geavanceerd zoeken
Your search results

Nederlandse zakenman koopt Karl Lagerfeld villa in Marbella

Posted by Ken Klaver on januari 1, 2023
0

Modelabel Karl Lagerfeld ontwikkelt een luxe vastgoedcomplex in Marbella, Spanje, bestaande uit vijf exclusieve villa’s. De eerste daarvan is al off-plan verkocht voor ongeveer 15 miljoen euro.

De koper van de villa is een Nederlandse zakenman die van plan is aan de Costa del Sol te gaan wonen.

Dit is de eerste stap van het Franse label in onroerend goed als ontwikkelaar. Pier Paolo Righi, CEO van Karl Lagerfeld en sinds het begin nauw betrokken bij het project, vertelde EFE dat dit waarschijnlijk niet het enige vastgoedproject van het label zal zijn.

Nederlandse zakenman koop Karl Lagerfeld villa in Marbella 3 1

“De visie van Karl omvatte altijd een bereidheid om deuren te openen naar andere werelden, en hij deed dat, dag na dag, op vele manieren,” zei Righi, die benadrukte dat “architectonisch ontwerp een integraal onderdeel van deze visie was.”

Dit is een uniek initiatief voor het label en de luxe woonmarkt, waarin Lagerfelds passie voor architectuur, fotografie, interieurdesign, innovatie en duurzaamheid tot uiting zal komen in elk detail van het ontwerp en de bouw van de villa’s, voegde hij eraan toe.

Sinds het Karl Lagerfeld-villaproject in 2021 werd aangekondigd, is de belangstelling onder potentiële kopers enorm.

Karl Lagerfeld: Luxe villa’s Marbella

De villa’s komen te staan op een perceel van meer dan 9.000 vierkante meter in een van Marbella’s meest exclusieve woonwijken, de Golden Mile, en de bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 worden afgerond.

De villa’s zullen in grootte variëren van 1.045m2 tot 1.305m2, met vier niveaus (drie verdiepingen en een kelder), een zwembad, een privétuin, een spa en een bioscoopzaal. Iedereen heeft een eigen toegang.

Elke villa wordt zo georiënteerd dat hij maximaal op de zon en het landschap is gericht, waardoor elke villa zijn eigen unieke vorm krijgt. De begane grond krijgt transparante ramen om de visuele grenzen van de omgeving op te heffen en zich open te stellen voor het oneindige landschap.

Onze laatste artikelen

Nederlandse zakenman koop Karl Lagerfeld villa in Marbella 2 1

Meer van ons vastgoed blog

Michele Galli, hoofd van The One Atelier, gaf aan dat “alles wat met dit project te maken heeft, van de masterplannen tot de kleinste interieurdetails,” nauwgezet is onderzocht en vertaald in een unieke, ongekende architectonische taal, rekening houdend met “Karl’s leven, zijn passies, zijn waarden en zijn werk.”

Duurzame innovatie

Innovatie en duurzaamheid zullen een belangrijke rol spelen bij de bouw en het ontwerp, de huizen zullen een gemengde structuur hebben van hout en innovatieve materialen, zoals reflecterend synthetisch keramiek afgewerkt met wit goudstof en gekozen om elk huis te omhullen, waardoor een gepolijst en semi-reflecterend effect ontstaat dat het project zal oplichten. Deze materialen zijn biologisch afbreekbaar, recycleerbaar en hebben een radicaal lager effect op de koolstofvoetafdruk dan de traditioneel gebruikte materialen.

Er komen grote stukken begroeid dak en zonnepanelen om het totale energieverbruik te optimaliseren, terwijl domoticasystemen het extra energieverbruik zullen beheren en controleren. Geothermische voorzieningen en een regenwatertank zullen worden gebruikt voor het bijvullen van waterspiegels, zwembaden, groene daken en een irrigatiesysteem voor het hele perceel.

Ook zullen er meer dan twee kilometer fietspaden worden aangelegd die het terrein met de zee verbinden, zodat alternatieve mobiliteit wordt aangemoedigd.

Leave a Reply

Compare Listings