barcelona, ​​de levendige hoofdstad van Catalonië die diverse groepen buitenlanders aantrekt; Madrid, het economische en culturele centrum van Spanje met multinationale ondernemingen en universiteiten; Valencia, bekend om zijn stranden, historische architectuur en culinaire scene; Alicante aan de Costa Blanca, met een ontspannen levensstijl en betaalbaarheid; de Balearen en de Canarische Eilanden, die beide expats en toeristen aantrekken met hun adembenemende landschappen en mediterrane levensstijl.

Hoewel dit enkele van de beste plaatsen in Spanje zijn, zijn expatgemeenschappen ook te vinden in kleinere steden en plattelandsgebieden in heel Spanje, die tegemoetkomen aan verschillende voorkeuren en levensstijlen.

Conclusie

Hoewel heel Spanje een ideaal land is om te gaan wonen, springen enkele steden erbovenuit. Idealista noemt Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla, San Sebastian, Granada, Malaga, Palma de Mallorca, Bilbao en Tenerife als beste plaatsen in Spanje om te wonen als expat. Dit door de cultuur, veiligheid, goedkope kost van leven en de lokale bevolking, alsook de aanwezigheid van andere expats.

Benieuwd naar het originele artikel van Idealista? Lees het hier >

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen